owoce morza - 5166 przepisów (strona:170/345)

Dorsz cytrynowy z kaparami podany z surówką koperkową z kapusty 83

Mięsny obiad jem zazwyczaj raz, czasem dwa w tygodniu. Latem mięsna dieta mi zdecydowanie nie sprzyja, dlatego na stole pojawiają się u mnie obiady warzywne i

Poezja smaku
Gulasz rybny z zielonymi warzywami – groszkiem, fasolką szparagową, cukinią i brokułami 152

Rzadko jadam ryby, choć je lubię. Nie lubię jednak ich przygotowywać, nie przepadam za ich zapachem i konsystencją tych surowych. Jednak sa takie danie, które robi

Flymetothespoon
Gamberoni in guazzetto - krewetki w potrawce 83

Przepis na to cudo pochodzi z książki Aleksandry Seghi "Słodkie pieczone kasztany" . Tak przyrządzone krewetki smakują wybornie i są przysmakiem toskańskim. A ponieważ włoska

Moje Małe Czarowanie
Tortille z pastą z tuńczyka 158

Składniki: 2 tortille o średnicy ok. 26 cm 1 puszka tuńczyka 3 jajka 2 ogórki konserwowe ok. 70 g sera żółtego 1 łyżka majonezu sól, pieprz

czarrna od kuchni
Tajskie kotleciki rybne – lekkie i zdrowe 155

Latem – szczególnie w upalne dni, obiad stanowi nie lada problem. Nie mamy apetytu na ciężkie potrawy, nie chcemy stać godzinami przy gorącym piekarniku czy patelni

Poezja smaku
Śledzie w jogurcie z korniszonami i koperkiem 72

A tak, śledzie w sierpniu. Bo kto niby mi zabroni? Lepszego czasu na świeży koperek już chyba nie będzie, teraz jest moment idealny, żeby pakować go

Kardamonovy
Długo duszona wołowina z pieczarkami 169

Długo duszona wołowina z pieczarkami wyszła przepyszna. Nie spodziewałem się, że długie, powolne duszenie wołowiny nada jej taki wyjątkowy smak. Odpowiednio doprawiona z pieczarkami i marchewką

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Pieczona ,faszerowana makrela 111

Pieczona, faszerowana makrela Pieczona , faszerowana fetą i smażoną cebulką makrela jest po prostu obłędna . Kiedyś już miałam styczność ze świeżą makrelą ale wtedy robiłam na sposób

Ogrodnik w podróży
Zębacz duszony z warzywami 106

Składniki: 300 g fileta z zębacza smugowego lub innej ulubionej ryby 200 g cukinii 2 marchewki 1 zielona papryka 4 łyżki sosu sojowego 4 łyżki sosu

czarrna od kuchni
Piątek: Zapiekanka rybna z cydrem 122

Zapiekanka z kremowym nadzieniem z dwóch rodzajów ryb: wędzonej i świeżej, uduszonych w cydrowym sosie, przykrytych warstwą zielonego groszku i kalafiorowego pure. Czas : 40 minut Poziom

Niedzielny kucharz
Bezglutenowa tarta z sandaczem i brokułem 147

Bezglutenowa pyszna tarta z musem brokułowym i delikatnym sandaczem. Do tarty dodałam serek czosnkowy dzięki czemu ma jeszcze lepszy smak. Jest bardzo krucha i

wesoła kuchnia
Makaron z tuńczykiem, pomidorami i oliwkami 120

Makaron ze świeżymi i suszonymi pomidorami, oliwkami i tuńczykiem 🐟 Jeden z moich ulubionych.Przyznawać się... Kto je ryby, a kto nie? My w lecie zdecydowanie częściej

Czarnawisienka
MAKARON Z KREWETKAMI W SOSIE ŚMIETANOWYM 87

Przyznam, że do krewetek przekonałam się zupełnie niedawno. Kiedyś nawet nie miałam ochoty ich spróbować, odstraszał mnie chyba ich wygląd. Teraz kiedy w końcu się odważyłam

Zrób to smacznie
Krewetki na sposób prowansalski 125

Aromatyczne, pyszne krewetki mam dziś do podania. Idealnym rozwiązaniem jest podanie ich z bagietą, a resztki sosu wycieranie kawałkami pieczywa. One są znakomite i mogą być

Moje Małe Czarowanie
Pasta rybna z kukurydzą 172

Składniki: ok. 200 g wędzonej ryby 2 ogórki konserwowe 3 jajka 3 łyżki kukurydzy z puszki 1/2 cebuli 1 łyżka majonezu 1 łyżeczka musztardy sól, pieprz

czarrna od kuchni