pasztet z warzyw - 1021 przepisów (strona:20/69)

40 PRZEPISÓW I JADŁOSPIS NA KETO-ADAPTACJI 383

mnie na adaptacji: ŚNIADANIA i KOLACJE: Jajko w chmurce Bekonowe gniazdka jajeczne – bez nabiału Rollsy ze szpinakiem i łososiem – bez nabiału Omlet z warzywami – bez nabiału Jajka sadzone na boczku Jajko w koszulce Śledzie po kaszubsku Pasztet LCHF Shakshuka Sałatka z awokado i ogórka Rollsy Muffinki jajeczno-warzywne – bez nabiału Chlebek tostowy – nie codziennie Keto bułki bez laktozy – nie codziennie

Ola la LCHF
MENU NA BOŻE NARODZENIE 155

królika: Domowy pasztet zapiekany: Pasztet z kaszy jaglanej z pieczarkami: Pasztet z kaszy jaglanej z boczniakami : Pasztet z selera i kaszy jaglanej: Pasztet z pestek dyni: Łosoś w galarecie: Indyk pieczonyw całości z nadzieniem z warzyw: Sałatka jarzynowa, nasza ulubiona: Świąteczne słodkości: Bajeczny piernik z powidłami: Szybki, wilgotny i pyszny piernik: Pierniczki świąteczne na mące orkiszowej: Błyskawiczne, pyszne pierniczki: Pierniczki

Smaczne Zdrowe
Pasztet z kaczki 114

mielone siemię lniane. Oczywiście jeśli możecie wszystko jeść, to można dodać 1 bułkę namoczoną i zmieloną oraz 3 jajka. Pasztet najlepiej kroi się po całkowitym ostudzeniu. Składniki: • 1 gotowana kaczka z rosołu • warzywa z rosołu, u mnie bez marchewki, bo zjedliśmy ją z rosołem • 3 ziemniaki ugotowane • 1 szklanka śmietanki

To co kocham
Dietetyczny pasztet z cukinii 397

wyczyściliśmy ze wszelkich szybko psujących się produktów. Ostała się jedynie samotna cukinia, nie grzesząca już świeżością. No przecież nie zostawię warzywa na pastwę bakterii, żeby zastać jedzenie grozy po powrocie…  GOOGLE poszło w ruch i traf padł na pasztet z cukinii – wlazł mi w oko przepis autorstwa Gosi B. z bloga jedz i smakuj. Cukinia została więc zapakowana

Grunt to przepis!
Pasztet drobiowy z marchewką i szczypiorkiem 141

gorczycy. 1 szt. PdP VEGA Smaczuś a 40 g - Przyprawa typu Vegeta, zawiera mniej soli a więcej smaku. Zawiera suszone warzywa, przyprawy  i sól. Niektórzy nasi klienci używają także tej przyprawy do sporządzania rosołku niskokalorycznego. 1 sz. Pasztet wielkanocny (Turbo Smak CN) a 40g - Mieszanka przypraw do świątecznego pasztetu. Pasztet stonowany w smaku, łagodny, dobrze smarowny a jednocześnie kruchy

Różowa kuchnia
Pasztet warzywny z selera i marchewki 188

Warzywa jak to one smakują zawsze dobrze, a jak dodatkowo podkręcić smak wędzoną papryką i solą to mamy super pyszny pasztet i to w wersji wege. Najwięcej w nim selera, pora i marchewki więc warto sobie taki zafundować nie tylko od święta ale i na co dzień. Sól to już kwestia gustu, można z niej zupełnie zrezygnować, bo papryka

Apetyczna babeczka
Pieczeń z papryką i pieczarkami 197

Zapraszam na pyszną pieczeń z warzywami. Jest szybka i łatwa do przygotowania. Za świeżym pieczywem smakuje wybornie. Doskonała propozycja na świąteczny stół. SKŁADNIKI: 1 kg łopatki

Tradycyjna kuchnia Kasi
POMIDOROWA SALSA 131

Idealny dodatek do mięs na zimno, wędlin i pasztetów, pyszna..Składniki:2 papryczki chili2 duże pomidory1 zielona papryka1 cebula5 ząbków czosnku1/2 łyżeczki soli morskiej Kamis1/4 łyzeczki

Z Majeczką w kuchni
Pasztet z czerwonej soczewicy 138

Pasztetu i to  własnoręcznie zrobionego nie może zabraknąć na wielkanocnym stole. Jest bardzo łatwy do zrobienia i na pewno będzie wszystkim smakował. Choć jest bez udziału mięsa zachwyci nie tylko wegeterian. Próba wypadła pomyślnie, także na pewno zagości u mnie na świątecznym stole. Możesz zrobić go sama, a satysfakcja murowana. Składniki: 1 szklanka czerwonej soczewicy(...)oczkach tarki jarzynowej. Dołożyć do cebuli i smażyć powoli, aż zmiękną, zrumienią się i nabiora słodyczy. Pod koniec smażenia dorzuć przyprawy wymieszaj warzywa z soczewicą, masłem orzechowym i orzechami. Uzupełnij przyprawy, pamiętaj, że po dodaniu jaj smak pasztetu będzie łagodniejszy keksówę wysmaruj masłem i wysyp bułką tartą, nadmiar bułki wysyp roztrzep jaja, wymieszaj z masą soczewicą, wlej ją do formy

