rodzaje mięsa, dwa rodzaje przypraw w jednym kawałku. Taką wędlinę przygotowałam na tegoroczną Wielkanoc. Składniki 500 g schabu 300 g mięsa mielonego kawałek czerwonej papryki przyprawa rozkoszna Tradismak przyprawa kebabczeta Tradismak 1/2 łyżeczki żelatyny Tradismak sól 1. Schab nacieramy solą, owijamy folią aluminiową i wstawiamy do lodówki na dobę. 2. Do mięsa mielonego dodajemy pokrojoną w kostkę paprykę, przyprawę(...)oprószamy przyprawą rozkoszną i otulamy go pierzynką z mięsa mielonego. 4. Wkładamy do szynkowaru i gotujemy około godzinę. Smacznego życzy Kategoria: Inne , Przepisy , śniadania i kolacje Tagged: domowa wędlina , papryka , schab , szynkowar , Tradismak , wieprzowina , żelatyna
Fiołkowa Kuchnia Małgorzatysałatka w sam raz na lżejszą kolację. Wystarczy kilka chwil aby przygotować coś pysznego i prostego. Składniki 1 puszka soczewicy gotowanej na parze Bunduelle 1 mała kapusta pekińska 1 papryka czerwona 1 puszka kukurydzy z czerwoną fasolą Bonduelle 4 jajka natka pietruszki por sól kolorowy pieprz majonez 1. Jajka gotujemy na twardo. Obieramy i kroimy w kostkę. 2. Kapustą pekińską(...)oraz pora drobno szatkujemy. Soczewicę i kukurydzę z fasolą płuczemy. Składniki wkładamy do miski. 3. Dodajemy pokrojoną czerwoną paprykę, natkę pietruszki i majonez. Dokładnie mieszamy. Na koniec doprawiamy sałatkę sola i kolorowym pieprzem. Smacznego życzy Kategoria: Przepisy , Sałatki i surówki Tagged: Bonduelle , fasola , kukurydza , majonez , na szybko , papryka , sałatka , soczewica , Wielkanoc , z kapustą
Fiołkowa Kuchnia Małgorzatyosób) - 2 zielone papryki - 0,5 szklanki kaszy bulgur - 1 cukinia - 1 pomidor - 2 ząbki czosnku - 1 łyżka pasty warzywnej ajvar - 1 łyżeczka soli - 1 garść bazylii - 2 łyżki oliwy z oliwek S p o s ó b p r z y g o t o w a n i a: papryki przekrawamy na pół, oczyszczamy. bulgur gotujemy(...)sypko. na patelni rozgrzewamy łyżkę oliwy, dusimy na niej cukinię i pomidora pokrojone w kostkę, dodajemy sól, przeciśnięty przez praskę czosnek, ajvar i ugotowaną kaszę oraz posiekaną bazylię, mieszamy. papryki nacieramy oliwą, lekko solimy, nakładamy farsz, pieczemy przez 30 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. dekorujemy listkami bazylii, konsumujemy
Gocha gotuje!Smaczna sałatka z białą kaszą gryczaną, tuńczykiem, groszkiem, papryką oraz suszonymi pomidorami. Jest sycąca ale zarazem bardzo lekka. Przygotowałam ją na piątkową kolację, następnego dnia zabrałam ją jeszcze do pracy. Składniki: 100 gram kaszy gryczanej 2 puszki tuńczyka w sosie własnym 1 puszka zielonego groszku 1 duża czerwona papryka 1 słoik suszonych pomidorów 1 łyżeczka czubrycy zielonej Sól himalajska Pieprz(...)łyżki oleju lnianego Sposób przygotowania: Kaszę gryczaną gotujemy w osolonej wodzie według przepisu na opakowaniu, odcedzamy i pozostawiamy do ostudzenia. Paprykę oczyszczamy z gniazd nasiennych, kroimy w paski. Pomidory suszone odsączamy z zalewy, kroimy na mniejsze kawałki, groszek i tuńczyka odsączamy z zalewy. Wszystkie składniki sałatki łączmy ze sobą, dodajemy olej lniany i czubrycę, doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem
Bajeczna KuchniaLeczo Składniki: 3 bakłażany 1 czerwona papryka 2 czerwone cebule 3 ząbki czosnku 150 ml sosu pomidorowego oliwa z oliwek sól pieprz papryka w proszku Na rozgrzanej oliwie podsmażyłam czosnek i cebulę, następnie dodałam bakłażan i paprykę. Po 5-ciu minutach smażenia dodałam sos pomidorowy i przyprawy. Całość dusiłam 30 minut
