Zapiekanka trochę inna niż zwykle, bo nie makaronowa, ryżowa ani ziemniaczana. Przekonałam się, że tuńczyk świetnie smakuje również z dodatkiem grillowanych warzyw, sezonowych szparag i aromatycznym
KierunekuchniaRisotto z kurczakiem i szparagami to moja autorska wersja tego włoskiego dania. Połączymy tutaj zarówno ostrość pasty curry z delikatnym smakiem zielonych szparagów. Risotto przygotowuje się
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Przyznam Wam się, że sezon szparagowy, jest jednym z moich ulubionych. Co roku kiedy już się kończy, to ubolewam nad tym, że trwał zdecydowanie za krótko
KierunekuchniaJambalaya przepis na obiadowe resztki, super smaczny obiad, który polecam wszystkim znajomym i rodzinie. Muszę jednak dodać, że jambalaya u mnie powstaje niezależnie od resztek. Zawsze
codojedzeniaSzaszłyki z przegrzebkami to zdrowa i szybka przekąska z grilla która pobudzi apetyt i na moment zaspokoi głód. Składniki (na 5 sztuk): 5 sztuk przegrzebków 5
Mechanik w kuchniZnudziły się już Wam grillowe karkówki i kiełbaski? Może spróbujcie tego pysznego, soczystego łososia w słodkiej glazurze z dodatkiem miodu. Jest ultra szybki w przygotowaniu, wystarczy
karmelowyJesienią zeszłego roku byliśmy z mężem w kraju makaronu. Podczas tej wycieczki jedliśmy najlepszy makaron w życiu, a poniższy przepis nie
KuchniaWeDwoje.plOśmiornica podana z ziemniakami to tradycyjna hiszpańska przystawka, znana także jako sałatka galicyjska / ośmiornica po galicyjsku (pulpo a la gallega). To wyjątkowo prosta receptura. Idealnie sprawdza
Poezja smakuChudsza wersja placków ziemniaczanych bo pieczone, a nie smażone. Podane w towarzystwie łososia oraz twarożku bez laktozy Mlekovita, któremu nadałam chrzanowo – ziołową nutę. Myślę, że
KierunekuchniaWiosenne pierogi z pokrzywą młodą i tuńczykiem w roli głównej. Tuńczyk jest bardzo dobrą rybą nie tylko do sałatek ale także do farszów. W połączeniu z
wesoła kuchniaSałatka fattoush – tradycyjne libańskie danie z czerstwym chlebem, delikatnym dresingiem i warzywami. Sycąca i orzeźwiające danie idealne na wiosnę! Sałatka fattoush – czyli libańska panzanella
Niedzielny kucharzOnigirazu to połączenie japońskiej kulki ryżowej (onigiri) z kanapką. Podstawą jest ryż oraz glony nori, (takie jak wykorzystujemy do sushi), dodatki są dowolne. Do moich onigirazu
KierunekuchniaDziś przygotowałam dla Was kolejny plan prostych obiadów na cały tydzień. Mam nadzieje, że przypadnie do gustu facetom, bo tym razem pokusiłam się o wersję 2
Chilli Czosnek i OliwaTo jest danie, które mogłabym jeść codziennie, jeszcze, żeby ktoś ugotował za mnie, to by było super :) Trochę się trzeba ubrudzić obierając krewetki, ale warto! Składniki
Quinoa Raz!Biała ryba – zmora wielu z nas. To mięso uwielbia przywierać nawet do teflonu, łamać się i rozpadać – co gorsza bez mrożenia, świeże. Nic w tym dziwnego
Karo in the Kitchen