pieczarki z serem - 4000 przepisów (strona:104/267)

Zdrowa sałatka z chorizo i kaszą jaglaną 169

osoby lub dodatek dla 3-4 Składniki: Na sałatkę: v   1 woreczek kaszy jaglanej v   50 g chorizo v   ¼ papryki v   ¼ opakowania sera typu feta* v   garść pieczarek v   1 średni ogórek kiszony v   (garść czarnych oliwek) Na dressing: v   2 ząbki czosnku v   1 łyżka soku z cytryny(...)tłuszczu, po zdjęciu chorizo, smażymy pokrojone na ćwiartki lub „szóstki” pieczarki (mają być większe, wyczuwalne kawałki). Kiedy nieco odparują, pieczarki delikatnie solimy i pieprzymy. Paprykę kroimy na paski, a następnie w kostkę, podobnie robimy z ogórkiem . Ser również kroimy na kawałeczki wielkości warzyw i wrzucamy z resztą składników do miski, to samo robimy z oliwkami. Następnie przygotowujemy klasyczny, choć nieco

Bazując na smaku
Pizza na cieście francuskim 300

Jejku jaka ona była dobra... zwłaszcza z takim domowym sosem czosnkowym... Palce lizać! Składniki:     1 płat ciasta francuskiego 250g sera żółtego w kawałku 3 łyżeczki przecieru pomidorowego 1 łyżeczka bazylii 1 łyżeczka oregano 200g pieczarek 150g szynki konserwowej ½ papryki czerwonej kilka sztuk zielonych oliwek garść rukoli szczypta soli     Sposób przygotowania:   ½ sera żółtego kroimy nożem(...)delikatnie na rogach i zawijamy do środka, tak by topniejący ser nie wypłynął. Przecier pomidorowy łączymy z bazylią i oregano, smarujemy środek ciasta. Pozostały ser ścieramy na tarce i częścią posypujemy nasz spód do pizzy. Pieczarki myjemy, kroimy w plastry i smażymy ze szczyptą soli aż do odparowania wody. Układamy je wraz z pokrojoną szynką konserwową, papryką i oliwkami, posypujemy

Kuchnia w czekoladzie
Podpłomyki 132

podsypania, 1/3 szklanki ciepłej wody, 1 łyżka oleju lub oliwy, szczypta soli, szczypta suszonych drożdży, oraz farsz wg uznania. Dzisiaj wykorzystałam do obłożenia 1 pieczarkę, 1 małą czerwoną cebulę, 1/2 pomidora, 1/2 kulki sera mozzarella, oraz 2 małe gałązki rozmarynu. Mąkę zagniatamy z drożdżami, oliwą, solą na elastyczne ciasto. Dzielimy ciasto(...)części, układamy ciasto na papierze do pieczenia i rozciągamy je tworząc 2 płaskie placki. Zostawiamy na ok. 15 minut do podrośnięcia. Ciasto obkładamy plasterkami surowych pieczarek, pomidorem, oraz cebulką pokrojoną w piórka, obsypujemy serem pokrojonym w kostkę. Na środku kładziemy rozmaryn. Podpłomyki wstawiamy do nagrzanego piekarnika o temp. 180 stopni i pieczemy 20 minut. Polecam! The post Podpłomyki appeared first

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
pizza warzywna... 181

pizzy - ile potrzeba, olej rzepakowy 6 łyżek, pieczarki 50 dag, kucharek 2 łyżeczki, cebula 1 duża, papryka czerwona 1 duża, cukinia 1 średnia, pomidory 2 sztuki, ser mozarella 25 dag, feta 1/2 opakowania pieczarki na oleju usmażyć z kucharkiem do odparowania nadmiaru wody, wystudzić, cukinię pokroić ze skórką na plasterki, posypać solą i po 30 minutach ręcznikiem papierowym osuszyć plasterki(...)dać na blache z piekarnika wyłożoną papierem do pieczenia na cieście rozsmarować sos do pizzy pikantny, rozłożyć pieczarki wystudzone na pieczarkach ułożyć plastry cukinii, rozsypać pokrojone kawałeczki papryki dodac pokrojone w plastry pomidory i cebulę, rozsypać ser mozzarella i ser feta piec w nagrzanym piekarniku na 220 C około 15 minut, grzanie góra/dół - podawac można z sosem

