Śledzie nigdy chyba mi się nie znudzą, można podać je na tak wiele sposobów … Żadnym problemem nie też jest dopasowanie ich do pory roku, w której
Karo in the KitchenDorada to jedna z moich ulubionych ryb. Kiedy podróżuje do mich ukochanych Włoch, to tam ta rybka jest obowiązkowo na liście dań, których chcę skosztować. Podobno
PichceniomaniaPyszna tołpyga z chrzanem i szpinakiem na szybki obiad. Rybę można podać z ryżem, grzankami. Sos jest obłędny. Lubię takie obiady w jednym naczyniu zapiekane
wesoła kuchniaRolada to świetne rozwiązanie na przystawkę W dodatku jeśli połączy się kilka kolorów i kombinacji smakowych wyglądają fenomenalnie. Rolada szpinakowa z łososiem jest ostatnio bardzo popularna
PatiGotujeKolejna propozycja z cyklu podróży po Europie. Mały przystanek w Katalonii, gdzie akurat mieszkam. Pyszny delikatny dorsz w sosie z warzywami. Serwowany z jajkiem z powodzeniem
Zielona KuchniaPo świętach mam dla Was przepis na fantastyczną sałatkę. Jest to warstwowa sałatka z tuńczykiem i orzeszkami. U mnie w domu zrobiła furorę przez święta i
PatiGotujeCześć Wszystkim! :) Dziś zapraszam na kolejną odsłonę sałatki z tuńczykiem. Poprzednią wersję z suszonymi pomidorami znajdziecie tutaj . Do przygotowania porcji dla 4 osób będziemy potrzebować
Bez CebuliSzprotki to takie nasze swojskie anchois – tłuste, bardzo mocne i w smaku, i w zapachu. To chyba najbardziej charakterystyczna i najbardziej wyrazista wędzona ryba. Niewiele znam
Karo in the Kitchenfot. Moja Książka Kucharska Jajka faszerowane kremowym serkiem i mięsem kraba. Zapowiadają się wyjątkowo smaczne święta :) Jak przygotować absolutnie wyjątkowe, smaczne i kolorowe jajka faszerowane na
Moja Książka KucharskaSkładniki: 6 jajek 1/2 wędzonej makreli garść rzeżuchy 1 łyżka majonezu sól, pieprz Przygotowanie: Jajka ugotować na twardo, obrać i przekroić na połówki. Żółtka wyjąc do
czarrna od kuchniKrewetki na maśle z chili to idealny pomysł na przystawkę. Bardzo proste danie, które smakiem urzeknie nie jeden żołądek. Krewetki , jako afrodyzjak można stosować w różnych
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Aż mam ochotę zacząć ten post od sformułowania: "A Ty co dziś zabrałeś ze sobą do pracy czy do szkoły? " Nie ma co ukrywać, ze jeśli
SMYKWKUCHNIBottarga przysmak śródziemnomorski pochodzący z Fenicji (współcześnie teren Libanu, zachodniej Syrii, północnego Izraela), produkowana od lat w Toskanii, Kalabrii, na Sycylii i Sardynii. Znana również w
królestwo garówOstatnio mam bzika na puncie rolad A rolada buraczkowa ze śledziem oprócz tego, że jest przepyszna to będzie oryginalną przystawką na wielkanocnym stole. Jeśli macie czas
PatiGotujeKrewetki gotowane w lekkim sosie z masła i pomidorów. Z przyprawami charakterystycznymi dla kuchni meksykańskiej: kolendrą, kminem rzymskim oraz słodką i wędzoną czerwoną papryką w
cool and minty