wykorzystać. Batony nie są niskokaloryczne, ale za to bardzo sycące i smaczne. Składniki : 250 g płatków orkiszowych 120 g suszonej żurawiny 120 g ziaren słonecznika 100 g sezamu 100 g orzechów laskowych 70 g pestek dyni 70 g wiórków kokosowych puszka mleka skondensowanego słodzonego Dodatkowo : miska, rondel i łyżka Sposób wykonania : W misce umieścić odmierzone składniki sypkie. W rondlu podgrzać
Niebieski kubek z kawaSałatka idealna na kolację lub do przekąszenia w ciągu dnia :) Czytaj więcej »
Kasia Sarnapłatków owsianych, 1 i 1/2 szklanki mąki, 2 jajka, 1/2 szklanki cukru, 1/2 łyżki proszku do pieczenia, 100 g rozpuszczonego masła. 2 garście żórawiny, 2 garście słonecznika, 2 garście sezamu, 2 garście pestek dyni, inne ulubione dodatki np. orzechy, migdały, rodzynki. Przygotowanie Do miski wsypujemy wszystkie suche składniki. Masło roztapiamy w rondelku i czekamy aż trochę ostygnie. Do miski
Fit&Fast Kitchenmąki żytniej typ 720 -forma długość 25 cm wysokość 8 cm szerokość 10 cm -50 g mieszanka ziaren do środka chleba (słonecznik,sezam,siemię lniane,siemię złote,pestki dyni -10 g czarnuszki Wykonanie -wszystkie składniki mieszamy ze sobą -formę wykładamy papierem do pieczenia -napełniamy formę ciastem i zostawiamy do wyrośnięcia równo z brzegiem blaszki najlepiej zostawić na noc.Przez noc ładnie
Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.forma długość 30 cm wysokość 8 cm szerokość 10 cm -4 g drożdże suche -50 g żurawiny -50 g mieszanka ziaren do środka chleba (słonecznik,sezam,siemię lniane,siemię złote,pestki dyni -20 g mieszanki ziaren do posypania chleba Wykonanie -wszystkie składniki mieszamy ze sobą -formę wykładamy papierem do pieczenia -napełniamy formę ciastem i zostawiamy do wyrośnięcia równo z brzegiem
Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.się zarumienił. Podaję z ziemniakami i surówką. Do przygotowania potrawy wykorzystałam płatki migdałowe oraz mieszankę ziaren, którą otrzymałam od firmy MAKAR . W skład mieszanki wchodzą ziarna: słonecznika łuskanego, sezamu, siemienia lnianego oraz pestek dyni. Bakalie doskonale współgrały z mięsem. Nadały potrawie chrupkości i ciekawego smaku. Jeszcze niejednokrotnie użyję ich do tego typu potraw i nie tylko. Zdecydowanie zagoszczą u mnie
Tradycyjna kuchnia Kasiokoło 20 minut w temperaturze 200 stopni. Do przygotowania paluszków wykorzystałam mieszankę ziaren, którą otrzymałam do testowania od firmy MAKAR . W skład mieszanki wchodzą ziarna: słonecznika łuskanego, sezamu, siemienia lnianego oraz pestki dyni. Ziarenka to doskonały dodatek do wielu potraw. Mogą być wykorzystywane między innymi do wypieku pieczywa, wypieków na słono, jak również do dań głównych, zup i deserów
Tradycyjna kuchnia Kasiprzygotowanych z wydrążonej cukinii, posypuję ziarenkami i podaję. Zupę krem podałam z mieszanką ziaren, którą otrzymałam do testowania od firmy MAKAR . W skład mieszanki wchodzą ziarna: słonecznika łuskanego, sezamu, siemienia lnianego oraz pestki dyni. Ziarenka to doskonały dodatek do wielu potraw. Mogą być wykorzystywane między innymi do wypieku pieczywa, wypieków na słono, jak również do dań głównych, zup i deserów
Tradycyjna kuchnia Kasimąki pszennej 350 ml ciepłej wody 20 g świeżych drożdży 1 łyżeczka cukru 150 g mąki żytniej razowej 1 łyżeczka soli 50 g grubo mielonych pestek dyni 50 g grubo mielonych ziaren słonecznika DODATKOWO: 4 łyżki mleka do posmarowania 2 łyżki słonecznika do posypania Mąkę pszenną przesiewamy. Drożdże rozcieramy z cukrem i 50 ml wody, dodajemy łyżkę