W Mojej Kuchni Lubię
Pizza wiejska 260

czosnku Dodatki: ½ puszki kukurydzy 15 dag chudego bekonu 15 dag cienkiej kiełbasy 1 cebula biała 1 cebula czerwona 2 łyżki oliwy 2 ogórki kiszone 15 dag startego sera cheddar 6 sztuk pieczarek Sól lub przyprawa do pizzy do smaku Jak wykonać ?  Ciasto: Mąkę mieszam w misce z solą, ziołami prowansalskimi  oraz suchymi drożdżami, wlewam ciepłą wodę, zagniatam(...)należy uważać żeby się nie zrumieniła. Nakładam równomiernie pokrojone w plastry dodatki,posypuję podduszoną cebulą,  doprawiam do smaku  solą lub przyprawą do pizzy, na wierzch posypuję startym serem, wkładam pizzę do nagrzanego do 195*c piekarnika piekę około 15-20 minut. Podaję po wyjęciu z pieca. Smacznego

Wanilia i Kardamon
Pizza z czerwoną i zieloną cebulką + Mozzarella 127

pszennej 30 g drożdży 2 płaskie łyżeczki soli 2 płaskie łyżeczki cukru 4 łyżki oleju ok 250 ml ciepłej wody mały koncentrat pomidorowy 6 pieczarek 1 większa czerwona cebula kilka gałązek zielonej cebulki 250 g sera Mozzarella (do zapiekania) kilka plasterków wędliny kilka suszonych pomidorów sól, pieprz, oregano, zioła prowansalskie, pieprz ziołowy Przygotowanie: Mąkę przesiać do większej miski razem(...)prowansalskimi. Czerwoną cebulę posiekać w piórka, mozzarellę zetrzeć na większych oczkach. Rozwałkować ciasto na blasze (do tych proporcji używam blachy większej kwadratowej), posmarować koncentratem pomidorowym. Posypać serem, poukładać pokrojone w cienkie plasterki pieczarki, następnie cebulę czerwoną i zieloną, przyprawić solą i pieprzem. Na koniec wędlina i suszone pomidory. Piec w rozgrzanym do 250 st C piecu przez

Gaździnka warzy
Ślimaczki z ciasta francuskiego z pesto i pieczarkami 168

Prosta ale smaczna przystawka z ciasta francuskiego z nadzieniem z pesto, pieczarek i cebuli, z dodatkiem oliwek i żółtego sera. Ślimaczki smakują na zimno, ale najlepsze są ciepłe. Można je przygotować nawet dzień wcześniej, a upiec kiedy gości siedzą już przy stole. Przepis można modyfikować podobnie jak pizzę, dodając ulubione składniki. Nie może jednak być ich zbyt wiele(...)ciasto w środku ślimaka mogło się upiec. Podane składniki wystarczą na około 18 sztuk. Składniki: 1 opakowanie ciasta francuskiego 10 pieczarek ½ cebuli 2 łyżeczki pesto (najlepiej czerwonego) 1 łyżka przecieru pomidorowego 6 oliwek pokrojonych w krążki 2 plastry żółtego sera pokrojonego w paseczki 1 jajko 2 łyżki oleju do smażenia pieprz, słodka papryka, ewentualnie sól listki młodej bazylii i oregano

