pasty - 13297 przepisów (strona:385/887)

Lody z tamaryndowca 170

cream with tamarind Składniki: 2 jajka 1 żółtko 0,25 szklanki cukier 0,25 szklanki pasta tamaryndowa 400 ml śmietana kremówka 36% Ubić 2 jajka i żółtko z 1/4 szklanki cukru, dodając stopniowo ¼ szklanki pasty tamaryndowej bez pestek. Ubić 2 szklanki kremówki  i połączyć z masą jajeczną. Lody kręcić w maszynce lub wstawić naczynie do zamrażarki .Co jakiś czas

Kulinarny karnet Christophera
Grillowana nektarynka z wiejską szynką i pianką wasabi 172

Grilled nectarine with country ham and wasabi foam Składniki. 1 szt. nektarynka 2 plastry wiejskiej szynki 1 łyżeczka curry masło Pianka wasabi. 100 ml śmietana 36% pasta wasabi 1 łyżeczka sok z cytryny sól biały pieprz pestki granatu Wykonanie Pinka wasabi. Śmietanę kremówkę, wymieszać z pastą wasabi, dodać sok z cytryny, sól i pieprz, przelać do syfonu kucharskiego, nabić jednym

Kulinarny karnet Christophera
Kurczak gotowany w mleku kokosowym 220

posól. Ułóż kawałki na natłuszczonej brytfannie i wstaw do piekarnika na 30 minut. W międzyczasie przygotuj sos. 2. W moździerzu rozgnieć czosnek, cebulę, migdały, ziarna kolendry, żeby powstała jednolita pasta. Rozgrzej olej, włóż pastę i podgrzewaj, aż zacznie wydzielać się aromat. 3. Włóż podpieczone kawałki kurczaka, dodaj kawałek obranego imbiru, trawę cytrynową, listki laurowe, cukier, mleko kokosowe i sól

Apetyczna babeczka
Makaron gryczany z warzywami 186

wielkim entuzjazmem i kolejką po dokładkę!!! Składniki dla 4 osób: 30 dag makaronu gryczanego Soba 2 marchewki duża czerwona cebula 2 ząbki czosnku 1 średni brokuł 2 łyżeczki pasty Tom Ka 70 dag łopatki wieprzowej, lub bez mięsa w wersji wegetariańskiej por, biała część 1/2 łyżeczki majeranku sól pieprz  oliwa siemię lniane ziarno złote do posypania , bogate w kwasy(...)omega- 3, błonnik oraz duże ilości minerałów  Rozgrzewamy oliwę na patelni, mięso kroimy w cienkie paseczki, solimy i dokładnie obsmażamy. Następnie podlewamy woda, dodajemy 2 łyżeczki pasty tajskiej Tom Ka, dusimy do czasu, aż mięso będzie miękkie. Brokuł rozdrabniamy na różyczki, gotujemy w lekko osolonej wodzie przez 4-5 minut, (ma być lekko twardy), wyciągamy łyżką cedzakową na talerz

Apetyczna babeczka
Makaron z kurczakiem imbirowym 179

bakłażana, (u mnie bez) 2 łyżki oleju roślinnego kawałek świeżego imbiru (ok.5 cm ), obrany i bardzo drobno posiekany 6 dymek, pokrojonych z jasną częścią szczypioru 2 łyżeczki zielonej pasty carry lub 2 łyżeczki proszku carry 1 i 2/3  szklanki mleczka kokosowego z puszki, (400 ml) 2 szklanki wywaru z kurczaka 10 dag cienkiego makarony chińskiego 3 łyżki świeżej kolendry(...)Jeżeli trzeba dolej łyżkę oleju, włóż imbir, dymkę i smaż przez 3 minuty. Włóż kawałki cukinii i smaż jeszcze przez 2-3 minuty (powinny się lekko zrumienić). Włóż pastę carry i smaż jeszcze minutę. Wlej mleko kokosowe, wywar z kurczaka, włóż kawałki bakłażana i podsmażone już kawałki kurczaka. 4. Rondel przykryj i duś potrawę przez 10 minut. Włóż makaron

