pasztet z warzyw - 1021 przepisów (strona:23/69)

Pasztet z cukinii - pyszny 214

Szukalam przepisu na pasztet z cukinii i nie znalazlam takiego,ktory by mnie przekonal w 100%,a przeczytalam ich kilkanascie.Pierwsza probe zrobienia cukiniowego pasztetu podjelam rok temu i efekt byl nijaki.Pasztet bardzo przecietny,w kazdym razie nie wart powtorzenia.Dalam spokoj poszukiwaniom,a przywolalam swoje smaki,ktore najlepiej komponuja mi sie z cukinia.I prosze bardzo,oto przepis na fenomenalny pasztecik(...)poniewaz masa powinna byc zwiezlabialka ubic na sztywna pianemase wymieszac z ubitymi bialkamiczwarta cukinie przy pomocy nozyka do obierania warzyw pokroic w cienkie plastry.Plastrami wylozyc foremke,uprzednio delikatnie natluszczon.Czesc plastrow ulozylam na gorzeprzygotowana mase cukiniowa przelozyc do foremki.Wyrownac powierzchnie pasztetu lyzka.Wstawic do nagrzanego piekarnika i piec w temperaturze 180°C do zrumienienia.Pieklam pasztet 1 godzine i 15 minut.Pasztet jest gotowy

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
PASZTET DROBIOWY Z KASZĄ MANNĄ 208

pasztet według mojej mamy, nie ma sobie równych, doskonały na kanapki!!!   SKŁADNIKI  1 kura, 1 marchewka, 1 pietruszka 5 wątróbek i żołądków drobiowych, ½ szkl. kaszy manny, 1 bułka pszenna, 1 cebula, 3 jajka,  Przyprawy:  majeranek,  pieprz ziołowy,  gałka muszkatołowa,  sól,  pieprz czarny bułka tarta  WYKONANIE Z kury, wątróbki, żołądków i warzyw(...)kostkę, podsmażamy. Mięso obieramy z kości, mielimy w maszynce wraz z odciśniętą bułką i warzywami. Zmielone składniki mieszamy z jajkami i kaszą manną, przyprawiamy wg uznania  - użyłam majeranku, soli, pieprzu i gałki muszkatołowej. Przekładamy do foremek wysmarowanych cienko olejem i posypanych bułką tartą. Wierzch pasztetu posypujemy bułką tartą. Pieczemy ok. 1 godz.  Pasztet upiekłam w formach  PAPILART

słodki bratek
Pieczony omlet z owocami i kilka pomysłów na zdrowe przekąski 170

znajdziecie poniżej Hummus (lub inne pasty na bazie warzyw, jajek lub twarogu) z warzywami lub pełnoziarnistym pieczywem Babeczki jajeczne z warzywami Koktajle owocowo-warzywne, musy owocowe z dodatkiem nasion chia/siemienia lnianego/płatków/orzechów Domowy budyń jaglany Warzywne pasztety np.  z ciecierzycy i kaszy jaglanej Jak widzicie opcji jest mnóstwo, zarówno wytrawnych jak i słodkich przekąsek. Wiele z nich

HealthyCreations
Cukinie faszerowane mięsem mielonym 243

które są niskokaloryczne, więc taki posiłek także Wam pójdzie na zdrowie, nie idąc w boczki Do przygotowania cukinii faszerowanych wybierzcie warzywa średniej wielkości. Zobacz też: Zielona, warzywna zapiekanka z mięsem mielonym Makaron z cukinii z boczkiem i kaparami Wegetariański pasztet z cukinii Przepis na cukinie faszerowane Drukuj przepis Porcji: 4 Czas gotowania: 1 godzina Składniki 2 cukinie 500 g mięsa

