Kurczakowe Balti z krewetkami, indyjskie danie 124Bardzo zachęcam Was do wypróbowania tego przepisu. Danie w smaku super. Łatwe w przygotowaniu, tylko zgromadzić wszystkie produkty i gotować. Indyjska kuchnia różni się od naszej
Kuchnia Pokoleń
Omlet z tuńczykiem 217Składniki: 4 jajka 40 g płatków owsianych 20 g roszponki 50 g pomidorków koktajlowych 1 kulka mozzarelli light 1 puszka tuńczyka w wodzie 1/2 cukinii curry
czarrna od kuchni
Tilapia na parze 134Zaciekawiła nas ta ryba podczas zakupów wypatrzona w sklepowej chłodziarce. Porcja była w sam raz na dwie osoby, więc tilapia znalazła się w naszym koszyku. Po
niecodziennikpary
Pstrąg pieczony 155Mamy smaka na rybkę? Oczywiście, że tak, zwłaszcza jeśli jest to pstrąg pieczony . Czy potrzeba wielu składników? Oczywiście, że nie, jedynie cytrynkę, masło i natkę pietruszki
niecodziennikpary
Karaś z sosem pieczarkowym 125Zupełnie przypadkowo załapaliśmy się na dostawę świeżych ryb, wybór był naprawdę duży i dłuższą chwilę przyglądaliśmy się wszystkim okazom. Najchętniej zabralibyśmy ze sobą dwie lub trzy
niecodziennikpary
Sałatka śledziowa z czarną fasolą i żurawiną 178Od kilku dni chodzą za nami śledzie . Wczoraj kilka z nich wpadło z wiadereczka do foliowego woreczka i od razu znalazło się na desce do krojenia
niecodziennikpary
Śledzie z migdałami w korzennej zalewie 129Śledzie z migdałami w korzennej zalewie to doskonały pomysł na sylwestrowe przyjęcie, taka śledziowa przekąska z pewnością znajdzie uznanie u naszych gości. Przygotowanie roladek śledziowych wymaga
niecodziennikpary
Krewetki z suszonymi pomidorami 138Na naszej pierwszej romantycznej kolacji delektowaliśmy się tak przygotowanymi krewetkami. Od tego czasu, gdy planujemy uroczysty wieczór we dwoje, przygotowania rozpoczynamy od kupna tych skorupiaków. Polecamy
niecodziennikpary
Śledzie w oleju 135Bardzo lubimy śledzie i dość często przygotowujemy je sobie w różnych postaciach np. z octem, w sałatkach lub z ciekawymi dodatkami wzbogacającymi ich smak. Podstawą jest
niecodziennikpary
Tołpyga w kukurydziano-sezamowej panierce 127Tołpyga w złocistej kukurydziano-sezamowej panierce to propozycja nie tylko dla osób lubiących ryby, ale także dla tych, którzy unikają glutenu. Nam do gustu przypadła panierka
niecodziennikpary
Tołpyga w sosie kokosowym 134Poprzednim razem tołpyga w kukurydziano-sezamowej panierce była bardzo smaczna, mięso było wilgotne i delikatne, dlatego przy następnej wizycie na bazarku ponownie kupiliśmy tę rybę. Teraz
niecodziennikpary
Pieczony okoń morski (labraks) 164Pomysł na ten obiad podpowiedziała nam jedna z sieci swoją ofertą promocyjną. Do tej pory nazwę tej ryby – okoń morski lub labraks – znaliśmy jedynie
niecodziennikpary
Pstrąg pieczony z natką pietruszki 135Pstrąg pieczony z natką pietruszki to nasz nowy pomysł na przygotowanie tej popularnej i smacznej ryby. Danie to jest proste i szybkie do wykonania, dlatego może
niecodziennikpary
Karp w galarecie 225Karp w galarecie jest najlepszy u Ciocia Basi, to u Niej zawsze jest podawany na świąteczny stół. U nas w domu karpia tylko się smaży, więc
niecodziennikpary
Karp po żydowsku 216Karp po żydowsku jest u nas w domach rzadkością na wigilijnym stole, ponieważ domownicy od zawsze bardziej preferowali potrawy z ryb na słono. Dzięki prowadzeniu bloga
niecodziennikpary