Apetyczna babeczka
Maki sushi w dwóch smakach i nigiri sushi - najprostsze 286

tylko ryb wędzonych. Ale Ci odważniejsi mogą zastąpić wędzoną rybę surową :) Składniki: ugotowany i doprawiony ryż do sushi nori łosoś wędzony awokado szparagi marchewka sól pieprz sos sojowy jasny pasta wasabi imbir marynowany Nigiri sushi przygotowujemy lepiąc z ryżu niewielkie "jajeczka" :) Kładziemy je na talerzu, możemy posmarować delikatnie pastą wasabi i przykrywamy kawałkami wędzonego łososia. Maki sushi z łososiem

chwile dla mnie
Przekąski i dodatki do potraw 175

imprezę Krewetki z czosnkiem i natką Kurki w cieście naleśnikowym Lizaki wafelkowe Mini wafelki z makrelą Mini wafelki z pomidorkiem Mini wafelki ze szprotką Pająk z papryki    Pasta śledziowa Pesto z rukoli Pieczony schab z suszoną morelą Pierożki ze szpinakiem Popękane jajka Smażony oscypek z żurawiną Ślimaczki z ciasta francuskiego Sos beszamelowy Quesadilla z pieczarkami i serem Wafelki(...)ryżowe ze szpinakiem Wafelki ryżowe z jajecznicą Wafle ryżowe z pastą z makreli

Aga w kuchni
Chleb pszenny z oliwkami i przyprawą arabską zatar. 141

mnie na chlebek o odmiennym smaku, i tak powstał chleb na pół przygotowany z mąki pełnoziarnistej i pszennej, z zielonymi oliwkami i arabską przyprawą zatar halabi. Chlebek podałam z pastą z pieczonych bakłażanów.  Było pysznie ;-) Buziaki! SKŁADNIKI: - 250 g mąki pełnoziarnistej - 250 g mąki pszennej - 1/3 opakowania drożdży świeżych - 1/3 szklanki oliwek zielonych, pokrojonych w plasterki - przyprawa zatar halabi(...)dodaj oliwki. Ciasto odstaw do wyrośnięcia na godzinę. Uformuj warkocz. Ułóż na blaszce i odstaw jeszcze na 15 minut do wyrośnięcia. Po tym czasie pieczemy w piecu przez godzinę. PASTA Z PIECZONYCH BAKŁAŻANÓW: - bakłażana kroimy na ćwiartki, układamy na blaszce, posypujemy solą i oliwą z oliwek, pieczemy w piekarniku przez 35 minut. 20 suszonych śliwek węgierek zmiksuj z upieczonymi bakłażanami

SMYKWKUCHNI
Pizza z chipsami z samami 208

wody, 25 g świeżych drożdży, 2 łyżki oliwy z oliwek, 1/2 łyżeczki cukru, 1 łyżeczka soli, 2 ząbki czosnku, 150 g salami (chipsy z salami o smaku prawdziwków), pasta pomidorowa, ser żółty w plasterkach (8 szt.) pomidor, oliwki zielone w plasterkach, 1 łyżka kapary, świeże oregano, pieprz kolorowy świeżo zmielony do smaku. Przygotowanie:  Do miski wkładamy drożdże, sól(...)wyrośnięcia. Możemy od razu je rozwałkować na krążek o średnicy 35 cm, przełożyć   na kamień do pieczenia, przykryć bawełnianą ściereczką i pozostawić do wyrośnięcia. Ciasto smarujemy pastą pomidorową, układamy na niej plastry sera żółtego, salami, dodajemy pomidora pokrojonego w kostkę, oliwki i kapary. Pizzę pieczemy na grillu pod pokrywą, ok. 30 min w temp 200 ° C – 220 ° C. Przed

Moniki Smakołyki
Akcja kulinarna "Włoskie smaki" - Podsumowanie 250

błękit Muffiny serowe z salami, papryką i oliwkami  - mikimama z bloga Czerwień i błękit Przystawki: Konfitura z czerwonej cebuli  - Martynosia z bloga Codzienne Gotowanie Pomidorki faszerowane pastą z tuńczyka - Martynosia z bloga Codzienne Gotowanie Roladki z pieczonej papryki z mozzarellą - Martynosia z bloga Codzienne Gotowanie Sardine gratinate al forno - przepis z bloga Da leccarsi  le dita(...)Alastor z bloga Kuchnia z wyrakiem Pappardelle z dynią i kozim serem - Monika Olczak z bloga Cynamon & Chilli Pappardelle z ragu z baraniny - Martynosia z bloga Codzienne Gotowanie Pasta con datterino -makaron z pomidorkami daktylowymi - Maria T. z bloga SycyliaSi! Penne alla vodka - Mirabelka z bloga Mirabelkowy blog Ravioli ze szpinakiem i ricottą w sosie serowym - przepis z bloga

