kapusty jest firma Kiszenie z Tradycją 1950r Sienkiewicz z Czarnej Wsi Kościelnej, 25 km za Białymstokiem. Firma znana jest z kapusty z beczki kiszonej w główkach, kapusty kiszonej, ogórków kiszonych, soku z kiszonych buraków. Kapusta kiszona w główkach jest wpisana na Listę Produktów Tradycyjnych. Na dnie beczki kładzie się główki kapusty, na wierzchu układa się poszatkowaną białą kapustę
królestwo garówduże jabłko 3 ogórki kiszone puszka kukurydzy puszka groszku 3 ugotowane marchewki 2 średnie, ugotowane ziemniaki łyżka śmietany 5 łyżek majonezu sól Jajka obrać i odstawić do ostudzenia, a następnie pokroić w średniej wielkości kostkę. Obrać jabłko i wydrążyć gniazdo nasienne, pokroić w niewielkiej wielkości kostkę. W ten sam sposób pokroić kiszone ogórki, ugotowane marchewki i ziemniaki. Wsypać
Karola gotujeśledź składniki 4-5 szt filetów śledziowych 1 cebula 3-4 łyżki dobrego oleju 2 ogórki kiszone 1 papryka żółta ( lub czerwona) 1 łyżka koncentratu pomidorowego sok z ćwiartki cytryny garść oliwek zielonych szczypta cukru pieprz sposób przygotowania Pokrojoną w krążki cebulę przesmażany na rozgrzanym oleju, lekko ją szkląc(...)filety z zalewy, płuczemy i kroimy je w paski. Śledzie wkładamy do misy, po czym dodajemy do nich pokrojone w paski kiszone ogórki, oraz przekrojone na pół oliwki. Następnie do misy dodajemy warzywa z patelni, doprawiamy pieprzem, c ałość mieszamy i wstawiamy na 3-4 godziny do lodówki
Miód i pieprzPolski” . Producentem kapusty jest firma Kiszenie z Tradycją 1950r Sienkiewicz z Czarnej Wsi Kościelnej, 25 km za Białymstokiem. Znana jest z kapusty z beczki kiszonej w główkach, kapusty kiszonej, ogórków kiszonych, soku z kiszonych buraków. Kapusta kiszona w główkach jest wpisana na Listę Produktów Tradycyjnych. Na dnie beczki kładzie się główki kapusty, na wierzchu układa się poszatkowaną białą
królestwo garówKolejna propozycja na kanapki - pasta z tofu ze smażoną cebulką. Przypomina nieco wegański smalczyk, ale smak pysznej, lekko słodkawej, zarumienionej na oleju cebulki znakomicie dominuje nad resztą. Dodatek ogórka kiszonego podkreśla smak. Obłęd, róbcie! Cebulowa pasta z tofu Przepis na 250 g pasty Potrzebujemy: 2 duże cebule lub 3 średnie 180 g naturalnego tofu Polsoi 2 łyżki płatków drożdżowych(...)Teraz dodajemy pokruszone na mniejsze części tofu, łyżkę oleju, musztardę i przyprawy. Wszystko dokładnie blendujemy. Nasza cebulowa pasta z tofu jest już gotowa. Wystarczy posmarować nią pieczywo, dorzucić kiszonego ogórka i się zajadać. Smacznego! Maugo&Paszko
Bananowe Polesera żółtego salami 3 ogórki kiszone sól i pieprz do smaku 3 łyżki majonezu Jak wykonać ? Ryż ugotować na sypko jak w przepisie na opakowaniu, osączyć z wody, przełożyć do miski, wystudzić. Jajka ugotować na twardo, zimne pokroić w kostkę, tak samo por i kiszone ogórki, ser zetrzeć na tarce jarzynowej o grubych oczkach, kukurydzę osączyć
Wanilia i Kardamonfocha Składniki na 6-8 porcji: 1-2 pory kawałek selera 2 kalarepki 1-2 marchewki 2 batat 3-4 ziemniaki 150 g ziaren słonecznika około 500 g kiszonych ogórków (było 700 ale Nina zdżarła przez chwilę mojej nieuwagi) łyżeczka soli łyżeczka pieprzu łyżeczka kozieradki Przygotowanie: Zacznij od zalania wrzątkiem ziaren słonecznika, i co najmniej 2x zmień wodę(...)jeszcze lepiej jak zrobisz to dzień wcześniej i ten słonecznik spokojnie się pomoczy. Wszystkie warzywa pokrój w drobną 0,5 cm kostkę, ogórki kiszone zetrzyj na tarce o grubych oczkach, a pory pokrój w półplasterki. Ta szara breja to moczony słonecznik, dlatego polecam zmienić wodę ze dwa razy. W dużym garnku rozgrzej 2 łyżki oleju roślinnego i wrzuć pokrojone
greenscarfpewny sposób na sprawdzenie efektu przyprawiania masy na babkę, i również mięsa na pasztet czy kotlety. Babkę ziemniaczaną podaje się pokrojoną na duże kawałki z dodatkiem kwaśnej śmietany, kiszonych ogórków, kiszonej kapusty lub innej surówki. Doskonałym dodatkiem do babki będzie sos grzybowy np. pieczarkowy. Wiele osób uważa, że babka najlepiej smakuje dzień po upieczeniu, podsmażona na złoty kolor