Kuchnia Bazylii
Pasztet z selera 378

Pasztet idealny dla wegetarian. Powiem tak, jako mięsożerca z natury, wolę zdecydowanie prawdziwy świteczny pasztet np. z króliczka. Ten selerowy miło mnie zaskoczył. Jest łagodny, więc sprawdzi się tu znakomicie polanie go (tak jak na zdjęciach) sosem z jogurtu naturalnego, odrobiny majonezu, startej rzodkiewki i ogórka, oczywiście doprawionego solą i pieprzem.   2   duże selery 2 cebule(...)szklankami wrzątku i dusimy ok. 15-20 min. W razie potrzeby odlewamy nadmiar wody. Odstawiamy warzywa do ostygnięcia. Następnie seler, cebulę i czosnek mieszamy z bułką tartą, żółtkami, pianą z ubitych białek oraz z przyprawami. Masę przekładamy do keksówki natłuszczonej olejem. Pasztet pieczemy przez ok. godzinę lub do momentu zrumienienia w 180ºC.   Kategoria: Dania wegetariańskie , Domowe - czyli zdrowiej

kuchcikownia
Pasztet pieczarkowo-porowy 192

lata później przeprowadzaliśmy się do Polski znów maj nie był dla nas łaskawy. Cały miesiąc padało. I tak oto upragniona wiosna nas nie rozpieszcza, trzeba więc dopieścić się samemu. Pasztet pieczarkowo-porowy składniki: 400 g ciecierzycy - 1 puszka 4 łyżki ziaren słonecznika 2 pory 1 marchew 300 g pieczarek 1 duża cebula 2 ząbki czosnku 2 łyżeczki oregano 1 łyżeczka(...)samej patelni możemy podsmażyć pieczarki. Wkładamy je na patelnie i odparowujemy z płynu. Gdy woda odparuje dokładamy odrobinę tłuszczu i podsmażamy je przez chwilę.  Wszystkie warzywa oraz ciecierzycę i słonecznik miksujemy na w miarę jednolitą masę. Dodajemy wszystkie przyprawy. Próbujemy i w razie potrzeby doprawiamy solą i pieprzem.  Masę przekładamy do foremki - keksówki, wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy

Przysmaki Karolki
"Bosacka po polsku" Nowoczesne przepisy kuchni polskiej 170

siebie, dodaje też komentarz/poradę jak kupić dobry towar np. mięso, warzywa, na co mamy zwracać uwagę przy zakupach.  Książka podzielona jest na: przystawki zimne : znajdziemy tutaj śledzia w konfiturze, kaszi z wędzonym łososiem, kolorowe jajka na twardo, zimne nóżki z jajem, pasztet z musem żurawinowym i kremem chrzanowym i wiele innych kolorowych propozycji :-) przystawki gorące: takie

kruche babeczki
Kolorowa mięsna rolada 186

Pachnąca lubczykiem i kolendrą rolada wzbogacona kolorowymi warzywami to nie tylko ciekawa propozycja mięsnego składnika do tradycyjnego obiadu z ziemniakami i surówką, ale również doskonała zimna

Szalona Kuchnia Eweliny
FASOLA ZE ŚLIWKĄ 270

Uwielbiam pasztety na bazie roślin strączkowych, do których dodane są suszone śliwki lub żurawina. Ostatnio znów miałam apetyt na takie połączenie, ale byłam zbyt głodna, żeby

Kasia Sarna
Salceson gruszkowy 143

Grzyby (4) Kreatywnie (6) Lecza (6) Makarony (5) Mufinki (6) Napoje (8) Owoce morza (2) Pasty do pieczywa (9) Pasztety (8) Piekarnia (6) Pizza (3) Przetwory (9) Przystawki (43) Ryby (14) Sałatki (33) Sosy (3) Surówki (5) Torty (5) warzywa (15) Wegetariańskie (38) Zapiekanki (3) Zupy (17) Świąteczne kilmaty (8) Szukaj Technologia #uds-searchControl .gs-result .gs-title, #uds-searchControl

