Kiedyś dość rzadko sięgałam po dania typu risotto, głównie ze względy na to, że podczas przygotowania trzeba trochę postać przy patelni i pomieszać danie. Ale naprawdę
nietylkopasta.plUwielbiam krewetki, bardzo lubię kurki i lubię kaszę jęczmienną. Dziś połączyłam te trzy produkty i powstało bardzo smaczne kaszotto, które z czystym sumieniem polecam do wypróbowania
Smaki ArmineSkładniki: 200 g ośmiorniczki 100 g makaronu 1/2 papryki 1 cebula 2 ząbki czosnku 1 mały koncentrat pomidorowy 100 g pomidorków koktajlowych 1 łyżka papryczki jalapeno
czarrna od kuchniSkładniki: 3 kostki dorsza czerniaka 1 mały por kawałek papryki 1 jogurt naturalny 1 ząbek czosnku 1 mini papryczka chili suszona jarzynka pieprz przyprawa do ryb
czarrna od kuchniKrokiety rybne pachnące przyprawami Wschodu. Tajemnica smakowitości tego dania tkwi w sposobie przygotowywania ryby, która jest wcześniej gotowana w korzennej zaprawie Czas : 30 minut Poziom trudności
Niedzielny kucharzProste grillowe danie. Łosoś upieczony w papierowej paczuszce z warzywami jest soczysty i pachnący. Można go upiec w piekarniku, można zgrilować kładąc na aluminiową tackę. Czas
Niedzielny kucharzAromatyczna sałatka z łososiem i młodymi ziemniakami, polana ostrym, słodko-kwaśnym dresingiem. Danie bardzo proste do przygotowania. Świetnie smakuje na ciepło, od razu po ugotowaniu ziemniaków
Niedzielny kucharzZapiekanka z kremowym nadzieniem z dwóch rodzajów ryb: wędzonej i świeżej, uduszonych w cydrowym sosie, przykrytych warstwą zielonego groszku i kalafiorowego pure. Czas : 40 minut Poziom
Niedzielny kucharzSkładniki: 2 świeże labraksy lub pstrągi 200 g cukinii 4 nieduże marchewki 1/2 cebuli jarzynka, curry pieprz 1 łyżeczka masła ząbek czosnku świeże zioła Przygotowanie: Miękkie
czarrna od kuchniMięsny obiad jem zazwyczaj raz, czasem dwa w tygodniu. Latem mięsna dieta mi zdecydowanie nie sprzyja, dlatego na stole pojawiają się u mnie obiady warzywne i
Poezja smakuRzadko jadam ryby, choć je lubię. Nie lubię jednak ich przygotowywać, nie przepadam za ich zapachem i konsystencją tych surowych. Jednak sa takie danie, które robi
FlymetothespoonPrzepis na to cudo pochodzi z książki Aleksandry Seghi "Słodkie pieczone kasztany" . Tak przyrządzone krewetki smakują wybornie i są przysmakiem toskańskim. A ponieważ włoska
Moje Małe CzarowanieSkładniki: 2 tortille o średnicy ok. 26 cm 1 puszka tuńczyka 3 jajka 2 ogórki konserwowe ok. 70 g sera żółtego 1 łyżka majonezu sól, pieprz
czarrna od kuchniLatem – szczególnie w upalne dni, obiad stanowi nie lada problem. Nie mamy apetytu na ciężkie potrawy, nie chcemy stać godzinami przy gorącym piekarniku czy patelni
Poezja smakuA tak, śledzie w sierpniu. Bo kto niby mi zabroni? Lepszego czasu na świeży koperek już chyba nie będzie, teraz jest moment idealny, żeby pakować go
Kardamonovy