Upiekłam dzisiaj rybę. Miałam ochotę na jakieś warzywa, w zamrażarce były tylko pory, sandacz wylądował więc w porach. Pory zostały przyprawione gruzińską przyprawą chmeli suneli
Stare GaryMiałam łososia w lodówce, nie miałam na niego ochoty. Postanowiłam wypróbować jak będzie smakowała zupa z wędzonej ryby. Byłam bardzo zadowolona, delikatna i pyszna. Idealna dla
Kuchnia PokoleńJak dobrze wiecie pochodzę z Warmii i tam się urodziłem. Dlatego ryby od zawsze były w mojej diecie i do dziś je uwielbiam. Jedną z
kulinarnyJaKolorowa, zdrowa i pyszna zawartość sporej blaszki z piekarnika. Znajdziecie tutaj same dobre rzeczy. Pstrąga cytrynowego upiekłam z bakłażanem, korzeniem pietruszki polecam zimą jadać go w
wesoła kuchniaNajlepsze krewetki jakie do tej pory zrobiłam. Pyszne, chrupiące, idealne. Wykorzystałam do niej przepis na panierkę do kurczaków kfc modyfikując delikatnie proporcje. Sama panierka jest uniwersalna
Bernika - moj kulinarny pamietnikUwielbiam krewetki w każdej postaci. Ostatnio połączyłam je z kalmarami, porem i pędami bambusa, dodałam mleczko kokosowe i wyszło przepysznie. Z pewnością będzie to jeden z
Smaki ArmineDzisiaj zapraszam na obiad po azjatycku. Przygotowałam dla Was przepis na satay z krewetkami. Uwielbiam sos satay, dzisiaj przyrządziłam go z warzywami i krewetkami. Satay jest
codojedzeniaChoć osobiście nie jestem może wielką fanką krewetek, to w mojej rodzinie znajdują się miłośnicy tych morskich stworzeń, co skutkuje tym, że raz na jakiś czas
Z notatnika dietetykaFrancuski pisarz i dramaturg Georges Duhamel twierdził, że „gdzie oliwka nie chce rosnąć, tam kończy się świat śródziemnomorski”. Parafrazując to powiedzenie, można wysnuć teorię, że gdzie
Wędrówki po kuchniDawno nie było u mnie przepisu na sałatkę, która mogłaby zastąpić obiad. Dlatego dziś mam dla Was rewelacyjny przepis na sałatkę z grillowaną cukinią i grillowanymi
Be Fit Be StrongSkładniki: 1/4 opakowania makaronu udon 200 g ośmiornicy 1/2 cukinii 1/2 czerwonej papryki 1/2 pora garść suszonych grzybów mun 1/2 łyżki mąki ziemniaczanej sos sojowy sól
czarrna od kuchniNowy Rok to nowe wyzwania. Też tak macie? Nasz Nowy Rok tym bardziej jest pełen wzywań, które na każdym kroku rodzą nowe. W obliczu tego przypominamy
W kuchni Karmel-itkiKolejny świąteczny przepis - tym razem śledziki marynowane w oleju z suszonymi pomidorami . Śledzie z suszonymi pomidorami są banalne w przygotowaniu, niebanalne w smaku. Jeśli lubicie ryby
W kuchni Karmel-itkiPstrąg faszerowany kaszą gryczaną, która została ugotowana w wywarze z suszonych grzybów ma niesamowity smak i aromat. Pstrąga można zastąpić karpiem, albo doradą. Do pstrąga faszerowanego
Niedzielny kucharz