świeżego ogórka zielonego 1/2 łodygi selera naciowego garść pomidorków koktajlowych sól i pieprz pieprz kajeński mielony (do smaku, opcjonalnie) ulubiona zieleninka (koperek, kolendra, pietruszka) Wykonanie: Cebulę drobno siekamy, łodygi selera myjemy i kroimy na cienkie plasterki. Ogórka obieramy i kroimy w kostkę. Pomidorki koktajlowe myjemy i kroimy na połówki. Ciecierzycę wsypujemy do naczynia i rozgniatamy widelcem tak, żeby część ziaren
Lamarida.plukładamy przepołowione owoce miechunki. — Pieczemy w bardzo nagrzanym piekarniku, w temperaturze 220 stopni, około 15-20 minut. — Po upieczeniu posypujemy pizze pieprzem i kolendrą. Sałatka z miechunką Składniki: mix sałat rzodkiewka papryka ogórek miechunka pół drobno pokrojonej cebuli sól pieprz ocet oliwa lub olej Przygotowanie: Z Octu i oliwy zróbcie sos (3 łyżki oliwy wymieszajcie z jedną łyżką octu
w mojej kuchnibrukselka, jarmuż czy koper włoski. W takich chwilach jeszcze bardziej marzę o własnym domu z ogródkiem! Koktajle Koktajl 1 brzoskwinia seler naciowy szpinak sok jabłkowy Koktalj 2 botwinka maliny kolendra sok jabłkowy Koktalj 3 biała kapusta jabłko sok marchwiowy sok jabłkowy Składniki koktajli umieszczamy w kielichu blendera i miksujemy do powstania jednolitej konsystencji. Ilość składników według upodobań. Przygotowując napoje dodawałam(...)marynatę cytryna kmin rzymski ziarna kolendry jasny sos sojowy oliwa pieprz i sól listonic_type='fooddrink';listonic_theme='addToShoppingList1';listonic_content='brzoskwinia seler naciowy szpinak sok jabłkowy botwinka maliny kolendra sok jabłkowy biała kapusta jabłko sok marchwiowy sok jabłkowy ugotowany pęczak grillowany koper włoski pomidorki koktajlowe ser owczy (słony typu feta) świeże ogórki oliwki bez pestek kilka łyżek oliwy
Kuchnia Bazyliibrukselka, jarmuż czy koper włoski. W takich chwilach jeszcze bardziej marzę o własnym domu z ogródkiem! Koktajle Koktajl 1 brzoskwinia seler naciowy szpinak sok jabłkowy Koktalj 2 botwinka maliny kolendra sok jabłkowy Koktalj 3 biała kapusta jabłko sok marchwiowy sok jabłkowy Składniki koktajli umieszczamy w kielichu blendera i miksujemy do powstania jednolitej konsystencji. Ilość składników według upodobań. Przygotowując napoje dodawałam(...)marynatę cytryna kmin rzymski ziarna kolendry jasny sos sojowy oliwa pieprz i sól listonic_type='fooddrink';listonic_theme='addToShoppingList1';listonic_content='brzoskwinia seler naciowy szpinak sok jabłkowy botwinka maliny kolendra sok jabłkowy biała kapusta jabłko sok marchwiowy sok jabłkowy ugotowany pęczak grillowany koper włoski pomidorki koktajlowe ser owczy (słony typu feta) świeże ogórki oliwki bez pestek kilka łyżek oliwy
Kuchnia Bazyliiłyżek oleju z pestek winogron + 1 łyżka do smażenia mały ogórek zielony, pół papryki czerwonej, 1 pomidor malinowy , ząbek czosnku, malutka cebula lub pół dużej, pęczek rzodkiewki, jajko ugotowane na twardo( opcjonalnie) sól, pieprz czarny, łyżeczka nasion kolendry(...)łyżki pestek dyni pęczek mięty Sposób przyrządzenia: Cebulkę pokroić w kostkę, podsmażyć na łyżce oleju razem z ziarnami kolendry i czosnkiem. Wlać bulion lub wodę, wsypać kaszę, przykryć i pozostawić aby napęczniała. Ogórka, pomidora,rzodkiewkę pokroić i dodać do napęczniałej i przestygniętej kaszy. Pestki uprażyć na suchej patelni, miętę posiekać dodać do pozostałych składników. Sok pomarańczowy
pieprzny smaczekchilligarść świeżej mięty i kolendrysólpieprz ziołowySkładniki na pieczone ziemniaki:około 3-4 ziemniakiświeży rozmarynświeży tymianeksól, pieprzoliwa Sos:1 grecki jogurtpół ogórka zielonego ze skórką1 żabek czosnkugarść świeżej bazylisól,pieprz ziołowy Mięso: Mięso mieszamy z posiekaną miętą i kolendrą, dodajemy przyprawy: sól, pieprz, kumin, paprykę, czosnek, białko i wszystko dokładnie mieszamy, nadziewamy na patyczki do szaszłyków i smażymy na grillowanej(...)skrapiamy oliwą, posypujemy solą, pieprzem oraz posiekanym rozmarynem i tymiankiem. Pieczemy w 200 stopniach około 15 minut. Sos: jogurt mieszamy z czosnkiem przeciśniętym przez praskę, dodajemy posiekaną bazylię oraz ogórek starty na tarce. Doprawiamy solą i ziołowym pieprzem