Trzeci talerz
C - Kotlet w ziołowym aromacie 150

wyróżnić od poprzedników, taka próba indywidualizacji kawałka mięsa... Kotlet w ziołowym aromacie   Składniki: 1 filet z kurczaka 1 jajko bułka tarta 20 dkg pieczarki 2 ząbki czosnku 2 papryki konserowe 5 dkg żółtego sera oliwa z oliwek 1 szklanka maślanki 3 gałązki ulubionych, świeżych ziół sól, pieprz do smaku Filet z kurczaka dzielę na "kotletowe" porcje,  zalewam maślanką(...)smażę na rozgrzanej oliwie z oliwek. Na dodatkowej patelni duszę pokrojone w plastry pieczarki z pokrojonym drobno czosnkiem (wykorzystuję ten z zalewy). Na gotowe kotlety wykładam pieczarki i kawałki konserwowej papryki, przykrywam żółtym serem i wkładam na kilka minut do piekarnika, do momentu roztopienia się sera.Mięsko jest soczyste i pachnące

Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciała
Zapiekanka pieczarkowa 134

racji trwającego na durszlaku i mikserze kulinarnym tygodnia pieczarkowego i ja postanowiłam coś upichcić z pieczarką w roli głównej. Składniki: 1 kg pieczarek, ½ szklanki mleka, 1 łyżka masła, 1 łyżka mąki pszennej, 10 dag sera żółtego, 2 żółtka, sól do smaku, pieprz do smaku, olej do smażenia, zielenina do ozdoby. Wykonanie: Pieczarki oczyścić, pokroić w plastry i obrumienić na oliwie(...)stopić, wymieszać z mąką i rozprowadzić z zimnym mlekiem (4-5 łyżek mleka).  Następnie resztę mleka zagotować, wlać do zasmażki, połączyć z startym serem, żółtkami i przyprawić do smaku solą i pieprzem. Sosem zalać pieczarki,  wstawić do piekarnika i zapiec. Podawać zaraz po przyrządzeniu z dodatkiem pieczywa

Tradycyjna Kuchnia
Pieczarki faszerowane 164

sztuk dużych pieczarek                   - 250g zwykłych pieczarek (do farszu) - 6 jaj ugotowanych na twardo- pęczek szczypiorku- 2 cebule- mała główka czosnku- 25 dag sera (dałam mozarellę)- 2 papryki czerwone- masło   - czerwona cebula- sól, pieprz- olej  Pieczarki (do pieczenia i do farszu) bardzo dokładnie oczyściłam (używam do tego pędzelka), odcięłam trzonki. Cebule pokroiłam w kostkę, zeszkliłam na maśle. Na tarce jarzynowej starłam(...)temp. 180ºC przez 15 minut. Po lekkim przestygnięciu ułożyłam na każdym po krążku czerwonej papryki. Łyżką do lodów (wygodniej) wypełniłam przygotowanym farszem, posypałam pozostałym serem, ozdobiłam krążkami czerwonej cebuli. Pozostało mi farszu jeszcze na 2 pieczarki, więc nałożyłam go do muszli po przegrzebkach i przygotowałam, jak wyżej. Piekłam w piekarniku nagrzanym do temp 180°C przez ok. 15 minut.Pieczarki faszerowane

mojewypiekiinietylko
Zawijany omlet z mięsem mielonym 235

sera salami 4 jajka 3 łyżki majonezu  farsz 700 g mięsa mielonego 1 ząbek czosnku 1 jajko 1/2 papryki czerwonej 1 cebula 200 g pieczarek sól, pieprz Sposób przygotowania Omlet - ser zetrzeć na tarce, przygotować blaszkę prostokątną, wyłożyć ją papierem do pieczenia, wysmarować go olejem. Jajka ubić z majonezem i serem żółtym. Wlać na blaszkę i piec

