Pietruszkowe pesto

Pietruszkowe pesto

Pietruszkowe pesto

Przepis na : kolacja

Składniki : - 2 duże pęczki pietruszki  - sok wycisniety z połówki cytryny  - 100 g migdałów  - mały ząbek czosnku  - 4 łyżki oleju rydzowego  Przygotowanie :  Migdały mielimy w mlynku do kawy.  Pozostałe składniki blendujemy,  tak by zostały grudki.  Dodajemy migdały.  Możemy użyć jako pasty na kanapki lub podać z makaronem.  Najlepiej smakuje po kilku godzinach w lodówce. czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Szkrab Je Sam

Warto przeczytać

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Skuteczne domowe syropy na przeziębienie

Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.

Czytaj dalej...

Dieta Montignaca

Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.

Czytaj dalej...

Naturalne antybiotyki, które musisz poznać!

Dłuższe stosowanie antybiotyku może spowodować, że dane bakterie po prostu się na niego uodpornią i może dojść do sytuacji, że nie będzie czym już leczyć chorych osób.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.