Jadło i czytadło
Pasztet z cukinii . 241

Dziś propozycja dla miłośników domowych dodatków na kanapkę .Pasztet z cukinii ,bez dodatku mięsa jest naprawdę smaczny i warto go upiec. Składniki:keksówka 30 na 10 cm 1 kg cukinii 1 cebula 2 marchewki 2 ząbki czosnku 150 g pieczarek 1 łyżka masła pietruszka zielona ,pół pęczka 3 jajka 140 g bułki tartej 100 g żółtego sera sól ,pieprz szczypta(...)grubych oczkach pieczarki .Po podsmażeniu odstawiamy do ostygnięcia. Cukinię z marchewką dodajemy do podsmażonych warzyw ,do tego pokrojoną drobno pietruszkę ,ser żółty i żółtka .Wszystko dokładnie mieszamy i doprawiamy do smaku .Na koniec ubijamy białka na sztywną pianę i dodajemy do masy ,pasztet będzie delikatniejszy. Masę przekładamy do keksówki ,wyłożonej papierem do pieczenia ,wyrównujemy wierzch i pieczemy w 180 stopniach

Ladylaura.
PASZTET Z WĄTRÓBKI I SUSZONYCH POMIDORÓW 162

Domowy pasztet z wątróbki jest równie pyszny, pachnący jak sklepowy. Przygotowałam go z dodatkiem suszonych pomidorów przez co wzbogacił się jego smak.                                                                       SKŁADNIKI(...)oleju. Wątróbkę płuczemy w wodzie, dodajemy do cebuli oraz majeranek, rozmaryn, mięso oraz pokrojone warzywa z wywaru. Wlewamy około 1/2 szklanki bulionu i prużymy na małym ogniu aż płyny odparują. Pod koniec dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek. Wszystko przepuszczamy przez maszynkę do mięsa. Pasztet doprawiamy do smaku, dodajemy pokrojone pomidory i dokładnie mieszamy. Pasztet przekładamy do formy, wyrównujemy. Masło rozpuszczamy

Kulinarne Fantazje Marioli
Domowy pasztet 160

Pasztet domowej roboty gości na naszym stole naprzemiennie z pieczonym karczkiem, boczkiem czy  szynką. Ja  i Mama należymy do mięsożerców i go uwielbiamy, Tato, co dziwne w kontekście innych mężczyzn zdecydowanie  woli sery :) Przepis jest już przez nas wielokrotnie sprawdzony, zachęcam więc z czystym sumieniem do wypróbowania. Składniki: 1 kg drobiowych wątróbek 0,5 kg łopatki wieprzowej(...)pozostawić do ostygnięcia.Wody z gotowania mięsa i warzyw na tym etapie nie wylewamy.Mięso i warzywa przekręcić przez maszynkę, dodać majeranek , pieprz, sól i szklankę wywaru w którym wszystko się gotowało. Porządnie wymieszać i spróbować czy smak nam odpowiada. Pasztet przekładamy do suchych słoików i na sam wierzch nalewamy po 1 łyżce  rozpuszczonego na patelni smalcu. Zakręcamy porządnie

Gosia gotuje
Pasztety i pasty kanapkowe - przegląd produktów wegańskich dostępnych w sklepach sieciowych 195

Nadszedł czas na kolejny post z cyklu "Przegląd produktów wegańskich dostępnych w sklepach sieciowych. Tym razem będą to pasty kanapkowe i pasztety. Podane przy produktach ceny są to regularne ceny aktualne na dzień postu i mają cel wyłącznie informacyjny. Toppo Pasta z wędzonym tofu Dostępność: Lidl Składniki :  woda, 20% wędzone tofu (woda, 24% nasiona soi, dym wędzarniany), 13% okara(...)kwasy nasycone: 5,0 g Węglowodany 8,7 g / w tym cukry: 0,7 g Białko 5,0 g Sól: 1,25 g Toppo Pasta sojowa z warzywami  Dostępność: Lidl Składniki :  woda, 17% warzywa marynowane (11% ogórki, 6% czerwona papryka, woda, ocet spirytusowy, sól, cukier, przyprawy), 14% nasiona soi, 9% przecier pomidorowy, musztarda (woda, nasiona gorczycy, ocet spirytusowy

Zielona Kuchnia