Kolejny świąteczny przepis - tym razem śledziki marynowane w oleju z suszonymi pomidorami . Śledzie z suszonymi pomidorami są banalne w przygotowaniu, niebanalne w smaku. Jeśli lubicie ryby
W kuchni Karmel-itkiPstrąg faszerowany kaszą gryczaną, która została ugotowana w wywarze z suszonych grzybów ma niesamowity smak i aromat. Pstrąga można zastąpić karpiem, albo doradą. Do pstrąga faszerowanego
Niedzielny kucharzŚwięta już zaraz, za chwilę! Jeżeli nie macie jeszcze pomysłów na świąteczne potrawy lub chcecie spróbować czegoś nowego, zapraszam do zapoznania się z poniższymi propozycjami.
karmelowyPrawdziwy rarytas dla fanów śledzi. W wersji z suszonymi pomidorami i rozmarynem są lekkie, świeże i bardzo śródziemnomorskie. Jeżeli nie wiesz jak przyrządzić śledzie w tym
Czarnawisienka4.9 / 5 ( 79 votes ) Karp smażony w panierce miodowo-czosnkowej Karp smażony w panierce miodowo-czosnkowej, to przepis który po raz pierwszy zastosowałam w ubiegłym roku
Ogrodnik w podróżyPieczony szczupak jest danie dość wymagającym, ale praca warta jest końcowego efektu. Ryba ładnie wygląda i wyśmienicie smakuje. Faszerowany i pieczony szczupak jest daniem, które od
Niedzielny kucharzTo chyba jeden z najlepszych śledzi, jakie jadłam w życiu. Poważnie. Dajcie im postać z tymi wszystkimi dodatkami ze dwa dni w lodówce. Poezja, normalnie poezja
KardamonovyPieczona makrela jest bardzo łatwa w przygotowaniu, świetnie smakuje i bije na głowę karpia jeśli chodzi o wartości odżywcze. Królem wigilijnego stołu jest karp, ale niepozorna
Niedzielny kucharzProsty i szybki przepis na pyszną rybę. Kupiłam dwa filety z dorsza atlantyckiego, bez skóry. Postanowiłam je upiec a dodatkiem był sok z cytryny i
Stare GaryTo danie będzie prawdziwą ozdobą wigilijnego stołu. Wygląda wspaniale i tak też smakuje. Takiej ryby po grecku jeszcze nie jedliście. Ryba po grecku tyle ma wspólnego
Niedzielny kucharzŚwiąteczne śledzie czas zacząć przyrządzić. Uwielbiam śledzie i zawsze robię ich kilka rodzajów. Wyjadam je prosto ze słoika. Zwłaszcza śledziowe koreczki czyli inaczej rolmopsy łatwo chwycić
codojedzeniaTak, jestem Haliną z Bolesławca. Mieszkam na Śląsku jednak na tyle długo, że mogłam podpytać o hekele tu i ówdzie, jednocześnie podglądając Remigiusza Rączkę. Oglądałam odcinek
KardamonovySkładniki: 300 g sera żółtego 6 jajek 2 łyżki majonezu 2 łyżki jogurty greckiego 100 g łososia wędzonego 1 pęczek szczypiorku 125 g paluszków surimi 3
czarrna od kuchniSkładniki: 3 jajka 60 g mąki 1 marchewka (ok. 100 g) 1/3 łyżeczki proszku do pieczenia sól, pieprz, słodka papryka dodatki: 69 łososia wędzonego kanapkowego roszponka
czarrna od kuchniAch jak ja lubię ten sos – rozgrzewający, treściwy, pełen smaków i aromatów. Zawsze wyjadam podczas przygotowań. Zimowy sos śmietanowo-czosnkowy idealnie łączy się z łososiem
Poezja smaku