Galette z rybą , szparagami i pieczarkami Galette robiłam dzisiaj pierwszy raz . Troszkę się denerwowałam , czy aby mi się nie rozjedzie w piekarniku , więc włożyłam w papierowe
Ogrodnik w podróżySkładniki 1/2 szklanki ryżu 1 puszka tuńczyka kawałek pora 1/2 czerwonej papryki 1 puszka kukurydzy 1 puszka ananasa 1/2 pora 2-3 łyżki majonezu sól, pieprz
czarrna od kuchniTilapia z patelni z chilli i limonką Tilapia z patelni , jest bardzo szybkim rozwiązaniem obiadowym Smaczna ryba , dość chuda , cudownie podkreślona słodkawym chili i lekko kwaśną
Ogrodnik w podróżyUpały bywają męczące. Dłuższe odpalanie piekarnika przy ponad 30 stopniach, gdy nie mamy klimatyzacji mija się z celem. W lato stawiam więc na dania, które zrobię
Poezja smakuPierwszy raz miałam okazję jeść makaron z grochu i pozytywnie zostałam zaskoczona. Po pierwsze po wrzuceniu do wrzącej wody i zagotowaniu nie trzeba już go
wesoła kuchniaSkładniki 4 kawałki fileta z ulubionej ryby 1 opakowanie mrożonych brokułów 1 opakowanie mrożonego szpinaku 3-4 ząbki czosnku 4 jajka 2 łyżki jogurt 5 dkg
czarrna od kuchniMłode ziemniaki, pesto szparagi, szpinak, jajka i wędzony łosoś to uniwersalne danie na obiad , pyszna kolacja. Uwielbiam takie jedzenie, zdrowe i smaczne. Można je jeść na
codojedzeniaCiekawa jestem czy mnie zrozumiecie, ale postaram się wyjaśnić najlepiej jak umiem. Choć ani tłumaczyć nie potrafię i cierpliwości mi zazwyczaj brak. Każdy w życiu
Mango PapajaSkładniki 2 kawałki łososia ze skórą 1 brokuł 250 g szpinaku 3 ząbki czosnku przyprawa do ryb sól, pieprz sos: 1 jogurt naturalny 2-3 ząbki
czarrna od kuchniPrawdziwa gratka- wielowarstwowy gratin ziemniaczany przepełniony plastrami łososia MOWI i cukinii w kremowym sosie chrzanowym 👌 Gratka nie tylko na obiad rodzinny (wtedy obłędnie smakuje podana na
Kraina Miodem PłynącaNie jest żadna tajemnicą, że jestem placuszkarą. Uwielbiam placuszki, pancakes, naleśniki – mogłabym je jeść cały czas i to nie tylko na słodko. Uwielbiam je też
FlymetothespoonSzybka, łatwa i przyjemna. I w sumie tyle. Wchłonęliśmy ją dziś na śniadanie z najlepszymi bułkami w okolicy. I z Szymonem :). Składniki: 4 jajka ugotowane
KardamonovyKonfitowanie to jeden z najstarszych sposobów konserwowania żywności w tłuszczu. Powolne gotowanie w tłuszczu, wywodzi się z tradycji kulinarnej południowo - zachodniej Francji. Mięso konfitowane, można było
Moje Małe CzarowanieMule na białym winie Mule po marynarsku (Moules marinières) rodem z północy Francji jak i Belgii. Przygotowane w ten sposób smakują równie dobrze z
Wino Francja Kuchnia