Nie wiem czego jest więcej w tej potrawie – koloru czy smaku? Danie, które wyczarowałam na niedzielny obiad je się najpierw oczami, a potem kubki smakowe
Eat me! Fit me!Już niedługo Walentynki, dlatego przygotowałam dla Was przepis na romantyczną kolację we włoskim stylu. Proponuję makaron z krewetkami, które są znanym afrodyzjakiem. Zatopione w sosie z
Chilli Czosnek i OliwaNormal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style
R'n'G KitchenDzisiaj ryba nieco inaczej. Z dodatkiem aromatycznego imbiru i sosu zrobionego na bazie sosu sojowego. Trochę Azji na talerzu.
Stare GaryMój Mąż zamiast czekoladek kupuje mi „śmierdzącą rybę” a ja jestem zachwycona 😂 Uwielbiam bottargę i nie zamieniłabym jej na żadne czekoladki. I jest zwykle tylko moja
Cytryna&Co.Składniki: ok. 300 g fileta z łososia 1 czerwona cebula 3 ząbki czosnku 150 g groszku mrożonego 120 g szpinaku 200 g ugotowanego makaronu pełnoziarnistego sól
czarrna od kuchniObiad na niedzielę to nasz wspólny posiłek po całym tygodniu pracy. Ryba na obiad, gnocchi, zielone warzywa i super cytrynowy sos…Chyba pierwszy raz podałam
codojedzeniaŻe krewetki kochamy pewnie wiedzą już wszyscy czytelnicy bloga. Jeśli jednak te małe żyjątka przygotować według pomysłu Jamie'go Olivera to już będzie kwintesencja smaku
Moje Małe CzarowanieNormal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style
R'n'G KitchenZimowa sałatka w stylu peruwiańskiego ceviche , lekka, orzeźwiająca, kolorowa i zdrowa. Nawet się rymuje. Wegetarianie i weganie mogą pominąć przegrzebki, i ewentualnie wzbogacić ją o dodatkowy
Smaki Francji współczesna kuchnia francuskaUwielbiam, śniadaniowo, wszelakiego rodzaju pasty. Robi się je w sumie przyjemnie, smakują najczęściej całkiem bardzo świetnie. Do tego trzeba tylko skoczyć po świeże buły do piekarni
KardamonovyUpiekłam dzisiaj rybę. Miałam ochotę na jakieś warzywa, w zamrażarce były tylko pory, sandacz wylądował więc w porach. Pory zostały przyprawione gruzińską przyprawą chmeli suneli
Stare GaryMiałam łososia w lodówce, nie miałam na niego ochoty. Postanowiłam wypróbować jak będzie smakowała zupa z wędzonej ryby. Byłam bardzo zadowolona, delikatna i pyszna. Idealna dla
Kuchnia PokoleńJak dobrze wiecie pochodzę z Warmii i tam się urodziłem. Dlatego ryby od zawsze były w mojej diecie i do dziś je uwielbiam. Jedną z
kulinarnyJaKolorowa, zdrowa i pyszna zawartość sporej blaszki z piekarnika. Znajdziecie tutaj same dobre rzeczy. Pstrąga cytrynowego upiekłam z bakłażanem, korzeniem pietruszki polecam zimą jadać go w
wesoła kuchnia