pasty - 13297 przepisów (strona:382/887)

Pulpety z suszoną śliwką w sosie curry. 191

jajko 1 łyżka śmietany 18% 1 łyżeczka curry sól, pieprz 2 cebule 1 ząbek czosnku 0,5 l bulion z kurczaka 150 ml śmietana kremówka 1,5 łyżeczki pasta curry bułka tarta olej do smażenia Wykonanie: Kurczaka obrać z mięsa. Korpus i skrzydełka wykorzystać do zupy. Mięso zmielić, dodać  namoczoną w mleku bułkę ( nadmiar mleka odcisnąć), jajko, 1 łyżeczkę(...)suszoną śliwkę. Kulki obtoczyć w małej ilości bułki tartej. Smażyć na złoty kolor we frytkownicy, albo na patelni. Cebulę pokroić w piórka, czosnek posiekać, zeszklić na oleju, dodać pastę curry, poddusić. Zalać bulionem, włożyć klopsiki  i dodać śmietanę. Na małym ogniu zredukować  do zgęstnienia sosu

Kulinarny karnet Christophera
Bakłażan z kabanosem i figą 162

Modena Wykonanie. Bakłażana pokroić na plastry, posolić, odstawić na 30 minut. Zielony pomidor, paprykę, cebulę i kabanosy, pokroić na mniejsze kawałki, włożyć do malaksera i zmiksować. Do otrzymanej pasty dodać majonez, ketchup  i przyprawy. Wszystko dobrze wymieszać. Z plastrów  bakłażana zmyć sól. osuszyć papierem kuchennym i posmarować każdy plaster marynatą oliwy z oliwek i aceto balsamico di Modena(...)Plastry grillować na patelni, posmarować pastą. Na wierzch położyć plaster świeżej figi, posypać tartą mozzarellą i zapiec pod grillem 8 - 10 minut

Kulinarny karnet Christophera
Kurczak tandoori 241

posiekanego świeżego imbiru 2 ząbki czosnku zmiażdżonego 1 łyżeczka chilli w proszku 1 łyżeczka kolendry mielonej 1 łyżeczka kminku mielonego 1 łyżeczka soli ½ łyżeczki czerwonego barwnika spożywczego 1 łyżka pasty z tamaryndowca 100 ml wody 1 łyżka oleju Liście sałaty, 2 pomidorki cherry 2 ćwiartki cytryny ½ cebuli Wykonanie. W miseczce wymieszać jogurt, posiekany imbir, przeciśnięty czosnek, sproszkowane chilli, kolendrę, kminek(...)sól i barwnik spożywczy. W każdym udku zrobić 2-3 nacięcia ,włożyć do jogurtu z przyprawami, wymieszać i odstawić do lodówki na 2 h. Pastę z tamaryndowca zalać wodą ,po 15 minutach przecedzić. Dodać do udek w marynacie i znowu odstawić na 2 h do lodówki. Udka wyjąc z marynaty, ułożyć w naoliwionym naczyniu żaroodpornym, skropić olejem i piec

Kulinarny karnet Christophera
Grillowany łosoś z puree ziemniaczano brokułowym i pianką wasabi 257

filet z łososia przyprawa do ryb sok z cytryny 4 ziemniaki 4 różyczki brokuła 1 łyżka masła 1 łyżka śmietana 18% sól 100 ml śmietana 36% pasta wasabi 1 łyżeczka sok z cytryny sól biały pieprz pestki granatu Wykonanie Pianka wasabi. Śmietanę kremówkę, wymieszać z pastą wasabi, dodać sok z cytryny, sól i pieprz, przelać do syfonu kucharskiego, nabić jednym

Kulinarny karnet Christophera
Lody z tamaryndowca 183

cream with tamarind Składniki: 2 jajka 1 żółtko 0,25 szklanki cukier 0,25 szklanki pasta tamaryndowa 400 ml śmietana kremówka 36% Ubić 2 jajka i żółtko z 1/4 szklanki cukru, dodając stopniowo ¼ szklanki pasty tamaryndowej bez pestek. Ubić 2 szklanki kremówki  i połączyć z masą jajeczną. Lody kręcić w maszynce lub wstawić naczynie do zamrażarki .Co jakiś czas

Kulinarny karnet Christophera
Grillowana nektarynka z wiejską szynką i pianką wasabi 187

