ogórki kiszone przepis - 4000 przepisów (strona:70/267)

Tatar z wędzonego łososia 168

podkręcone ostrym smakiem kaparów to dość oryginalna i bardzo smaczna alternatywa dla miłośników ryb. A Wy, którą wersję wolicie? Składniki: Tatar: 200 g łososia wędzonego na zimno 1 mały ogórek kiszony 1 cała cebulka dymka 1 płaska łyżka kaparów 1 łyżeczka musztardy miodowej 1 łyżka soku z limonki świeżo mielony pieprz Awokado: 0,5 awokado 1 łyżka soku z limonki(...)Przygotowanie: 1) Łososia zrobno pokroić i wrzucić do miski. 2) Dodać pokrojonego w drobną kostkę kiszonego ogórka, cebulkę i posiekane kapary. 3) Następnie dodać musztardę, sok z limonki, doprawić pieprzem, wszystko dokładnie wymieszać i odstawić do lodówki na minimum 30 min., aby smaki dobrze się połączyły. 4) Przed samym podaniem pokroić awokado w kostkę i sktopić sokiem z limonki

Fitsweet.me
Surówka ogórkowa z kapustą w 5 minut. 138

Kiszone ogórki można podawać na wiele sposobów, proponuję pyszną surówkę. Pół główki kapusty 1 kg, 2 cebule, 5 średnich ogórków kiszonych, 3-5 łyżek oleju roślinnego,  1 płaska łyżeczka soli, 1 łyżeczka cukru, 1 łyżeczka pieprzu, coś zielonego. Kapustę ucieramy, cebulę i zieleninę siekamy, dodajemy przyprawy i dokładnie mieszamy. Surówka jest gotowa, bardzo smaczna, dobrze pasuje

chleba naszego
Kmichi jeon i marchew po koreańsku 146

Luszkowa postanowił deportować prawie 200 tys. Koreańczyków do centralnej Azji. Mieli tam ogromny problem ze zdobyciem swoich tradycyjnych składników. W ten sposób kimchi dodawane do jeon zastępowane były kiszonymi ogórkami, a jeśli chodzi o jedzenie na surowo, to powstała marchew po koreańsku. Potrawa ta na dobre zadomowiła się w kuchni byłego ZSRR, o czym nie raz się przekonałem :) Składniki(...)kimchi (lub ogórki kiszone jeśli robimy w rosyjskiej wersjii) - mąka - marchewki - ocet  - chilli Wykonanie: Kimchi mieszamy z mąką i dodajemy trochę wody, aby powstało nam jednolite gęste ciasto. Formujemy placki i smażymy na patelni z dwóch stron. Marchewkę trzemy na tarce i delikatnie podsmażamy i dodajemy chilli i octu do smaku.Trzymamy chwilę na ogniu i podajemy. Możemy podać

Kryzysowa Książka Kucharska
Sałatka warzywna z tuńczykiem 182

sałatka wyczaruje się w oka mgnieniu. A teraz moja wersja wyczarowanej sałatki. Składniki: Mieszanka warzywna z groszkiem i kukurydzą 4 ziemniaki ugotowane w mundurkach 2 jabłka 3 kiszone ogórki 4 jajka ugotowane na twardo 2 puszki tuńczyka w oleju Majonez Sól Pieprz Wykonanie: Mieszankę warzywną odsączamy na sicie, tak samo postępujemy z tuńczykiem. Jabłka i ziemniaki obieramy i kroimy(...)kostkę. Ogórki kiszone również kroimy w kostkę. Wszystkie przygotowane produkty łączymy ze sobą. Dodajemy majonez i przyprawiamy solą i pieprzem. Delikatnie mieszamy. I sałatka wyczarowana. SMACZNEGO. (function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function(){ (i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments)},i[r].l=1*new Date();a=s.createElement

Smaki Ewy
Sałatka śledziowa z porem 213

pomarańczą i z ziemniakami a tym razem po raz pierwszy połączyłam z porem. Śledzik i por bardzo dobrze razem smakują. składniki: 400 g filetów śledziowych solonych 3 duże kiszone ogórki 6 jajek 2 kawałki pora ( biała i jasnozielona część) majonez Pora dokładnie umyć, ja miałam dwa takiej średniej grubości kawałki o długości ok 15 cm. Pokroić w pół plasterki(...)posolić i odstawić. Jajka ugotować na twardo, wystudzić i obrać ze skorupek. Pokroić w kostkę. Filety śledziowe wcześniej wymoczyć aby pozbyć się słonego smaku. Również pokroić w kostkę. Ogórki kiszone dobrze osączyć i także pokroić w kostkę. Wszystkie składniki wymieszać i połączyć z majonezem

Monia miesza i gotuje
Tatar z wędzonego łososia i awokado 114

Połączenie wędzonego na zimno łososia z awokado podkręcone kaparami i ogórkiem kiszonym sprawdziło się. Smacznie.  Składniki 150 g wędzonego łososia na zimno 2 łyżki kaparów 1 średni kiszony ogórek pęczek koperku 1 łyżka kwaśnej śmietany 1 awokado sok z cytryny sól pieprz sos winegret     Przygotowanie   Łososia i ogórka pokroiłem w kostkę. Kapary posiekałem na cząstki. Koperek

