Wpadłam dzisiaj na bazarek na Olkuską właściwie głównie do Tutto Bene po włoskie specjały i żeby zabić czas i napić sie pysznej kawy, bo
Cytryna&Co.Kiedy nie ma czasu, dania jedno-garnkowe, jedno-brytfankowe są najlepszym wyjściem, żeby w pół godziny przygotować pyszny obiad. Bardzo często piekę w ten sposób rybę
Cytryna&Co.Jeżeli ktoś jest tak wiekową osobą jak ja ;), na pewno pamięta trzy specjały turystyczne gwarantujące "dobrze zbilansowaną" dietę podczas wojaży w XXw. a także menu niejednego
Cytryna&Co.Mój Szwagier dał mi przepis na super pastę z makreli i awokado. Robiłam ją już kilka razy z drobnymi modyfikacjami, ponieważ nie jem kurzych jaj i
Cytryna&Co.Zainspirowana ostatnimi kulinarnymi ekscytacjami w różnych restauracjach postanowiłam poeksperymentować ze smakami. Bardzo lubię połączenie mięsa/ryb i mango. Sprawdziło się ono również w tym przypadku
Cytryna&Co.Rzadko korzystam z gotowych sosów i innych produktów, ale czasami mi się zdarza – pod warunkiem, że mają dobry skład. Te z Pataks są
FlymetothespoonJeszcze nie jestem najwytrawniejszym sushi masterem, choć przed laty dość często robiłam domową wersję sushi. W ostatnich latach decydowałam się na jedzenie sushi poza domem, dzięki
nietylkopasta.plDzisiaj chciałabym zaprezentować Wam niezwykle prosty i lekki pomysł na obiad prosto z Hiszpanii. Choć ośmiornica, może brzmieć dla nas dość „tropikalnie” to warto
Be Fit Be StrongJak ja lubię próby odtworzenia sklepowych produktów, ach! Wiadomo, że skład niektórych jest dramatyczny. Jeżeli możemy ograniczyć pochłanianie chemii, która jest obecnie prawie we wszystkim, to
KardamonovyKolejna odsłona sałatki makaronowej. Tym razem sałatka makaronowa z tuńczykiem. Pyszna, sycąca i idealna na kolację, a następnego dnia świetnie sprawdzi się do pudełka do pracy
PatiGotujeKolejna sałatka, która zaskoczy was smakiem i oryginalnością. Kilka składników, w tym sekretna posypka i gotowe! Co nam trzeba? Mieszanka sałat mix 200g 10 suszonych pomidorów
LatosiowydomTo danie robię wyłącznie dla siebie, mój maż nie przepada za takimi daniami. Woli nasze polskie dania. Ja natomiast bardzo lubię urozmaiconą kuchnię i nowe smaki
Kuchnia PokoleńScroll down for recipe in English. Składniki: (2 porcje) 2 łyżki oliwy z oliwek 1 cebula 2 ząbki czosnku 500 g. mrożonych muli 2 łyżeczki schłodzonego
Delicious PlaceCzasami mam takie dni, że po prostu nie chce mi się gotować, a wypadałoby coś zjeść. Tuńczyk z puszki zawsze mnie ratuje. Cała rodzina lubi tuńczyka
codojedzeniaSałatka powstała przy tzw. "czyszczeniu lodówki", jakaś puszka, paczka tortellini z nadzieniem z mortadeli, kawałek fety i długi różowy bakłażan. To było w mojej
Moje Małe Czarowanie