Grilled nectarine with country ham and wasabi foam Składniki. 1 szt. nektarynka 2 plastry wiejskiej szynki 1 łyżeczka curry masło Pianka wasabi. 100 ml śmietana 36% pasta wasabi 1 łyżeczka sok z cytryny sól biały pieprz pestki granatu Wykonanie Pinka wasabi. Śmietanę kremówkę, wymieszać z pastą wasabi, dodać sok z cytryny, sól i pieprz, przelać do syfonu kucharskiego, nabić jednym

Kulinarny karnet Christophera
Kurczak gotowany w mleku kokosowym 234

posól. Ułóż kawałki na natłuszczonej brytfannie i wstaw do piekarnika na 30 minut. W międzyczasie przygotuj sos. 2. W moździerzu rozgnieć czosnek, cebulę, migdały, ziarna kolendry, żeby powstała jednolita pasta. Rozgrzej olej, włóż pastę i podgrzewaj, aż zacznie wydzielać się aromat. 3. Włóż podpieczone kawałki kurczaka, dodaj kawałek obranego imbiru, trawę cytrynową, listki laurowe, cukier, mleko kokosowe i sól

Apetyczna babeczka
Makaron gryczany z warzywami 197

wielkim entuzjazmem i kolejką po dokładkę!!! Składniki dla 4 osób: 30 dag makaronu gryczanego Soba 2 marchewki duża czerwona cebula 2 ząbki czosnku 1 średni brokuł 2 łyżeczki pasty Tom Ka 70 dag łopatki wieprzowej, lub bez mięsa w wersji wegetariańskiej por, biała część 1/2 łyżeczki majeranku sól pieprz  oliwa siemię lniane ziarno złote do posypania , bogate w kwasy(...)omega- 3, błonnik oraz duże ilości minerałów  Rozgrzewamy oliwę na patelni, mięso kroimy w cienkie paseczki, solimy i dokładnie obsmażamy. Następnie podlewamy woda, dodajemy 2 łyżeczki pasty tajskiej Tom Ka, dusimy do czasu, aż mięso będzie miękkie. Brokuł rozdrabniamy na różyczki, gotujemy w lekko osolonej wodzie przez 4-5 minut, (ma być lekko twardy), wyciągamy łyżką cedzakową na talerz

Apetyczna babeczka
Makaron z kurczakiem imbirowym 186

bakłażana, (u mnie bez) 2 łyżki oleju roślinnego kawałek świeżego imbiru (ok.5 cm ), obrany i bardzo drobno posiekany 6 dymek, pokrojonych z jasną częścią szczypioru 2 łyżeczki zielonej pasty carry lub 2 łyżeczki proszku carry 1 i 2/3  szklanki mleczka kokosowego z puszki, (400 ml) 2 szklanki wywaru z kurczaka 10 dag cienkiego makarony chińskiego 3 łyżki świeżej kolendry(...)Jeżeli trzeba dolej łyżkę oleju, włóż imbir, dymkę i smaż przez 3 minuty. Włóż kawałki cukinii i smaż jeszcze przez 2-3 minuty (powinny się lekko zrumienić). Włóż pastę carry i smaż jeszcze minutę. Wlej mleko kokosowe, wywar z kurczaka, włóż kawałki bakłażana i podsmażone już kawałki kurczaka. 4. Rondel przykryj i duś potrawę przez 10 minut. Włóż makaron

Apetyczna babeczka
Maki sushi w dwóch smakach i nigiri sushi - najprostsze 301

tylko ryb wędzonych. Ale Ci odważniejsi mogą zastąpić wędzoną rybę surową :) Składniki: ugotowany i doprawiony ryż do sushi nori łosoś wędzony awokado szparagi marchewka sól pieprz sos sojowy jasny pasta wasabi imbir marynowany Nigiri sushi przygotowujemy lepiąc z ryżu niewielkie "jajeczka" :) Kładziemy je na talerzu, możemy posmarować delikatnie pastą wasabi i przykrywamy kawałkami wędzonego łososia. Maki sushi z łososiem

chwile dla mnie
Przekąski i dodatki do potraw 187

imprezę Krewetki z czosnkiem i natką Kurki w cieście naleśnikowym Lizaki wafelkowe Mini wafelki z makrelą Mini wafelki z pomidorkiem Mini wafelki ze szprotką Pająk z papryki    Pasta śledziowa Pesto z rukoli Pieczony schab z suszoną morelą Pierożki ze szpinakiem Popękane jajka Smażony oscypek z żurawiną Ślimaczki z ciasta francuskiego Sos beszamelowy Quesadilla z pieczarkami i serem Wafelki(...)ryżowe ze szpinakiem Wafelki ryżowe z jajecznicą Wafle ryżowe z pastą z makreli

