smażymy na suchej patelni. Oliwki kroimy w plasterki. Mozzarellę ścieramy na tarce. Plastry cukinii układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Na nie nakładamy łyżeczką sos pomidorowy, pieczarki, oliwki, na końcu ser. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 C przez około 30 minut
e-PrzepisyKulinarneprzez 20 minut w rozgrzanym piekarniku do 180 - 200 stopni. Na pizze wykładamy swoje ulubione produkty lub to co znajdziemy w lodówce. Ciasto wysmarowałam koncentratem pomidorowym, wyłożyłam pieczarki, szynkę i żółty ser. Smacznego
Motylkowa KuchniaPizza jest ulubioną przekąską moją i mojego męża i często jak wracamy z wyjazdów weekendowych to potem ją zamawiamy Jednak wszystko było do czasu kiedy to
Kuchenne Wariacjełyżka oleju - 1/2 wody lub mleka - 2dag drożdży - łyżka soli - łyżka cukru - papier do pieczenia - oregano, bazylia, pieprz mielony, papryka słodka mielona, tymianek - dodatki: brokuły, czerwona papryka, pieczarki, kiełbasa, papryczka chilli, ser zółty Do 1/2 szklanki wody lub mleka dodajemy 2dag drożdży. W osobnym naczyniu mieszamy mąkę, sól, cukier, dodajemy łyżkę oleju i wlewamy wodę/mleko z drożdżami. Odstawiamy masę
upichconaMy Blueberry Corner by "jagodzianka" Kolejny raz wykorzystałam resztki z obiadu. Tym razem jest to ryżowa przekąska czyli kotleciki z ryżu, pieczarek i mozzarelli. Pyszne …
My Blueberry CornerWpis pochodzi z www.mgotuje.pl Zapiekanka z makaronem, pieczarkami i kiełbaską. Zrobicie ją w zaledwie 40 minut. Jest świetnym pomysłem na szybki i
Marta GotujeWyłożyć na dno blachy wysmarowaną tłuszczem i wysypaną cienko kaszką manną. Farsz: 300 g kiełbasy, 1 papryka, 3 ogórki kiszone, pomidor, 10 pieczarek, 300 g żółtego sera, oregano, bazylia, tymianek, ketchup. Wszystkie składniki farszu pokroić w kosteczkę. Ser zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Ciasto posmarować cienko keczupem, wyłożyć składniki farszu. Posypać
Z miłości do słodkościWielkanoc na talerzach u Nas zawsze pojawiają się klasyczne jajka na twardo z majonezem i jajka faszerowane na różne sposoby. Jajeczne nadzienie to często szynka , żółty ser , wędzony łosoś bądź pieczarki – wszystko bardzo smacznie i efektowne. Tym razem poniosła mnie jednak fantazja, na świąteczne śniadanie postanowiłam przygotować koreczki, trochę niezwykłe: Wielkanocne koreczki z jajek przepiórczych i białej kiełbasy
Damsko-męskie spojrzenie na kuchniękaszy manny, ok. 1 l mleka, 1 l wody mineralnej, 1 – 2 jajka. Farsz: 20 plasterków szynki, 20 dag salami, 10 – 15 dag startego żółtego sera, 200 – 300 g pieczarek, 1 cebula, 1 – 2 ząbki czosnku, 1/4 l bulionu z kostki, wegeta, pieprz, papryka w proszku, olej. Panierka: 1 – 2 jajka rozmieszane z większą ilością zimnej wody, bułka
kulinarnajamka.blogspot.comszklanki mąki, 20 g drożdży, 3/4 szklanki letniej wody, łyżka oleju, sól, szczypta cukru Ciasto przygotował mi mój tato. Dodatki: sos pomidorowy z bazylią ( z przetartych pomidorów) pieczarki czarne oliwki szynka ser czerwona cebula Zdjęcia gotowej pizzy brak :) Nie było już warunków technicznych do jego zrobienia
ClauditteMissCookingSkładniki: 100 g mielonej łopatki 6 większych cebul kilka pieczarek kilka suszonych pomidorów ser feta 2 łyżki masła szklanka bulionu warzywnego łyżka oleju sól, pieprz, imbir, tymianek łyżka sosu sojowego ząbek czosnku Przygotowanie: Cebulę obrać, włożyć do garnka z solą i masłem. Gotować do miękkości (tak, aby się nie rozgotowała). Mięso z grzybami i pomidorami podsmażyć na łyżce oleju
Gaździnka warzyJuż jakiś czas zbierałem się, żeby zrobić cannelloni z pora i wczoraj udało mi się go uparować :) Moje ostatnie cannelloni było jednym z pierwszych wpisów na
Parowar Facetawody i sól, dodajemy wyrośnięty rozczyn i zagniatamy ciasto.3. Ciasto wałkujemy lub formułujemy placek rękami, układamy na blaszce, smarujemy koncentratem i posypujemy oregano. Nakładamy składniki: pieczarki, szynkę, cebulę i paprykę, posypujemy tartym żółtym serem. Pizzę wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200 st. C i pieczemy 15-20 minut (zawsze sprawdzam spód pizzy, by się za bardzo nie przypiekł
Kuchnia domowa AniItalian cabbage. Składniki. 40 dag filet z łososia przyprawa do ryb 0,5 cytryna 4 ziemniaki 100 ml. śmietana 36% 1 żółtko 8 dag ser mozzarella 4 liście kapusta włoska 10 dag pieczarki pieprz olej do smażenia szczypiorek Wykonanie. Filet z łososia , odciąć skórę, usunąć ości, pokroić na dwie porcje, posypać przyprawą do ryb, skropić cytryną. Odstawić na 15 minut(...)stron na patelni. Pieczarki, pokroić w plastry, przesmażyć, posolić, oprószyć świeżo zmielonym pieprzem. Na rozłożonych liściach kapusty rozłożyć łososia i na każdym położyć podsmażone pieczarki. Liście zwinąć. Śmietanę, wymieszać z żółtkiem, dodać ser i wszystko wymieszać . Łososia zwiniętego w liście kapusty, ułożyć w naczyniu do zapiekania i polać śmietaną z serem. W tym samym naczyniu ułożyć podsmażone ziemniaki. Wstawić
Kulinarny karnet Christophera