Kremowy sos z pieczonej papryki 274dodaną w postaci nowego, bardzo smacznego przepisu! Jak już bierzecie w obroty paprykę, to warto jej upiec troszkę więcej! Można jej użyć do wspomnianej wcześniej zupy krem, jak i pasty ze słonecznika ! Pieczona papryka rządzi! Artykuł Kremowy sos z pieczonej papryki pochodzi z serwisu Blendman.pl - kuchnia roślinna
Blendman
Czerwone pesto z suszonych pomidorów 184migdałowe i ser. Wszystko lekko solimy. Dodajemy olej z zalewy z pomidorów suszonych i zaczynamy miksować. Całość rozdrabniamy stopniowo dodając oliwę z oliwek, aż uzyskamy pożądaną gęstość i jednolitą pastę. Gotowe pesto przekładamy do słoiczka, wierzch zalewamy oliwą z oliwek, zakręcamy i przechowujemy w lodówce kilka dni. Takie pesto najlepiej smakuje z gorącym, świeżo ugotowanym al dente makaronem, posypane dużą
PatiGotuje
Pasta z makreli z cebulką i ogórkiem 187świeżą lub ewentualnie wędzoną, na samym końcu dopiero z puszki w ostateczności. Przypominam również, że ryba zawiera ości, na które trzeba będzie poświęcić parę minut przy przygotowywaniu. Taka pasta jest doskonałym śniadaniem lub kolacją z dodatkiem pełnoziarnistego chlebka. Do tego obowiązkowo jakieś warzywko do swojej porcji i pełnowartościowy posiłek gotowy. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: -1 makrela świeża lub wędzona
Zdrowie i pysznie na talerzu
Smalec z fasoli z cebulą i chrupiącymi skwarkami z kaszy gryczanej 184przyznam, że gdy go robię - znika w oka mgnieniu. To propozycja nie tylko dla miłośników fasoli, osób będących na diecie wegańskiej, ale dla wszystkich, którzy uwielbiają smalczyk i smaczne pasty do chleba. Pychota! 1 puszka fasoli białej 1 cebula 2-3 łyżki prażonej cebulki (opcjonalnie) 1 ząbek czosnku 1 łyżeczka majeranku (jak ktoś lubi) sól i pieprz Dodatkowo: olej
Di gotuje
makrela wędzona do pieczywa... 184ogórek kiszony, cebulę białą pokroić w drobną kostkę i wsypać do ryby dodać świeżo mielony czarny pieprz, wlać odpowiednią ilość oleju rzepakowego wszystko widelcem dobrze rozgnieść, połączyć składniki na pastę schować do lodówki na godzinę, aby smaki się przegryzły, podać z ciemnym pieczywem i posypać szczypiorkiem - makrela wędzona to samo zdrowie, bardzo często jemy w różnych wersjach smakowych z różnymi
W Mojej Kuchni Lubię
Pasta jajeczna ze szczypiorkiem 194Klasyczna prosta pasta kanapkowa z gotowanych jajek. Szybka w przygotowaniu, a cieszy podniebienie. Składniki (6 porcji) -5 jajek -kilka gałązek szczypiorku -2 łyżki majonezu -sól, pieprz Przygotowanie Jajka ugotować na twardo. Ostudzić, obrać i pokroić w kostkę. Szczypior drobno posiekać. Wymieszać z jajkami. Dodać majonez, doprawić solą i pieprzem. Schłodzić. Wartość energetyczna (1 porcja) Energia: 107,4 kcal Tłuszcz
Zielona Kuchnia
Makaron z pomidorkami i pesto bazyliowym 344Większość przepisów na makarony pochodzi z Włoch, jednak wiele przepisów przeszło spore modyfikacje. Tym razem postanowiliśmy przygotować zdrowy makaron z pomidorkami i pesto bazyliowym. Ten makaron
