Makaron z krewetkami i szpinakiem to doskonałe danie na romantyczną kolację. Nie można przecież zapomnieć o tym, że krewetki są uznawane za afrodyzjaki. Są doskonałe zarówno
Pasja SmakuSzybko? - tak Pysznie? - tak Zdrowo? - tak Aromatycznie? - tak Odżywczo? - tak Pożywnie? - tak Czegóż zatem chcieć więcej od dania obiadowego? Polecam zatem pyszny obiad na niedzielne danie
Moje Małe CzarowanieSkładniki: 200 g fileta z łososia 200g makaronu 1 cebula 1 śmietana 18 % (200ml) 1/2 brokuła 2-3 łyżki posiekanego koperku 2 ząbki czosnku sól, pieprz
czarrna od kuchniObiad, obiad! Dzisiaj przyrządziłam panierowane roladki rybne z ryżem. Uwielbiam, kiedy mam na talerzu kolorowo i smacznie. Na obiad wykorzystałam resztki ryżu, który praktycznie odsmam i
codojedzeniaPo małej przerwie zapraszam na podróż w regiony śródziemnomorskie. Kalmary, wciąż mało doceniane, są rewelacyjnym źródłem białka i mikroelementów, m.in. takich jak witaminy z grupy B
Zielona KuchniaCześć Wszystkim! :) Trochę czasu zajęło mi opracowanie idealnych proporcji na pad thai. Metodą prób i błędów dzisiaj przedstawiam Wam przepis na najlepszy (moim zdaniem) pad
Bez CebuliSkładniki: ok. 30-40 dkg łososia 1 brokuł 3 ziemniaki 3 łyżki jogurtu naturalnego 5 dkg sera żółtego 2-3 ząbki czosnku sól, pieprz Przygotowanie: Naczynie
czarrna od kuchniSpożywanie nabiału to dość kontrowersyjny temat gdyż zdania są bardzo podzielone. Jedni całkowicie eliminują go ze swojej diety i są krytykowani, a druga część populacji uważa
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Jambalaya to mega proste danie, gotowe w pół godziny, pachnące przyprawami, do którego można wrzucić niemal wszystko co masz pod ręką, np. resztki kurczaka z rosołu
Niedzielny kucharzUwielbiam risotto – w każdej wersji! Tym razem połączenie bardziej uroczyste, przynajmniej według mnie, znakomicie nadające się na uroczystości, świętowanie rocznic, czy np. Walentynki. W końcu
Pasja SmakuTak mogłabym gotować codziennie i każdemu (kogo lubię). Jakiś czas temu zrobiłam kurczaka w podobnym sosie i postanowiłam to samo zrobić z rybą. Wyszło dokładnie tak
KardamonovyChiński rosół z krewetkowymi pulpetami. To danie wygląda jak wypracowane w pocie czoła przez szefa kuchni. Tymczasem poradzi sobie z nim każdy niedzielny kucharz i to
Niedzielny kucharzNa pewno częściej sięgacie po makrelę wędzoną – szkoda, że zdecydowanie łatwiej kupić ją niż taką świeżą. Świeże makrele są cudownym kąskiem – pachną morzem, jodem i kryją
Karo in the KitchenWeekendowe jedzenie rządzi się swoimi prawami! Ja w tym czasie lubię odkrywać nowe smaki, bądź wręcz przeciwnie z chęcią wracam do sprawdzonych i ulubionych dań i
SMYKWKUCHNITrauma z późniejszego dzieciństwa. Postanowiłam jednak zmienić trochę sposób wykonania i jest cacy. Nie pamiętam właściwie co mi nie pasowało w pierwotnej wersji, ta jest jednak
Kardamonovy