Pachnące cytrusami grillowane krewetki z nutką pikanterii przygotowane w postaci szaszłyków ze świeżą kolorową papryką i odrobiną słodkości w postaci ananasa to świetny pomysł na lekkie
Szalona Kuchnia EwelinyZapraszam na pyszną sałatkę z tuńczykiem i jajkiem, odpowiednią dla osób na diecie bezglutenowej, bezlaktozowej oraz FODMAP ( Czym jest dieta FODMAP dowiesz się TUTAJ ). Zapraszam do
My Culinary ArtRekin z ziemniakami w piekarniku. Najłatwiejszy przepis aż palce lizać! Ten przepis można przygotować z dowolnym świeżym lub mrożonym filetem rybnym. Pasuje do gotowanych ziemniaków i
RITA food channelDziś w Grecji czysty poniedziełek (pierwszy dzień postu) , dzień ten jest świętem państwowym w Grecji i na Cyprze. Ludzie tradycyjnie spędzają go z rodziną i przyjaciółmi
RITA food channelDzisiaj pokażę Wam jak wyczyścić i zrobić faszerowane kalmary baby. SKŁADNIKI: 👌250gr. fety 👌1 kg. kalmarów baby 👌1 cebula 👌1 słodka cerwona papryka 👌2 zielone papryki
RITA food channelOśmiornica-uwielbiam eksperymenty w kuchni i tym razem padło na ośmiornicę.Jadłam ją wielokrotnie w różnej postaci ale przygotowywałam ją od początku do końca pierwszy raz.Najpierw
Swojskie jedzonkoPoke salad to pełna warzyw misa smakowitości, danie bardzo popularne na Hawajach i na Instagramie:) Mega łatwa do przyrządzenia, świetna na lancz do pracy. Czas przygotowania
Niedzielny kucharzJeden z symboli kuchni południowej Francji, sałatka nicejska, to według mnie idealna letnia sałatka. Jest lekka i pożywna, z powodzeniem może zastąpić cały posiłek. Możemy ją
Chilli Czosnek i OliwaWytrawne gofry po włosku, z oliwkami, pomidorami suszonymi i fetą. Podałam je z pyszną pastą z wędzonej ryby maślanej. Gofry wyszły bombowe, można je jeść
wesoła kuchniaTakie połączenie dziś na naszym talerzu. Kupiłam makaron buraczkowy i aby było kolorowo na talerzu trzeba dodać do niego trochę zieleni. W taki oto sposób cukinia
Moje Małe CzarowanieDopadł mnie dziwny chcieizm na śledzie, w lipcu. No i co? No i zrobiłam. Dodałam do nich jeszcze odrobinę miodu, ale myślę, że był zbędny, wyszły
KardamonovyGofry na słodko?! O nie nie! Jak wiecie kocham gofry ( co widać po mojej „wysłużonej” gofrownicy! ). Przygotowuję je co kilka dni starając się, by
Ostra na SłodkoTa sałatka zamknięta w bułce/chlebie to absolutny klasyk w rejonach Nicei, we francuskiej Prowansji. Sprawdzi się i na śniadanie, i na lunch, ale też na
Karo in the KitchenProste, przepyszne, szybkie a jednocześnie bardzo wykwintne danie! Surf & turf z hiszpańskim sznytem – polędwice z dorsza na mocno czerwonym, aromatycznym bulionie z pikantną kiełbasą chorizo
Karo in the KitchenW taki deszczowy dzień jak dzisiaj należy wspomóc się jakąś dobrą szamą! Myślę, że te słoneczne tacos sprawią, że odrobina meksykańskiego słońca pojawi się również w
Food Square