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Galareta z kurczakiem 157

Zaopatrzyłam się w golonki, raciczki, łeb i inne… kuchni nie mogłam wywietrzyć. Never again! Paranoja polega na tym, że ja niemal wszelkie galaretki lubię. Rybę w galarecie, owoce, pasztety, drób i inne mięska. Świnią w galarecie jednak gardzę i nawet jak mi ją będzie serwował nagi Idris Elba, to wyślę go w diabły. Mówiłam już, że gardzę świnią(...)będziecie żuć gazę z apteki. Wasz wybór. Ja zostawiam, bo czasem udka potrafią być nieźle tłuste. Mięso obieramy, warzywa kroimy w kostkę. Szykujemy sobie pojemniczki, w których będziemy robić galaretę. Ja jestem zwolennikiem jednorazowych pojemników np. foremek do pieczenia pasztetu lub keksów. Doskonale nadają się pudełka po lodach i innych margarynach. Fajnie jest podać na stół galaretę zrobioną w keksówce

ladykitchen
Pasztet z kaszy jaglanej i soczewicy 180

Sposób wykonania: Kaszę i soczewicę ugotuj (oddzielnie). Pokrojoną w drobną kostkę cebulę, pieczarki w plasterki podduś na oleju kokosowym. Gdy warzywa będą miękkie dodaj ugotowana kaszę i soczewicę. Wymieszaj. Podduś. Przełóż do foremki. Piecz 180 stopniach ok. 30 minut. Pasztet ten idealnie nadaje się do kanapek, ale też do obiadu – pokrojony w grubsze plastry i polany sosem pieczarkowym z curry

Strefa Zdrowego Żywienia
Babeczki mięsno-warzywne 123

Zapraszam na smaczny pasztet mięsno-warzywny w formie babeczek. Babeczki  ładnie prezentują się na stole. Smakują wyśmienicie na gorąco i na zimno. Jest zima więc wykorzystałam mrożoną zupę wiosenną 9-składnikową od Hortex. Polecam Składniki: 1 op. zupy mrożonej wiosennej 9-składnikowej(450 g) Hortex 1/2 l bulionu warzywnego 250 g mielonego mięsa z indyka 4 łyżki bułki tartej(...)wylewamy albo zostawiamy jako bazę do innej zupy). Foremki smarujemy w środku odrobiną masła i wysypujemy je  bułką tartą. Ostudzone warzywa blendujemy na gładko i dodajemy mięso, bułkę tartą, przyprawy i białko jajka. Wyrabiamy masę na pasztet i napełniamy nią foremki, lekko dociskamy. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy przez 40 minut w temperaturze 180 stopni. Po upieczeniu lekko

słodkie i nie tylko historie kulinarne
POZYTYWNA ZABAWA - dzień 1 145

sklepach od hurtowni napoi, przez ubojnię drobiu po delikatesy; zrobiłam kopytka, udusiłam wątróbeczkę z jabłkiem i cebulką; ugotowałam zupę z pysznych, sezonowych warzyw; zakręciłam i upiekłam drobiowy klops; zebrałam się wreszcie do przetestowania przepisu na warzywny pasztet - przepis lada moment na blogu; usmażyłam powidła i zapakowałam kolejne słoiki do zimowej spiżarni - tym razem dżem z dyni i jabłek; posprzątałam kuchnię

Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciała
Pasztet z czerwonej soczewicy 436

mojej liście produktów "do spróbowania".  Nie zawiodłam się, jej smak bardzo mi odpowiada, nawet tak prosto z garnuszka po ugotowaniu :P Ale, do rzeczy ;) Przedstawiam kolejną odsłonę pasztetu wegetariańskiego. Bardzo aromatyczny i delikatny. Polecam- po prostu PYCHA! :) Wymiary blaszki- mierzona po dnie ma 27,5x8,5cm, a mierzona u góry 30x10cm.  Składniki: szklanka suchej czerwonej soczewicy 2 szklanki(...)drobnych oczkach. Czosnek i cebulę siekamy drobno. Wszystko podsmażamy razem na maśle. Dodajemy przyprawy. Studzimy. Wystudzoną soczewicę mieszamy razem z przyprawionymi warzywami. Dodajemy jajka i pietruszkę. Mieszamy do powstania jednolitej masy. W tym momencie możemy spróbować nasz pasztet, jeśli jest zbyt słabo doprawiony, można to naprawić ;) Mój jednak po dodaniu tylu przypraw był dość ostry ;) Formę do pieczenia wykładamy papierem

Czerwona Porzeczka
Pasztet: cieciorka z warzywami 166

wysmarowania foremki (3 ziarna) sól morska pieprz Składniki pozwalają na przygotowanie ok. 800g pasztetu. Przygotowanie. 1. Cieciorka: Cieciorkę zalać na 10-12 godzin zimną wodą, najlepiej na noc. Następnie zmienić wodę i gotować ok. 90 minut. Na 5 minut przed końcem gotowania osolić. 2. Warzywa: Por pokroić w plasterki włącznie z zielonymi końcówkami. Są one ostrzejsze w smaku(...)mięsa na oczku 3 mm zmielić wystudzoną soczewicę, następnie usmażoną marchewkę, pietruszkę oraz seler. Do zmielonych warzyw dodać smażony por i dobrze wymieszać. Jeżeli masa jest za sucha można dolać oleju. Może to być nawet pół szklanki, ponieważ olej dodaje pieczystego smaku w pasztetach warzywnych, przez co zbliża je w smaku do pasztetów mięsnych. Jeżeli konsystencja pasztetu nas zadowala, pozostaje

Pij soki wyciskane