Tilapia z patelni z chilli i limonką Tilapia z patelni , jest bardzo szybkim rozwiązaniem obiadowym Smaczna ryba , dość chuda , cudownie podkreślona słodkawym chili i lekko kwaśną
Ogrodnik w podróżyUpały bywają męczące. Dłuższe odpalanie piekarnika przy ponad 30 stopniach, gdy nie mamy klimatyzacji mija się z celem. W lato stawiam więc na dania, które zrobię
Poezja smakuPierwszy raz miałam okazję jeść makaron z grochu i pozytywnie zostałam zaskoczona. Po pierwsze po wrzuceniu do wrzącej wody i zagotowaniu nie trzeba już go
wesoła kuchniaSkładniki 4 kawałki fileta z ulubionej ryby 1 opakowanie mrożonych brokułów 1 opakowanie mrożonego szpinaku 3-4 ząbki czosnku 4 jajka 2 łyżki jogurt 5 dkg
czarrna od kuchniMłode ziemniaki, pesto szparagi, szpinak, jajka i wędzony łosoś to uniwersalne danie na obiad , pyszna kolacja. Uwielbiam takie jedzenie, zdrowe i smaczne. Można je jeść na
codojedzeniaCiekawa jestem czy mnie zrozumiecie, ale postaram się wyjaśnić najlepiej jak umiem. Choć ani tłumaczyć nie potrafię i cierpliwości mi zazwyczaj brak. Każdy w życiu
Mango PapajaSkładniki 2 kawałki łososia ze skórą 1 brokuł 250 g szpinaku 3 ząbki czosnku przyprawa do ryb sól, pieprz sos: 1 jogurt naturalny 2-3 ząbki
czarrna od kuchniPrawdziwa gratka- wielowarstwowy gratin ziemniaczany przepełniony plastrami łososia MOWI i cukinii w kremowym sosie chrzanowym 👌 Gratka nie tylko na obiad rodzinny (wtedy obłędnie smakuje podana na
Kraina Miodem PłynącaNie jest żadna tajemnicą, że jestem placuszkarą. Uwielbiam placuszki, pancakes, naleśniki – mogłabym je jeść cały czas i to nie tylko na słodko. Uwielbiam je też
FlymetothespoonSzybka, łatwa i przyjemna. I w sumie tyle. Wchłonęliśmy ją dziś na śniadanie z najlepszymi bułkami w okolicy. I z Szymonem :). Składniki: 4 jajka ugotowane
KardamonovyKonfitowanie to jeden z najstarszych sposobów konserwowania żywności w tłuszczu. Powolne gotowanie w tłuszczu, wywodzi się z tradycji kulinarnej południowo - zachodniej Francji. Mięso konfitowane, można było
Moje Małe CzarowanieMule na białym winie Mule po marynarsku (Moules marinières) rodem z północy Francji jak i Belgii. Przygotowane w ten sposób smakują równie dobrze z
Wino Francja KuchniaJeśli nie macie pomysłu na dzisiejszy obiad, to ja mam dla Was fajną propozycję: rybę pieczoną w papilotach z aromatycznymi warzywami! 🐟 Jest to obiad, który
Słodko-Słony Świat IlonyTrochę sama siebie pokomplementuję, ale teraz to przeszłam samą siebie. Ale to dobre! I fajne na imprezę. Ciasto robi się samo - 5 min zagniatania, 1
CzarnawisienkaSKŁADNIKI (4 porcje) 320 g spaghetti 500 g krewetek 100 ml białego wina 2 cukinie 3 ząbki czosnku 1 łyżka drobno posiekanej natki
La grande e la piccola cuoca