Onigirazu to połączenie japońskiej kulki ryżowej (onigiri) z kanapką. Podstawą jest ryż oraz glony nori, (takie jak wykorzystujemy do sushi), dodatki są dowolne. Do moich onigirazu
KierunekuchniaDziś przygotowałam dla Was kolejny plan prostych obiadów na cały tydzień. Mam nadzieje, że przypadnie do gustu facetom, bo tym razem pokusiłam się o wersję 2
Chilli Czosnek i OliwaTo jest danie, które mogłabym jeść codziennie, jeszcze, żeby ktoś ugotował za mnie, to by było super :) Trochę się trzeba ubrudzić obierając krewetki, ale warto! Składniki
Quinoa Raz!Biała ryba – zmora wielu z nas. To mięso uwielbia przywierać nawet do teflonu, łamać się i rozpadać – co gorsza bez mrożenia, świeże. Nic w tym dziwnego
Karo in the KitchenTo już kolejny pomysł na szybkie, pyszne i pożywne danie kuchni włoskiej jakim jest risotto. Tym razem na patelni wylądował groszek cukrowy, zwykły, mrożony i ukochane
Moje Małe CzarowanieSkładniki: 30-40 dkg filetów rybnych, u mnie dorsz 1 cebula 3-4 ziemniaki 1/2 kalafiora 1/2 szklanki czerwonej soczewicy 2-3 ząbki czosnku kawałek imbiru
czarrna od kuchniFrytki z pieca niczym nie różnią się od smażonych w głębokim oleju. Poza tym że są o niebo zdrowsze. Do tego chrupiące paluchy rybne i złamie
Niedzielny kucharzCo powiecie na zupę krewetkową.Zupą krewetkową zachwyciłam się na Lanzarote. Po powrocie do Polski spróbowałam odtworzyć smak. Zupa wyszła genialna :) Składniki: 100 g mrożonych krewetek
Kuchnia w oparachŚledzie nigdy chyba mi się nie znudzą, można podać je na tak wiele sposobów … Żadnym problemem nie też jest dopasowanie ich do pory roku, w której
Karo in the KitchenDorada to jedna z moich ulubionych ryb. Kiedy podróżuje do mich ukochanych Włoch, to tam ta rybka jest obowiązkowo na liście dań, których chcę skosztować. Podobno
PichceniomaniaPyszna tołpyga z chrzanem i szpinakiem na szybki obiad. Rybę można podać z ryżem, grzankami. Sos jest obłędny. Lubię takie obiady w jednym naczyniu zapiekane
wesoła kuchniaRolada to świetne rozwiązanie na przystawkę W dodatku jeśli połączy się kilka kolorów i kombinacji smakowych wyglądają fenomenalnie. Rolada szpinakowa z łososiem jest ostatnio bardzo popularna
PatiGotujePstrąg to ryba, którą przyrządzam najczęściej w moim domu, w końcu Pstrąg to Król rzek Dlatego chcę się Wam podać, swój prosty przepis na pieczonego pstrąga
Jemy i nie tyjemy. Kuchnia według SylwiiKolejna propozycja z cyklu podróży po Europie. Mały przystanek w Katalonii, gdzie akurat mieszkam. Pyszny delikatny dorsz w sosie z warzywami. Serwowany z jajkiem z powodzeniem
Zielona KuchniaPo świętach mam dla Was przepis na fantastyczną sałatkę. Jest to warstwowa sałatka z tuńczykiem i orzeszkami. U mnie w domu zrobiła furorę przez święta i
PatiGotuje