Bon Appetit Małgorzatyogórkiem kiszonym i drobiową szynką w panierce z płatków kukurydzianych pieczone w piekarniku. Danie jest smaczne, a na dodatek mało kaloryczne :) Składniki: 2 duże piersi z kurczaka 150 ml jogurtu naturalnego 150 g płatków kukurydzianych 2 ząbki czosnku zioła i przyprawy (tymianek, rozmaryn, kolendra, gorczyca, papryka słodka, chili, sól, pieprz) 4 plasterki szynki drobiowej 2 ogórki
Symfonia smakowaduży kefir, - 1 serek Apetina Czosnek i zioła, - 1/2 awokado, - 6 rzodkiewek, - garść listków szpinaku, - 1/4 szklanki posiekanego koperku, - 1 ogórek, - 1/2 szklanki kwasu z kuraków (klik) , - sól i biały pieprz do smaku, - 1 łyżka posiekanej kolendry (opcjonalnie). Do podania: - jajka na twardo, - grzanki. Przygotowanie: Warzywa umyć i osuszyć. Szpinak pokroić w cienkie paski, rzodkiewki w plastry, awokado
SzczyptaSmaQrabarbaru. Potrzebujemy 3 szklanki truskawek 2 pomidory malinowe, obrane ze skórki i pozbawione pestek 2 gałązki rabarbaru 2 łyżki brązowego cukru lub łyżka miodu ogórek zielony pół melona owoc granatu ½ szklanki liści bazylii ½ szklanki liści kolendry grubo mielony czarny pieprz kilka kropel kremu balsamicznego Rabarbar obieramy, kroimy na mniejsze kawałki, otaczamy w cukrze lub miodzie i pieczemy do miękkości(...)rabarbar i miksujemy na gładko. Jeśli ktoś lubi idealnie gładkie musy może przetrzeć przez sito. Dodajemy kilka kropel kremu balsamicznego, pieprz i odrobinę soli. Mieszamy i odstawiamy do lodówki. Ogórka i melona obieramy i kroimy w drobną kostkę. Drobno siekamy zioła. Tatar z melona i ogórka doprawiamy ziołami, pieprzem i odrobiną miodu i kroplą kremu balsamicznego. Obieramy owoc granatu
ladykitchenSkładniki na 6 porcji : 1 kg karkówki 1 kg soli ulubione przyprawy do karkówki (u mnie mieszanka soli, słodkiej papryki, czosnku, majeranku, kolendry, odrobiny cukru, rozmarynu i pieprzu) Dodatki: 12 niewielkich ziemniaków (800g po obraniu) sałata masłowa ogórek gruntowy 100g jogurtu naturalnego 3% sól do smaku Karkówkę umyć i osuszyć ręcznikiem papierowym. Obsypać i natrzeć mieszanką przypraw, pozostawić
Dietologseler, 9 szklanek wody, 1 szklanka soli, Składniki na zalewę: 3 szklanki wody, 3 szklanki octu, 4 szklanki cukru, 1 łyżka kolendry, 1 łyżka ziela angielskiego, 1 łyżka gorczycy. Wykonanie: Cebulę i paprykę pokroić w piórka, ogórki w cienkie plasterki(kroimy w łupinach), a seler zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Wlać wodę do garnka, wsypać sól, wymieszać
Tradycyjna Kuchniagrubej soli Marynata: 50 g cukru 400 ml octu jabłkowego lub winnego 1/2 łyżeczki gorczycy 1/2 łyżeczki ziaren kolendry 1/2 łyżeczki ziaren czarnego pieprzu 2 małe listki laurowe 6 goździków szczypta chili 2-3 baldachy kopru Wykonanie: Ogórki kroimy na pół, zasypujemy solą i odstawiamy na 6-7 godzin, po czym odsączamy. W garnuszku o grubym dnie prażymy
Kulinarne przygody GatityTak się zastanawiałam, czy znacie smak tej sałatki? Dla mnie to ostatnie odkrycie sezonu. Podczas moich wakacyjnych wyjazdów często ją zamawiałam i jadłam ze smakiem, bo
Tylko pysznieoleju sezamowego 100 g świeżego groszu cukrowego 1//2 żółtej cukinii 1 mała czerwona cebula Sałata endywia zielona ogórki piklowane w płatkach chili 2 czerwone pomidory malinowe świeża kolendra do podania Wykonanie : 1. Mleko podgrzewamy z margaryną doprowadzając mieszankę do ok 40 st C nie więcej. Mąki przesiewamy dodajemy cukier oraz
vaniliowoczekoladowa