Panna cotta z borówkami i lawendą

Panna cotta z borówkami i lawendą

Panna cotta z borówkami i lawendą

Przepis na : deser

made by Karolina & Agatka Składniki na 8 małych porcji:150 ml śmietany 30%350 ml mleka40 g cukru1 łyżka ekstraktu z wanilii (można zastąpić cukrem waniliowym)3 łyżeczki żelatyny1/2 szklanki borówki amerykańskiejłyżeczka kwiatów lawendyPrzygotowanie:Zagotowujemy śmietanę z mlekiem i cukrem. Dodajemy łyżkę ekstraktu z wanilii lub cukru waniliowego. Żelatynę namaczamy w 2 łyżkach zimnej wody i odstawiamy na 5 minut. Do gorącej śmietany dodajemy namoczoną żelatynę i mieszamy, aż całkowicie się rozpuści. D... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Smakowity Blog Kulinarny

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.