Codziennik Kuchennykluskami...no masakra! <3 Któż byłby w stanie się oprzeć ? Składniki 4 szt kotletów wołowych z łopatki (po 200 g) musztarda sarepska 100 g słoniny 1 duży ogórek kiszony majeranek suszony mąka olej do smażenia 1 liść laurowy 3 ząbki czosnku 2 łyżki mąki +100 ml wody sól, pieprz Przygotowanie Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4(...)Mięso rozbijamy tłuczkiem. Z jednej strony smarujemy musztardą, oprószamy majerankiem. Na skraj kotleta kładziemy słoninę i kawałek kiszonego ogórka. Całość zawijamy w roladki, oprószamy mąką, obsmażamy na rozgrzanym tłuszczu, z każdej strony. Do rondelka przekładamy mięso, zalewamy wodą (500 ml), dodajemy liść laurowy, posiekany czosnek i dusimy pod przykryciem przez 90 min na wolnym ogniu (co jakiś czas obracając roladki
R'n'G Kitchenziemniakami. Składniki: około 1 kg ziemniaków ( u mnie fioletowe truflowe ) 1 czerwona cebula 1 nieduża wędzona ryba ( u mnie pstrąg łososiowy ) 3 ugotowane na twardo jajka 3-4 kiszone ogórki 350 g jogurtu greckiego lekkiego 1 łyżeczka musztardy francuskiej 1 łyżeczka miodu sól, pieprz świeża natka pietruszki Wykonanie: Ziemniaki ugotować w łupinach, w lekko osolonej wodzie. Ostygnięte obrać(...)pokroić w kosteczkę. Jajka ugotować, ostudzić i pokroić również w kosteczkę. Cebulę pokroić w pół cienkie pół plastry, ogórki kiszone w kostkę. Rybę rozdrobnić, uważając by pozbyć się wszystkich ości. Wszystkie składniki przełożyć do miski. Jogurt wymieszać z płynnym miodem oraz musztardą. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Sosem jogurtowo-musztardowym polać sałatkę, delikatnie wymieszać. Przed podaniem posypać posiekaną
kolorowotorcikowojest i w tym wypadku, gdzie genialny efekt można uzyskać w ekspresowy sposób. Z dwóch rodzajów Pasztetu firmy Profi oraz domowej pasty jajecznej, a także suszonych pomidorów i ogórków kiszonych, którymi to przełożyłam kilka warstw chleba orkiszowego, przygotowałam pyszny tort kanapkowy. Całość posmarowałam śmietankowym serkiem i udekorowałam czarnymi oliwkami oraz ulubionymi dodatkami. Zrobienie takiego tortu zajmie(...)orkiszowe, może być również chleb tostowy) 2 opakowania Pasztetu Wielkopolskiego Profi z drobiem i koperkiem 6 jajek ugotowanych na twardo 2 łyżki majonezu sól i świeżo zmielony pieprz 3 kiszone ogórki 2 opakowanie Pasztetu Wielkopolskiego Profi z drobiem i pomidorami 1/3 szklanki suszonych pomidorów z zalewy DODATKOWO: 350 g śmietankowego serka garść czarnych oliwek do dekoracji np.: listki
Słodko-Słony Świat IlonyListę Produktów Tradycyjnych. Firma Kiszenie z Tradycją 1950r Sienkiewicz z Czarnej Wsi Kościelnej, 25 km za Białymstokiem. Znana jest z kapusty z beczki kiszonaej w główkach, kapusty kiszonej, ogórków kiszonych, soku z kiszonych buraków. Kapusta kiszona w główkach jest wpisana na Listę Produktów Tradycyjnych. Na dnie beczki kładzie się główki kapusty, na wierzchu układa się poszatkowaną białą kapustę przetartą
królestwo garówSałatka z wędzonym kurczakiem na każdą okazję Składniki: 200 -300 g wędzonego kurczaka 1 słoik selera konserwowego 1 puszka kukurydzy i groszku firmy Jamar 3 duże ogórki kiszone 4 jajka 1 mała pora pieprz, sól 4-5 łyżek majonezu 1 łyżeczka ostrej musztardy Wykonanie(...)Jajka gotujemy na twardo. Kurczaka obieramy z mięsa. Seler oraz kukurydzę z groszkiem odsączamy dokładnie z zalewy w razie potrzeby wyciskamy wodę z selera. Wymienione składniki kroimy w kostkę: kiszony ogórek, wędzonego kurczaka, seler na mniejsze paski, jajka, porę. Dodajemy majonez z musztardą, doprawiamy solą i pieprzem, następnie wszystko razem mieszamy. Do sałatki użyłam mieszankę groszku z kukurydzą firmy Jamar
W Moim Magicznym Domuzagości w naszej domowej karcie zup. Kto jeszcze nie próbował musi koniecznie spróbować. składniki: ok 3 l bulionu 1 szklanka białego ryżu 1 duża marchewka 4 duże kiszone ogórki 450 g mięsa mielonego z łopatki 2 łyżki kaszy manny sól,pieprz Do garnka wlać bulion i zagotować. Marchewkę obrać i zetrzeć na tarce na grubych oczkach. Dodać(...)kulki wielkości mniej więcej orzecha włoskiego. Gdy ryż będzie już prawie miękki go garnka wrzucić przygotowane pulpeciki. Gotować jeszcze kilkanaście minut aż ryż dojdzie i pulpeciki się ugotują. Ogórki kiszone zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Dodać do garnka. Wszystko gotować jeszcze ze 2 minutki. Zupa po wystygnięciu zgęstnieje więc jeśli ktoś nie lubi takich gęstych zup może dolać
Monia miesza i gotujeDziś kolejny pyszny dodatek do obiadu. Tym razem wykorzystałam ogórki kiszone, dodałam cebulą oraz jogurt. Czyli szybko, łatwo i bardzo zdrowo. Składniki: 500 g kiszonych ogórków 1 cebula łyżka posiekanej pietruszki jogurt naturalny / śmietana 12% pieprz, cukier Wykonanie: Ogórki oraz cebulę obrać i pokroić w kostkę. Pietruszkę posiekać. Do miski wrzucić ogórki, cebulę oraz pietruszkę
magiczna kuchnia Kasi