Zapraszam Was na typowo włoski deser, panna cotta, który ciut zmodyfikowałam poprzez dodanie puree z mango. Otrzymujemy złocisty deser w kolorze słońca, kremowy, delikatny i niesamowicie smaczny. W sam raz na letni podwieczorek ;) smacznego :) SKŁADNIKI (4 porcje) Panna cotta 500 ml śmietany kremówki 30% 250 g miąższu z mango 80 g cukru trzcinowego 10 g żelatyny(...)listkach Dekoracja 3 łyżki miodu 1 łyżka soku z cytryny kawałki mango listki mięty **** INGREDIENTI (4 porzioni) Panna cotta 500 ml di panna fresca 250 g di polpa di mango 80 g di zucchero di canna 10 g di gelatine in foglie Decorazione 3 cucchiai di miele 1 cucchiaio di succo di limone alcune fette di mango foglie
La grande e la piccola cuocaKolejne ciasto bazujące na dobrodziejstwach wiosennych smaków. Połączenie iście królewskie. Sezonowe truskawki prosto z ogródka, domowej roboty tegoroczny syrop z płatków róży,
Malinowe PocałunkiCzas przygotowania: 15 minut Czas przyrządzania: 3h 00 min Ilość porcji: 2-3 porcje Drukuj Panna cotta z arbuzową galaretką By Piotr 28 czerwca 2018 Składniki: Panna cotta: mleko - 330ml śmietana 30% - 330ml cukier - 110g wanilia - 1 laska żelatyna - 4 łyżeczki woda - 3 łyżki Galaretka arbuzowa: arbuz - ok. 300-400g trusawki - garść (opcjonalnie) miód - 1-2 łyżki(...)cytryny - kilka kropel żelatyna - ok. 1/2 - 3/4 łyżeczki woda - 2-3 łyżeczki Dodatkowo: arbuz - ok. 100g, pokrojonego w kostkę mięta - do dekoracji Wykonanie: Panna cotta: Żelatynę mieszamy z zimną wodą i pozostawiamy do napęcznienia. W nieprzywierającym garnku doprowadzamy do zagotowania śmietankę, mleko , cukier oraz przekrojoną laską wanilii. Tuż po zagotowaniu śmietanową mieszankę zdejmujemy z ognia. Dorzucamy namoczoną żelatynę i energicznie
Pogotujmy.plPrzepyszna!!! Delikatność śmietanki i lekki posmak kawy same mówią za siebie:) Zdecydowanie polecam ten deser:) Przepis pochodzi z miesięcznika "Kuchnia". Składniki na 4-6 porcji: 15
In my kitchenPrzyznam szczerze: robiłam ją pierwszy raz. I wyszła! Jedyna rzecz do poprawy: sprawienie, zeby nie wszystkie ziarna wanilii opadły na dno ;) Składniki (na 4-6 porcji
Ewa Kuchennie - Kuchnia to serce domu!Składniki: 250 ml śmietanki kremówki 200 ml świeżego mleka 3,2% 60 g cukru laska vanilli lub 2 - 3 krople ekstraktu 2 łyżki żelatyny w
Gaździnka warzySkładniki: 200 ml śmietanki kremówki 150 ml mleka 100 g cukru 2/5 łyżeczki żelatyny Galaretka z wina: 200 ml czerwonego półsłodkiego wina 4 łyżki wody 5
Gaździnka warzyZapraszam na pyszny deser, który delikatnie połechce, każde podniebienie :) Przygotowanie nie wymaga dużego nakładu pracy, co staje się jego kolejnym plusem. Możemy go przygotować w pucharkach
Kuchnia w opałachBardzo łatwy przepis na szybki obiad lub kolację na gorąco. Wystarczy wstawić wodę na makaron i w międzyczasie przygotować smaczny sos na bazie surowej białej
zielonacukinkaSkładniki na 4-6 porcji:500 ml słodkiej śmietany 36 proc.100g cukru25g żelatynyLaska waniliiSposób przyrządzania:W połowie śmietany rozpuścić cukier i ziarenka wanilii. Powoli dodac
Smakowity Blog Kulinarnymade by Karolina & Agatka Składniki na 8 małych porcji:150 ml śmietany 30%350 ml mleka40 g cukru1 łyżka ekstraktu z wanilii (można zastąpić
Smakowity Blog KulinarnyPozdrowienia z Gdańska :). Spędzam grudniowy urlop u mamy :). Dzisiejsza propozycja to tropikalna i lekka tarta. Wprost idealna na lato...ale na zimę z gorącą kawą też
Przepisy AleksandrySama jestem w szoku, że takie połączenie przyszło mi do głowy - różowe, walentynkowe żelowe serducha! :D Eksperyment zakończył się sukcesem i wyszły żelki o ciekawym, nietypowym
Kraina Tysiąca SmakówPierwszy raz z takim deserem spotkałam się odkąd zaczęłam regularnie bywać na blogach, a więc kilka miesięcy temu. Od razu mi się spodobał, ale miałam opory
Zdrowa Kuchnia SowyChciałam zrobić coś słodkiego, ale niewielkiego, taki deser bardziej niż jakieś ciacho. Czytaj więcej »
Zdrowa Kuchnia Sowy