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Pasta jajeczna z porem (bezglutenowa) 227Przedstawiam przepis na najprostszą pastę na chleb, oczywiście bezglutenową i do chleba bezglutenowego . Ale można też ją jeść prosto z talerzyka. Prosta i smaczna. W przepisie występuje majonez i ketchup, oczywiście jedno i drugie w formie bezglutenowej jest do zdobycia w sieci albo bezpośrednio do kupienia w dobrze zaopatrzonych sklepach. Serdecznie polecam :-) [przepis dostałam od mojej bardzo miłej sprzedawczyni dobrych
Kawa z mlekiem
pasta z awokado 250Pyszna prosta pasta. Podaje składniki na porcje dla jednej osoby 1 dojrzałe awokado 1/5 papryki czerwonej sól kilka kropli soku z cytryny Awokado rozciąć na pół wyjąć pestkę i wyjąć miąższ. Przełożyć do miseczki i miąższ zmiażdżyć widelcem. Paprykę umyć i pokroić w drobną kosteczkę. Dodać do awokado. Posolić i dodać kilka kropli soku z cytryny.Wymieszać wszystko. Smacznego
cukrem pudrem posypane
Owoce morza w curry 206Danie pyszne, zjedzone w błyskawicznym tempie. Krewetki wyłożyć na durszlak i przelać wodą, odstawić do osuszenia. Do miski dodać pastę curry, posiekane obrane ząbki czosnku, posiekaną natkę pietruszki ( 1/3 natki pietruszki zostawić do posypania na koniec), miąższ z mango,sok z cytryny,potarty imbir, wlać mleczko kokosowe. Wszystko dokładnie wymieszać. Dodać osuszone krewetki, wymieszać i zostawić na godzinę. Na patelnię
Kuchnia Pokoleń
Łagodna kremowa zupa curry z łososiem i krewetkami 213dodać pokrojoną drobno cebulkę. Smażyć na małym ogniu aż cebulka zmięknie około 3 minut. Dodać posiekany drobno czosnek, smażyć chwilkę, mieszając. Wlać wino i smażyć aż wino wyparuje. Dodać pastę curry i gotować chwilkę. Wlać wodę, dodać pokrojone drobno ziemniaki i gotować aż ziemniaki zmiękną. Doprawić solą i delikatnie świeżo mielonym pieprzem. Następnie dodać mleczko kokosowe i śmietanę. Łososia umyć
Kuchnia Pokoleń
Zupa tajska z kurczakiem i krewetkami 236garnka wlać oliwę obsmażyć cebulkę na złoty kolor. Dodać piersi kurze pokrojone w małe kawałki. Dodać posiekane ząbki czosnku, chilli oczyszczoną z pestek i pokrojoną drobno, paprykę wędzoną, curry pastę,kurkumę, trawę cytrynową, pieczarki pokrojone w plasterki. Wymieszać i smażyć chwilkę. Do garnka wlać pomidory z puszki, wywar z kurczaka. Dodać bambusa pokrojonego w paski, kukurydzę. Gotować zupę 10 minut
Kuchnia Pokoleń
Pietruszkowe pesto 175łyżki oleju rydzowego Przygotowanie : Migdały mielimy w mlynku do kawy. Pozostałe składniki blendujemy, tak by zostały grudki. Dodajemy migdały. Możemy użyć jako pasty na kanapki lub podać z makaronem. Najlepiej smakuje po kilku godzinach w lodówce
Szkrab Je Sam
Pasta kanapkowa z wędzonego boczku 287Coś nowego na kanapki-proszę bardzo -pyszna pasta kanapkowa tym razem z wędzonego boczku mniam.... polecam gorąco bo przepis jest bardzo prosty Składniki: 700 g boczku surowego wędzonego 8 jaj 2 łyżeczki musztardy 1 cebula sól pieprz Przygotowanie: Boczek gotujemy w wodzie do miękkości,jajka gotujemy na twardo,studzimy i obieramy. Boczek po wystygnięciu rozdrabniamy blenderem
Swojskie jedzonko