owoce morza - 5166 przepisów (strona:169/345)

Galette z rybą , szparagami i pieczarkami 109

Galette z rybą , szparagami i pieczarkami Galette robiłam dzisiaj pierwszy raz . Troszkę się denerwowałam , czy aby mi się nie rozjedzie w piekarniku , więc włożyłam w papierowe

Ogrodnik w podróży
Sałatka z tuńczykiem i ryżem 244

Składniki 1/2 szklanki ryżu 1 puszka tuńczyka kawałek pora 1/2 czerwonej papryki 1 puszka kukurydzy 1 puszka ananasa 1/2 pora 2-3 łyżki majonezu sól, pieprz

czarrna od kuchni
Tilapia z patelni z chilli i limonką 143

Tilapia z patelni z chilli i limonką Tilapia z patelni , jest bardzo szybkim rozwiązaniem obiadowym Smaczna ryba , dość chuda , cudownie podkreślona słodkawym chili i lekko kwaśną

Ogrodnik w podróży
Łosoś z salsą awokado 201

Upały bywają męczące. Dłuższe odpalanie piekarnika przy ponad 30 stopniach, gdy nie mamy klimatyzacji mija się z celem. W lato stawiam więc na dania, które zrobię

Poezja smaku
Klopsiki z dorsza z makaronem z grochu i pesto z bobu 167

Pierwszy raz miałam okazję jeść makaron z  grochu i pozytywnie zostałam zaskoczona. Po pierwsze po wrzuceniu do wrzącej wody i zagotowaniu nie trzeba już go

wesoła kuchnia
Ryba zapiekana ze szpinakiem i brokułami 221

Składniki 4 kawałki fileta z ulubionej ryby 1 opakowanie mrożonych brokułów 1 opakowanie mrożonego szpinaku 3-4 ząbki czosnku 4 jajka 2 łyżki jogurt 5 dkg

czarrna od kuchni
Obiad, kolacja po prostu uniwersalne danie 241

Młode ziemniaki, pesto szparagi, szpinak, jajka i wędzony łosoś to uniwersalne danie na obiad , pyszna kolacja. Uwielbiam takie jedzenie, zdrowe i smaczne. Można je jeść na

codojedzenia
Sałatka ze szparagami, truskawkami i krewetkami 102

Ciekawa jestem czy mnie zrozumiecie, ale postaram się wyjaśnić najlepiej jak umiem. Choć ani tłumaczyć nie potrafię i cierpliwości mi zazwyczaj brak.  Każdy w życiu

Mango Papaja
Łosoś na parze z warzywami i szpinakiem 167

Składniki 2 kawałki łososia ze skórą 1 brokuł 250 g szpinaku 3 ząbki czosnku przyprawa do ryb sól, pieprz sos: 1 jogurt naturalny 2-3 ząbki

czarrna od kuchni
Gratin ziemniaczany przepełniony łososiem 138

Prawdziwa gratka- wielowarstwowy gratin ziemniaczany przepełniony plastrami łososia MOWI i cukinii w kremowym sosie chrzanowym 👌 Gratka nie tylko na obiad rodzinny (wtedy obłędnie smakuje podana na

Kraina Miodem Płynąca
Bezglutenowe placuszki ze szparagami i wędzonym pstrągiem w sosie ziołowo – szpinakowym 138

Nie jest żadna tajemnicą, że jestem placuszkarą. Uwielbiam placuszki, pancakes, naleśniki – mogłabym je jeść cały czas i to nie tylko na słodko. Uwielbiam je też

Flymetothespoon
Pasta jajeczna z tuńczykiem i porem 131

Szybka, łatwa i przyjemna. I w sumie tyle. Wchłonęliśmy ją dziś na śniadanie z  najlepszymi bułkami w okolicy. I z Szymonem :). Składniki: 4 jajka ugotowane

Kardamonovy
Konfitowana ośmiornica z pieczonymi ziemniakami 134

Konfitowanie to jeden z najstarszych sposobów konserwowania żywności w tłuszczu. Powolne gotowanie w tłuszczu, wywodzi się z tradycji kulinarnej południowo - zachodniej Francji. Mięso konfitowane, można było

Moje Małe Czarowanie
Mule na białym winie 161

Mule na białym winie  Mule po marynarsku (Moules marinières) rodem z północy Francji jak i Belgii. Przygotowane w ten sposób smakują równie dobrze z

Wino Francja Kuchnia

Proponowane wyszukiwania