pasztet z warzyw - 1021 przepisów (strona:19/69)

Paprykarz warzywny Sante 220

Wypróbowałam też pasztet sojowy - polecam oba Skład: ryż gotowany, woda, teksturat sojowy, olej roślinny, warzywa (cebula, marchewka, pietruszka, papryka) koncentrat pomidorowy, kasza manna, mąka ryżowa, białko sojowe, sól morska, hydrolizat białka roślinnego (soja, kukurydza), ekstrakty i olejki eteryczne przypraw, ekstrakt drożdżowy, aromaty (seler). Firma: Sante. Cena: ok. 4zł. Masa netto: ok. 120g. Bardzo smaczny. Niezastąpiony, gdy brak czasu na przygotowanie

Qlinarnie i Qlinarnie
Ciecierzyca - jej właściwości oraz z czym i jak jeść? 432

też smakuje w barszczu. Świetnie sprawdza się jako dodatek do: sałatek, dań warzywnych, mięs, makaronów, kasz- np.dań jednogarnkowych.  Kotlety, pasztety, pasty z ciecierzycy i suszonych pomidorów, gulasz czy ciecierzyca smażona to kolejne wykorzystanie tego cennego warzywa. Jak sami widzicie, sposobów na ciecierzyce jest dużo, jednak, jeżeli ktoś jej nigdy w życiu nie jadł, polecam na początek hummus, potrawę

Pause Gotowanie!
Pasztet słoikowy 313

Pasztet jest potrawą przygotowywaną z jednolitej masy z surowego, gotowanego lub pieczonego mięsa, drobiu, podrobów, dziczyzny, warzyw, grzybów, ryb, z wszystkiego co może przyjść człowiekowi do głowy. Na Święta upiekłam pieczeń rzymską z karkówki i boczku z dodatkiem kaszy jaglanej, oraz prażonej cebulki, oczywiści jak zawsze w nadmiarze, aby to się nie zmarnowało zmiksowałam, zapakowałam w słoiki i za pasteryzowałam

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Rustykalny pasztet z leśnymi grzybami 165

targowisku) możemy upolować dorodne sztuki i zatracić się w jesiennych smakach, a możliwości jest wiele. Risotta, pasty, zupy, sosy, czy też absolutnie wyjątkowy pasztet, bardzo popularny w Belgii i Francji. Wystarczy porcja grzybów, dodatek mięsa i warzyw, dużo świeżych ziół i gotowa bardzo wykwintna przekąska w przystępnej cenie. Na szybko z chrupiącą bagietką, z wszelkiego rodzaju konfiturami(...)całości. Na patelni rozgrzać oliwę, zrumienić grzyby. Najlepiej zrobić to partiami, żeby grzyby się podsmażyły. Doprawić solą i pieprzem, odstawić do wystygnięcia.Z uwagi na rustykalny charakter potrawy w pasztecie powinny być dobrze widoczne składniki. Wrzucając wszystkie grzyby na raz schładzamy oliwę, grzyby puszczą sok i zaczną się dusić, co może wydłużyć czas smażenia (zanim odparują) lub się „rozciapciają”. Mięso

SzczyptaSmaQ
Pasztet z zielonej soczewicy z marchewką i ogórkiem kiszonym 188

Taki pomysł na pasztet przyszedł mi do głowy w zastępstwie - za pasztet z cieciorki, którą byłam pewna, że mam, a okazało się, że już zjedliśmy całe

Kolorowy Przepisownik
Pasztet z cukini. Świetny na zimno i na ciepło :) 236

fajnie też smakuje pokrojony w plastry,obsmażony na patelni. Pasztet zawsze piekę w keksówce o dł. 35 cm., tym razem keksówkę pożyczyłam i piekłam na szerszej formie aluminiowej, stad pasztet jest niższy, smakuje tak samo, ale polecam keksówkę :) Składniki - duża cukinia, lub dwie srednie ( po obraniu ze skórki, wypestkowaniu, starciu na tarce mają być 3 - 3.5 szklanki ) - cebula 3 średnie(...)postępuję z cebulą, zasypuje solą, odstawiam na ok. pół godziny aż cukinia i cebula puszczą sok. Po tym czasie dokładnie odsączam cukinię i cebulę z soku, sok wylewam. Do warzyw dodaje starty żółty ser, bułke tartą, oliwę, jaja, przyprawy i pokrojona natkę. Dokładnie mieszam do połączenia składników. Całość przekładam do wysmarowanej tłuszczem i wysypanej bułka tartą keksówki. Piekę w nagrzanym