Chilli Czosnek i Oliwa
Super szybkie ciastka piaskowe 199

mąki cukier puder do posypania Do misy włóż masło, wsyp cukier, sól i ubijaj do całkowitego połączenia się składnikówi powstania masy.Dodaj jajko i mąkę, mieszaj aby powstała pasta. Pastę przełóż do szprycy i wyciskaj na blachę ciasteczka. Pieczw piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni przez około 10 minut. Wyjmij z piekarnika i odstaw do całkowitego ostygnięcia. Ciasteczka mają strukturę piaskową

Z Kuchni Do Kuchni
POLSOJA- WSPÓŁPRACA 197

mięsne produkty a mięsa w nich kompletnie nie ma! Nie ma konserwantów, no GMO! Wszystkie produkty od POLSOJA to produkty 100% roślinne, mimo iż nazywają się kiełbaski, parówki,pasztety, pasty, wędliny .  Są kompletnie bez konserwantów. Przyznam się szczerze, że smakuję i widzę to po raz pierwszy w życiu i jestem przekonana , że nie poraz ostatni. Dlaczego ? Jak pisałam wcześniej(...)pory Polsoja stale rozwija gamę wyrobów produkowanych wyłącznie z surowców roślinnych, niemodyfikowanych genetycznie. Obecnie w ofercie Polsoja znajduje się 20 propozycji m.in. parówki i kiełbaski sojowe, wędliny sojowe, tofu, pasty i pasztety sojowe, tortellini. Produkty Polsoja są dla wymagającej i chcącej zdrowo odżywiać się klienteli i dostaniecie je na terenie całego kraju, m.in. spotkacie je w sieciach handlowych, takich

Z Kuchni Do Kuchni
Jak jeść po włosku, to tylko w La Traviata - recenzja 195

stole i jak to blogerki ... poplotkowałyśmy trochę o "branży" ;) Nasza degustacja zaczęła się tradycyjnie - od przystawek. Na stole pojawiły się talerze z bruschette miste , czyli chrupiące kromeczki z pomidorami, pastą z oliwek i grzybów oraz zapiekana cykoria z sałatą rzymską i szynką parmeńską pod beszamelem. Chrupiące kromeczki były naprawdę chrupiące ! Pasty smacznie, aromatyczne, a pomidory wyśmienicie doprawione. Cykoria również skradła

kolorowotorcikowo
PASZTECIK Z SOCZEWICY ZIELONEJ NA KANAPKI. 205

parzonej kawy. Słyszysz stukanie sztućców, brzdękanie talerzy. I już wiesz, że to będzie pyszne śniadanie we dwoje. Odkąd skosztowałam hummusu , który po prostu stał się moim faworytem w przypadku past, zaczęłam bawić się składnikami i tworzyć. Był już smalec wegetariański , paprykarz , smarowidełko z bakłażana , a teraz pasztecik z soczewicy. Smakuje bardzo dobrze, szczególnie ze szczypiorkiem i świeżym pomidorem. Soczewica(...)soczewicy. Miksuję za pomocą blendera,  dodając sos sojowy, sok z cytryny, pieprz, zimną wodę  i tyle oliwy z oliwek, aby powstała gładka, jednolita i nie za sucha pasta. I gotowe. SMACZNEGO! Pozdrawiam, Karmel-itka

W kuchni Karmel-itki
Degustacja menu w La Traviacie - relacja 165

miałam przed sobą jeszcze kawałek drogi do domu, to chętnie skusiłabym się na kieliszek wina.  Na początek otrzymałyśmy przystawki: bruschette miste - chrupiące kromki z trzema różnymi dodatkami: pomidorami, pastą z oliwek i pastą z grzybów. Takie danie w lokalu kosztuje 9 zł. Mi najbardziej smakowała ta ostatnia, grzyby fajnie komponowały się z pieczywem i były odpowiednio doprawione.  Jako

Pasja Smaku

Proponowane wyszukiwania