pink envelope
ZAPIEKANKA Z PIECZARKAMI NA GRAHAMOWYM SPODZIE 174

oliwy, ½ łyżeczki soli, ¾ szkl. ciepłej maślanki, 5 łyżek ciepłej wody Nadzienie: kilka plastrów grubej kiełbasy, sos pomidorowy (taki jak do pizzy), 25 dag pieczarek, ½ cebuli, 2 łyżki masła, 4 ogórki kartuskie , ketchup, 4 łyżki startego żółtego sera, cebulka prażona sól, pieprz, papryka słodka WYKONANIE Ciasto: W ciepłej wodzie rozrabiamy drożdże z cukrem i łyżką mąki, przykrywamy ściereczką, odstawiamy(...)drobno kroimy. Na patelni rozgrzewamy masło, dodajemy cebulę, a następnie pieczarki. Dusimy do miękkości, doprawiamy do smaku przyprawami. Ciasto smarujemy sosem, układamy kiełbasę pokrojoną w plastry, pieczarki, ogórka pokrojonego w plastry, posypujemy serem żółtym. Pieczemy ok. 25 minut w 180 stopniach. Po upieczeniu polewamy ketchupem i posypujemy prażoną cebulką

słodki bratek
Zapiekane filety z kurczaka 326

wyraziste mięso chętnie wędruję na talerze biesiadników. SKŁADNIKI: 4 pojedyncze filety(około 40dag.) lub 2 polędwiczki wieprzowe w tej samej wadze 10-12 szt. pieczarek 1 cebula 4 łyżki majonezu 40 dag. startego sera żółtego marynata pikantna (może być kamis ) pieprz, sól oraz przyprawa z suszonymi pomidorami, bazylią i czosnkiem masło klarowane lub kilka łyżek oliwy z oliwek. WYKONANIE: filety(...)kostkę i smażymy na maśle, aż woda odparuje solimy i pieprzymy zamarynowane mięso kładziemy w wysmarowanym masłem naczyniu żaroodpornym na każdym kawałku kładziemy usmażone pieczarki, na to łyżkę majonezu, posypujemy startym żółtym serem i przyprawą z suszonymi pomidorami teraz do rozgrzanego do 180-200 stopni piekarnika na 20 min., gdy ser się przyrumieni danie gotowe

Kuchnia Beaty
Sylwestrowe Finger food czyli szybkie propozycje przekąsek na zimno i gorąco 600

imprezie   6.  Róże z ciasta francuskiego z serem i szynką . 7. Mini hot-dogi czyli parówki w cieście drożdżowym 8. Mini kotleciki mielone 9.  Pieczarki faszerowane boczkiem i żółtym serem   Genialne na ciepło oraz na zimno.. 10. Muszle faszerowane mięsem mielonym 11.  Paluszki serowe  12. Parówki na patyku w chrupiącym cieście

Wylizany Rondel
Bezglutenowa pizza z ziemniaków (dietetyczna) 152

cieszyć się smakiem tego włoskiego specjału bez przybierania na wadze zbędnych kilogramów. Wystarczy zmienić kaloryczną mąkę na ziemniaki i pominąć ser, aby uzyskać lekkie i pełnowartościowe danie.  Najlepszym dodatkiem do dietetycznej pizzy są warzywa i grzyby. ja wybrałam pieczarki, pomidory i cebule, ale także świetnie się(...)sprawdzą pieczone boczniaki, papryka, brokuły czy cukinia. Bezglutenowa pizza z ziemniaków (dietetyczna) Składniki: 500 g ugotowanych ziemniaków 100 g skrobii ziemniaczanej sos pomidorowy/ketchup ulubione dodatki (u mnie pieczarki, pomidor i cebula) opcjonalnie ser wegański Przygotowanie: Ugotowane ziemniaki rozgnieć tłuczkiem i dodaj skrobię ziemniaczaną. Wymieszaj składniki i uformuj kulę (ciasto nie będzie zwarte tak jak w przypadku drożdżowego). Na blachę ułóż

wegujemy
Domowa pizza z pieczarkami i kiełbasą 183

Wpis pochodzi z www.mgotuje.pl Dziś podaję przepis na prostą, swojską pizzę na grubszym spodzie. Z dodatkiem szynki lub swojskiej kiełbasy, pieczarek

Marta Gotuje

Proponowane wyszukiwania