Rozpustne gotowaniemąki orkiszowej typ 2000 1 łyżeczka soli 1 łyżeczka miodu 2 łyżki otrębów pszennych 3 łyżki ziaren słonecznika 1 łyżka siemienia lnianego 1 łyżka sezamu 1 łyżka pestek dyni 15 g świeżych drożdży 150 ml letniej maślanki Dodatkowo: wymieszane ziarna do posypania bułek (słonecznik, dynia,siemię lniane, sezam
Nastoletnie Wypiekaniefalse false false PL X-NONE X-NONE MicrosoftInternetExplorer4 2 szklanki płatków owsianych (lub orkiszowych, żytnich) ½ szklanki nasion lnu (siemienia lnianego ½ szklanki orzechów laskowych ½ szklanki pestek dyni ½ szklanki suszonej żurawiny ½ szklanki ziaren słonecznika 2 łyżki zarodków pszennych 2-3 łyżki płynnego miodu Piekarnik nagrzewamy do 170 stopni. Wszystkie suche składniki wsypujemy do miski, dodajemy miód i delikatnie mieszamy
bistro mamaPotrzebujemy: 300 g bananów (waga po obraniu) 150 g suszonych owoców - ja użyłam 100 g domowej skórki pomarańczowej i 50 g suszonej żurawiny 100 g pestek - u mnie pół na pół dynia ze słonecznikiem 120 g płatków owsianych (dałam górskie) 20 g brązowego cukru trzcinowego demerara (opcjonalnie) Piekarnik nagrzewamy do 190 stopni Celsjusza. Suszone owoce kroimy na nieduże kawałki
Ratunku obiadmój pierwszy wypiek bezglutenowy i chyba nie ostatni :) Składniki na 1 bochenek: 500 g mąki bezglutenowej* 3 łyżki siemienia lnianego 3 łyżki łuskanego słonecznika 1 łyżka sezamu 1 łyżka pestek z dyni 3/4 łyżki soli 1,5 łyżki cukru 25 g świeżych drożdży lub 13 g drożdży suchych 550 ml lekko ciepłej wody Przygotowanie : Wszystkie składniki umieścić w dużym naczyniu
Proste Potrawyobraniu 2 cebule ząbek czosnku curry 1/2 szklanki otrębów pszennych 1 jajo sól pieprz łyżka oliwy z oliwek szczypta majeranku pestki słonecznika do posypania świeże zioła do dekoracji Soczewicę i kaszę jaglaną gotujemy według przepisu na opakowaniu. Dynię ścieramy na tarce o dużych oczkach. Cebulę i czosnek kroimy w kostkę. Na patelni rozgrzewamy oliwę z oliwek, smażymy na niej cebulę(...)usmażonej dyni z cebulką i czosnkiem. Wszystko dokładnie blenderujemy na gładką masę. Dodajemy resztę usmażonej dyni, otręby pszenne, jajo i doprawiamy obficie solą i pieprzem. Dokładnie mieszamy. Całość przekładamy do formy (najlepiej keksówki o długości 30 cm.) wyłożonej papierem do pieczenia. Posypujemy pestkami słonecznika. Pasztet pieczemy w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez 60 minut. Po tym czasie odstawiamy
Mango Papajagarście mixu sałat z rukolą 1 pomidor malinowy 1/4 papryki żółtej 1/4 papryki czerwonej 2 ogórki gruntowe kilka piór cebuli czerwonej garść pestek słonecznika szczypta pieprzu cytrynowego 2-3 łyżki oliwy zz pestek dyni szczypta soli szczypta ziół prowansalskich lub samej bazylii suszonej Przygotowanie: Pierś z kaczki została zamarynowana i upieczona przez Teściową, więc największa robota i sztuka mnie ominęła(...)oliwa wymieszana z pieprzem cytrynowym, a na koniec oprószona prażonymi pestkami słonecznika. Dla mnie i Maksia bomba. Orzechowa nuta oliwy podbiła delikatny smak kaczki oraz fajnie połączyła się z pestkami i ostrym smakiem rukoli. Pieprz cytrynowy zrobił resztę i sprawił, że całość nie była mdła. Oliwa z pestek dyni to naprawdę boska sprawa do sałatek, przynajmniej dla mnie i innych
Kuchnia po mojemu