nietadietalekka zarazem. Doskonale nadaje się na świąteczną kolację. Składniki 1 puszka tuńczyka z oleju 1 szkl fasoli mung firmy Targroch kilka różyczek brokuła 2-3 ogórki kiszone 1 papryka czerwona 1 słoik selera konserwowego kawałek pora majonez sól pieprz czarnuszka kwasek cytrynowy firmy Gellwe 1. Fasolę mung zalewamy wrzątkiem i odstawiamy na 3 godziny. Następnie dokładnie płuczemy i zalewamy dwiema(...)Fasola będzie gotowa jeśli da się ją zgnieść widelcem. 2. Brokuły gotujemy na parze. Tuńczyka i seler odcedzamy. 3. Składniki przekładamy do miski. Dodajemy pokrojone ogórki, pora i czerwoną paprykę. 4. Sałatkę łączymy z majonezem i dopiero potem doprawiamy solą, pieprzem, zmieloną czarnuszką i kwaskiem cytrynowym. Smacznego życzy Kategoria: Przepisy , Sałatki i surówki Tagged: brokuł , czarnuszka , fasola mung , Gellwe , kwasek
Fiołkowa Kuchnia MałgorzatySkładniki (na 4 osoby): karkówka – cztery centymetrowe plastry 2 czerwone papryki 1/2 ananasa 3 szalotki 3 cebule dymki liście selera naciowego – pęczek 3 ząbki czosnku 2 pomidory 1 papryczka chili marynata: 4 łyżki sosu rybnego 2 łyżki cukru sos: 2 łyżki octu (może być biały, może być ryżowy) 4 łyżki cukru 4 łyżki przecieru pomidorowego sok z dwóch(...)cytryn mąka ziemniaczana rozrobiona z wodą Mięso pokroić na cienkie plasterki, zamarynować przez przynajmniej 20 minut w sosie rybnym z cukrem. W międzyczasie pokroić: paprykę w paski ananasa w niezbyt grubą kostkę pomidory w ósemki cebulki od dymki w ósemki zieleninę od dymki w dwucentymetrowe kawałki chili w cienkie, ukośne plasterki liście selera w paski Drobno posiekać szalotkę i czosnek
stajnia gołębie od kuchnipuszki po 400 g siekanych pomidorów 6 fig (jakiś czas temu kupiłam wielce zadowolona niezły zapas, ale jak widać strasznie się scukrzyły) 1-2 cebule łyżeczka kuminu łyżeczka papryki (zawsze mieszam w słoiczku ostrą ze słodką) łyżeczka papryki wędzonej (płaska) płaska łyżeczka soli olej roślinny do smażenia Przygotowanie: Dynię obierz i pokrój w 1 cm kostkę. Cebulę pokrój w półplasterki(...)wrzuć na głęboką patelnię lub do garnka, gdzie wcześniej rozgrzałaś/łeś 3 łyżki oleju. Smaż cebulę około 3 minut, niech się zeszkli po czym dodaj dynię, kumin i papryki. Wymieszaj i smaż razem 10 minut mieszając od czasu do czasu. Dodaj soczewicę i pomidory oraz wody (dokładnie tyle ile ma puszka, czyli 400 ml). Gotuj wszystko razem około 10 minut
greenscarfSkładniki: 1/2 główki sałaty lodowej rukola 1 marchewka 1 czerwona papryka 1 pomidor 1 łyżka oleju sok z cytryny garść pestek dyni sól, pieprz do smaku Paprykę spryskać oliwą, zawinąć w sreberko i upiec w 200 stopniach, aż będzie miękka. Pestki dyni uprażyć na suchej patelni. Do miski dodać pokrojoną sałatę lodową i rukolę. Zetrzeć marchewkę, dodać pokrojoną upieczoną paprykę
Moja Galeria Smakutylko cieszy smakiem, ale nie pozwala na to, aby na talerzu gościła nuda. 1/2 szklanki kaszy jaglanej 1 szklanka wody 1 niepełne opakowanie serka Apetina Musztarda i Miód 1/2 papryki konserwowej 1 filet z kurczaka 1 ząbek czosnku 2 jajka 1 łyżka posiekanej natki pietruszki sól pieprz czarny SOS: 1 szklanka ugotowanych grzybów leśnych 1 cebula 1 szklanka śmietanki kremówki(...)kaszę jaglaną. Garnek przykryć pokrywką i gotować na małym ogniu, aż będzie miękka, co zwykle trwa 10-15 min. Do przestudzonej kaszy dodać drobno posiekanego fileta z kurczaka, pokrojoną paprykę, rozgnieciony czosnek, jajka i serek Apetina. Z całego opakowania należy odłożyć 1 łyżkę serka do zagęszczenia sosu. Wszystko wymieszać doprawiając natką pietruszki, solą i pieprzem. Taką kaszę nakładać do silikonowych
