To chyba jeden z najlepszych śledzi, jakie jadłam w życiu. Poważnie. Dajcie im postać z tymi wszystkimi dodatkami ze dwa dni w lodówce. Poezja, normalnie poezja
KardamonovyPieczona makrela jest bardzo łatwa w przygotowaniu, świetnie smakuje i bije na głowę karpia jeśli chodzi o wartości odżywcze. Królem wigilijnego stołu jest karp, ale niepozorna
Niedzielny kucharzProsty i szybki przepis na pyszną rybę. Kupiłam dwa filety z dorsza atlantyckiego, bez skóry. Postanowiłam je upiec a dodatkiem był sok z cytryny i
Stare GaryTo danie będzie prawdziwą ozdobą wigilijnego stołu. Wygląda wspaniale i tak też smakuje. Takiej ryby po grecku jeszcze nie jedliście. Ryba po grecku tyle ma wspólnego
Niedzielny kucharzŚwiąteczne śledzie czas zacząć przyrządzić. Uwielbiam śledzie i zawsze robię ich kilka rodzajów. Wyjadam je prosto ze słoika. Zwłaszcza śledziowe koreczki czyli inaczej rolmopsy łatwo chwycić
codojedzeniaTak, jestem Haliną z Bolesławca. Mieszkam na Śląsku jednak na tyle długo, że mogłam podpytać o hekele tu i ówdzie, jednocześnie podglądając Remigiusza Rączkę. Oglądałam odcinek
KardamonovySkładniki: 300 g sera żółtego 6 jajek 2 łyżki majonezu 2 łyżki jogurty greckiego 100 g łososia wędzonego 1 pęczek szczypiorku 125 g paluszków surimi 3
czarrna od kuchniSkładniki: 3 jajka 60 g mąki 1 marchewka (ok. 100 g) 1/3 łyżeczki proszku do pieczenia sól, pieprz, słodka papryka dodatki: 69 łososia wędzonego kanapkowego roszponka
czarrna od kuchniAch jak ja lubię ten sos – rozgrzewający, treściwy, pełen smaków i aromatów. Zawsze wyjadam podczas przygotowań. Zimowy sos śmietanowo-czosnkowy idealnie łączy się z łososiem
Poezja smakuPrzepis Magdy Gessler Składniki: 1 kg świeżych muli 1 pęczek natki pietruszki 2 bagietki Sos cydrowy: 250 ml cydru wytrawnego 250 ml śmietanki 30 % 1
R'n'G KitchenAromatyczne i pyszne krewetki z czosnkiem, imbirem , sosem sojowym i chili, smażone na maśle z dodatkiem oleju kokosowego. Całość skropiłam sokiem z limonki, posypałam kolendrą i
Oryginalny smakŚwięta last minute? Ta sałatka śledziowa sprawdzi się w tym wypadku idealnie! W smaku bardzo przypomina śledzia pod pierzynką, czyli dobrze wszystkim znaną szubę (mój przepis
Karo in the KitchenHo, ho, ho! Już niedługo święta, więc pora wypróbować nowy przepis, ryba po grecku z czarniakiem. Czarniak to ryba z rodziny z rodziny dorszowatych. Wiadomo, dorsz
codojedzeniaSkładniki: 330 g fileta z ryby (u mnie zębacz smugowy) 1/2 pora (zielona część) 1/2 czerwonej papryki 200 g brukselki sól, pieprz słodka papryka Przygotowanie: Pora
czarrna od kuchniLekka, kolorowa propozycja na kolację pełną smaków! Limonkowe krewetki, pikantny, słodki mus z mango, chrupiące kiełki, a wszystko w kokosowej oprawie. *Nie zapomnijcie śledzić mnie na
Eat me! Fit me!