Kuchnia z widokiem na ogród
Pasta z kurczaka, czyli kuchenny recykling. 166

więc trzeba sobie jakoś radzić, nic nie ma prawa się zmarnować. 😋 mięso i warzywa z rosołu 2 ząbki czosnku sól i pieprz do smaku rosół Mięso oddzielamy od kości, warzywa kroimy na mniejsze kawałki. Jeśli chodzi o przypalaną cebulę, należy zdjąć te ciemna części. Smaku wiele nie doda, a zepsuje nam widok. Ja np nie dodaję marchewki, zwyczajnie nie lubię(...)Należy pamiętać, że pasta jak trochę postoi tężeje. Nie potrzeba dodatkowego tłuszczu, ani wymyślnych przypraw, w prostocie tkwi sukces tego smarowidła. Śmiało też można powiedzieć, że to niby taki pasztet

Dieta moja pasja
Pasztet z cukinii 141

Okazuje się, że z cukinii możemy zrobić bardzo dużo przeróżnych potraw. Jest to bardzo wdzięczne warzywo a przyrządzanie go nie wymaga specjalnych zdolności kulinarnych. Przekonajcie się sami. Dzisiaj pasztet z cukinii. Składniki 1 kg cukinii (3 średnie sztuki) 1 cebula 1 marchewka 3 ząbki czosnku 4-5 pieczarek 4 łyżki oliwy 3/4 szklanki bułki tartej … Czytaj dalej Pasztet

gotuj ze mną
Gotuję, nie marnuję – recenzja 206

waste barszcz ukraiński. Kiedy gotuje jakieś warzywa odkłada trochę z nich i mrozi. Po pewnym czasie ze szklanki mrożonej fasoli i kilku innych warzyw można zrobić pyszną zupę w 15 minut. Podobnym przepisem z książki jest pasztet Heleny z zamrożonych kawałków mięsa, które zbieraliśmy przez pewien czas. Podobnie możemy zbierać też inspiracje zero waste. A nuż coś z tego będzie

Ugotowane pozamiatane
40 PRZEPISÓW I JADŁOSPIS NA KETO-ADAPTACJI 425

mnie na adaptacji: ŚNIADANIA i KOLACJE: Jajko w chmurce Bekonowe gniazdka jajeczne – bez nabiału Rollsy ze szpinakiem i łososiem – bez nabiału Omlet z warzywami – bez nabiału Jajka sadzone na boczku Jajko w koszulce Śledzie po kaszubsku Pasztet LCHF Shakshuka Sałatka z awokado i ogórka Rollsy Muffinki jajeczno-warzywne – bez nabiału Chlebek tostowy – nie codziennie Keto bułki bez laktozy – nie codziennie

Ola la LCHF
MENU NA BOŻE NARODZENIE 178

królika: Domowy pasztet zapiekany: Pasztet z kaszy jaglanej z pieczarkami: Pasztet z kaszy jaglanej z boczniakami : Pasztet z selera i kaszy jaglanej: Pasztet z pestek dyni: Łosoś w galarecie: Indyk pieczonyw całości z nadzieniem z warzyw: Sałatka jarzynowa, nasza ulubiona: Świąteczne słodkości: Bajeczny piernik z powidłami: Szybki, wilgotny i pyszny piernik: Pierniczki świąteczne na mące orkiszowej: Błyskawiczne, pyszne pierniczki: Pierniczki

Smaczne Zdrowe
Pasztet z kaczki 139

mielone siemię lniane. Oczywiście jeśli możecie wszystko jeść, to można dodać 1 bułkę namoczoną i zmieloną oraz 3 jajka. Pasztet najlepiej kroi się po całkowitym ostudzeniu. Składniki: • 1 gotowana kaczka z rosołu • warzywa z rosołu, u mnie bez marchewki, bo zjedliśmy ją z rosołem • 3 ziemniaki ugotowane • 1 szklanka śmietanki

To co kocham
Dietetyczny pasztet z cukinii 427

wyczyściliśmy ze wszelkich szybko psujących się produktów. Ostała się jedynie samotna cukinia, nie grzesząca już świeżością. No przecież nie zostawię warzywa na pastwę bakterii, żeby zastać jedzenie grozy po powrocie…  GOOGLE poszło w ruch i traf padł na pasztet z cukinii – wlazł mi w oko przepis autorstwa Gosi B. z bloga jedz i smakuj. Cukinia została więc zapakowana

Grunt to przepis!
Pasztet warzywny z selera i marchewki 218

Warzywa jak to one smakują zawsze dobrze, a jak dodatkowo podkręcić smak wędzoną papryką i solą to mamy super pyszny pasztet i to w wersji wege. Najwięcej w nim selera, pora i marchewki więc warto sobie taki zafundować nie tylko od święta ale i na co dzień. Sól to już kwestia gustu, można z niej zupełnie zrezygnować, bo papryka

Apetyczna babeczka
Pieczeń z papryką i pieczarkami 226

Zapraszam na pyszną pieczeń z warzywami. Jest szybka i łatwa do przygotowania. Za świeżym pieczywem smakuje wybornie. Doskonała propozycja na świąteczny stół. SKŁADNIKI: 1 kg łopatki

Tradycyjna kuchnia Kasi