Aga w kuchni
Chleb pszenny z oliwkami i przyprawą arabską zatar. 151

mnie na chlebek o odmiennym smaku, i tak powstał chleb na pół przygotowany z mąki pełnoziarnistej i pszennej, z zielonymi oliwkami i arabską przyprawą zatar halabi. Chlebek podałam z pastą z pieczonych bakłażanów.  Było pysznie ;-) Buziaki! SKŁADNIKI: - 250 g mąki pełnoziarnistej - 250 g mąki pszennej - 1/3 opakowania drożdży świeżych - 1/3 szklanki oliwek zielonych, pokrojonych w plasterki - przyprawa zatar halabi(...)dodaj oliwki. Ciasto odstaw do wyrośnięcia na godzinę. Uformuj warkocz. Ułóż na blaszce i odstaw jeszcze na 15 minut do wyrośnięcia. Po tym czasie pieczemy w piecu przez godzinę. PASTA Z PIECZONYCH BAKŁAŻANÓW: - bakłażana kroimy na ćwiartki, układamy na blaszce, posypujemy solą i oliwą z oliwek, pieczemy w piekarniku przez 35 minut. 20 suszonych śliwek węgierek zmiksuj z upieczonymi bakłażanami

SMYKWKUCHNI
Pizza z chipsami z samami 227

wody, 25 g świeżych drożdży, 2 łyżki oliwy z oliwek, 1/2 łyżeczki cukru, 1 łyżeczka soli, 2 ząbki czosnku, 150 g salami (chipsy z salami o smaku prawdziwków), pasta pomidorowa, ser żółty w plasterkach (8 szt.) pomidor, oliwki zielone w plasterkach, 1 łyżka kapary, świeże oregano, pieprz kolorowy świeżo zmielony do smaku. Przygotowanie:  Do miski wkładamy drożdże, sól(...)wyrośnięcia. Możemy od razu je rozwałkować na krążek o średnicy 35 cm, przełożyć   na kamień do pieczenia, przykryć bawełnianą ściereczką i pozostawić do wyrośnięcia. Ciasto smarujemy pastą pomidorową, układamy na niej plastry sera żółtego, salami, dodajemy pomidora pokrojonego w kostkę, oliwki i kapary. Pizzę pieczemy na grillu pod pokrywą, ok. 30 min w temp 200 ° C – 220 ° C. Przed

Moniki Smakołyki
Akcja kulinarna "Włoskie smaki" - Podsumowanie 264

błękit Muffiny serowe z salami, papryką i oliwkami  - mikimama z bloga Czerwień i błękit Przystawki: Konfitura z czerwonej cebuli  - Martynosia z bloga Codzienne Gotowanie Pomidorki faszerowane pastą z tuńczyka - Martynosia z bloga Codzienne Gotowanie Roladki z pieczonej papryki z mozzarellą - Martynosia z bloga Codzienne Gotowanie Sardine gratinate al forno - przepis z bloga Da leccarsi  le dita(...)Alastor z bloga Kuchnia z wyrakiem Pappardelle z dynią i kozim serem - Monika Olczak z bloga Cynamon & Chilli Pappardelle z ragu z baraniny - Martynosia z bloga Codzienne Gotowanie Pasta con datterino -makaron z pomidorkami daktylowymi - Maria T. z bloga SycyliaSi! Penne alla vodka - Mirabelka z bloga Mirabelkowy blog Ravioli ze szpinakiem i ricottą w sosie serowym - przepis z bloga

Chilli Czosnek i Oliwa
Super szybkie ciastka piaskowe 213

mąki cukier puder do posypania Do misy włóż masło, wsyp cukier, sól i ubijaj do całkowitego połączenia się składnikówi powstania masy.Dodaj jajko i mąkę, mieszaj aby powstała pasta. Pastę przełóż do szprycy i wyciskaj na blachę ciasteczka. Pieczw piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni przez około 10 minut. Wyjmij z piekarnika i odstaw do całkowitego ostygnięcia. Ciasteczka mają strukturę piaskową

Z Kuchni Do Kuchni

Proponowane wyszukiwania