https:KKuchniaMniamswojska ? Sałatka, którą robimy bez przepisu i z tego co jest w domu :) Makaron gotujemy, majonez swojski robimy wg majonez-domowy-w-10-s , ogórki kiszone ze spiżarni, papryka też, ser żółty w plastrach, czosnek 3 ząbki, kiełbasa śląska, kukurydza z puszki... ...dorzucamy sól, pieprz, paprykę w proszku... Paprykę konserwową, kiełbasę, ser i ogórki kroimy w kostkę :) Wszystkie produkty
chleba naszegoSkładniki: 200 g ugotowanego makaronu (około 70 g suchego) 200 g kiełbasy (zwyczajnej, z piersi z kurczaka, wiejskiej) 1 puszka kukurydzy 2 duże cebule 1 ząbek czosnku 1 papryka czerwona 150 g groszku mrożonego lub świeżego 2 łyżki masła 4 jajka 150 ml mleka ½ pęczka szczypiorku szczypta pieprzu szczypta gałki muszkatołowej Przygotowanie: Ugotować makaron oraz groszek. Kukurydzę odsączyć(...)sitku. Paprykę pokroić i w kostkę, a kiełbasę w plastry. Cebulę oraz czosnek obrać i pokroić w kostkę. Warzywa pokrojone w kostkę zeszklić na dużej patelni na odrobinie oleju. Dodać kiełbasę i podsmażyć przez 10 minut. Następnie dorzucić paprykę, kukurydzę, groszek i dusić pod przykryciem przez
KuchniaWeDwoje.plSkładniki na 1 porcję: 1/2 piersi z kurczaka (ok. 150 g) 2 łyżki siemienia lnianego (ok. 20 g) 1 żółtko (ok. 20 g) 1/2 łyżeczki słodkiej papryki szczypta soli i pieprzu 2 garści liści sałaty (ok. 20 g) 1/3 świeżego ogórka (ok. 80 g) 1/4 czerwonej papryki (ok. 60 g) 1 łyżka posiekanego koperku (ok. 8 g) 1 łyżeczka oleju(...)pieczenia) i wstawiłam do nagrzanego do 180 st. C piekarnika na około 20 min. 3. Sałatę porwałam na mniejsze kawałeczki, ogórek obrałam i przy pomocy obieraczki pokroiłam w paseczki. Paprykę również pokroiłam w cieniutkie plasterki (można w tym celu też użyć obieraczki). 4. Warzywa wymieszałam z koperkiem, olejem, pieprzem i sokiem z cytryny. SMACZNEGO ! Wartość odżywcza* porcji
Vroblewska-fitlifeUwielbiam kapustę w szczególności kiszoną, mogłabym ją jeść na okrągło. W ięc dziś zapraszam Was na pyszny i szybki dodatek do obiadu z kapusty kiszonej i czerwonej papryki. A dla miłośników ogórka kiszonego zapraszam na surówkę z kapusty i ogórka . Składniki: 500 g kiszonej kapusty 1 marchewka 3 kawałki konserwowej czerwonej papryki 1 mała cebula 1/2 pęczka natki(...)pietruszki 3 łyżki oliwy cukier sól, pieprz Wykonanie: Kapustę drobno pokroić, wrzucić do miski. Marchewkę obrać i zetrzeć na tarce o drobnych oczkach. Paprykę i cebulę pokroić w kostkę, pietruszkę drobno posiekać. Wszystko dodać do kapusty polać oliwa, dokładnie wymieszać. Na koniec doprawić do smaku cukrem, solą, pieprzem i wymieszać. Smacznego
magiczna kuchnia Kasiwieprzowego (łopatki, szynki) lub gotowego mięsa mielonego 1 średnia cebula 1 jajko majeranek szczypta ziół prowansalskich czosnek granulowany bułka tarta sól, pieprz do smaku dowolne dodatki (u mnie czerwona papryka konserwowa) Składniki (na ziemniaczany krem): 6 średnich ziemniaków kawałek masła 82% odrobina słodkiej śmietany 2 łyżeczki chrzanu tartego (może być więcej) kolorowy pieprz drobny szczypiorek sól Do formy: olej(...)bułka tarta Wykonanie: Zmiel mięso, pokrój w kostkę cebulę i paprykę. Włóż do miski mięso, jajko, paprykę, cebulę oraz dodaj wszystkie przyprawy i bułkę tartą. Wymieszaj całość dokładnie, następnie uformuj 12 kul. Formę do muffin wysmaruj lekko olejem, następnie obsyp bułką tartą. Włóż kule do formy, ugnieć, wyrównaj górę. Wstaw do piekarnika nagrzanego do temperatury 180 stopni (program góra
Garniec Magalie