R'n'G Kitchen
Najlepsze rillettes z kaczki 151

coś do niego trzeba podać, tym czymś może być konfitowana w gęsim tłuszczu kaczka. Niebywale delikatne i aromatyczne mięso, dobrze się przechowuje, łączy cudownie z każdym pieczywem i kiszonym ogórkiem, zaspokoi najbardziej wymagające podniebienia, zaskoczy swoją bezpretensjonalnością i prostotą, sprawdza się zarówno na pikniku jak i na nieoficjalnym przyjęciu. W ramach francuskich smaków polecam również rillettes wieprzowe ze śliwkami (link(...)kawałeczki mięsa, odstawiamy do lodówki do stężenia na kilka godzin, najlepiej na noc 8. Rillettes doskonale się przechowuje w lodówce w słoiku 9. Podajemy z chlebem na zakwasie i ogórkiem kiszonym *pozostały smalec zlewamy do słoika i przechowujemy w lodówce, świetnie nadaje się do pieczenia ziemniaków

Słodki Kompromis
Śledzie w sosie tatarskim 200

także doskonale komponuje się ze śledziami. Śledziki są pyszne od razu po przygotowaniu ale najlepsze są jak się dobrze przegryzą. składniki: 500 g filetów śledziowych solonych 2 kiszone ogórki 1 mała czerwona cebula 1/2 małego słoiczka marynowanych grzybków lub pieczarek 10 łyżek majonezu 1 łyżka musztardy sarepskiej 1 łyżka tartego chrzanu, u mnie ze słoiczka 2 łyżki jogurtu naturalnego(...)łyżka posiekanej natki pietruszki Filety śledziowe wcześniej wymoczyć aby pozbyć się słonego smaku. Do miski przełożyć majonez, jogurt, chrzan i musztardę. Dokładnie wymieszać. Ogórki kiszone i cebulkę pokroić w drobną kosteczkę. Marynowane pieczarki osączyć i również drobno pokroić. Pokrojone składniki przełożyć do miski z majonezem. Dodać także posiekaną natkę pietruszki i dokładnie wymieszać. Wymoczone śledzie pokroić na małe kawałki

Monia miesza i gotuje
Sałatka warzywna 126

wersję z czerwoną papryką :) Składniki: 6 marchewek 2 pietruszki 1 mały seler (lub 1/2 dużego) 1 średni por (biała część) 3 średnie jabłka 5 średnich ziemniaków 4 średnie kiszone ogórki 1 puszka groszku 3 duże jajka na twardo 6-7 śliwek w occie majonez (kilka łyżek) sól pieprz odrobina cukru (opcjonalnie) Wykonanie: Marchewki, pietruszki, seler i ziemniaki myjemy(...)już miękkie odstawiamy je do ostudzenia. Następnie obieramy i kroimy w drobną kostkę. Por kroimy na cienkie plasterki. Jabłka obieramy, usuwamy gniazda nasienne i kroimy w kostkę. Ogórki kiszone oraz jajka również kroimy w kostkę. Śliwki odcedzamy z zalewy i drobno siekamy. Wszystkie składniki umieszczamy w sporej misce i dokładnie ze sobą mieszamy. Dodajemy majonez, a następnie doprawiamy

MyCookBook.pl
Gołabki z dzika z kaszą jaglaną prażoną 136

kapusty jest firma Kiszenie z Tradycją 1950r Sienkiewicz z Czarnej Wsi Kościelnej, 25 km za Białymstokiem.  Firma znana jest z kapusty z beczki kiszonej w główkach, kapusty kiszonej, ogórków kiszonych, soku z kiszonych buraków. Kapusta kiszona w główkach jest wpisana na Listę Produktów Tradycyjnych. Na dnie beczki kładzie się główki kapusty, na wierzchu układa się poszatkowaną białą kapustę

królestwo garów
Zimowa sałatka mojej babci :* 285

duże jabłko 3 ogórki kiszone puszka kukurydzy puszka groszku 3 ugotowane marchewki 2 średnie, ugotowane ziemniaki łyżka śmietany 5 łyżek majonezu sól Jajka obrać i odstawić do ostudzenia, a następnie pokroić w średniej wielkości kostkę. Obrać jabłko i wydrążyć gniazdo nasienne, pokroić w niewielkiej wielkości kostkę. W ten sam sposób pokroić kiszone ogórki, ugotowane marchewki i ziemniaki. Wsypać

Karola gotuje
śledź z cebulą, oliwkami i ogórkiem kiszonym 156

śledź  składniki  4-5 szt filetów śledziowych  1 cebula 3-4 łyżki dobrego oleju 2 ogórki kiszone 1 papryka żółta ( lub czerwona) 1 łyżka koncentratu pomidorowego sok z ćwiartki cytryny garść oliwek zielonych  szczypta cukru pieprz sposób przygotowania Pokrojoną w krążki cebulę przesmażany na rozgrzanym oleju, lekko ją szkląc(...)filety  z zalewy, płuczemy i kroimy je w paski. Śledzie  wkładamy  do misy, po czym dodajemy do nich   pokrojone w paski kiszone  ogórki, oraz przekrojone na pół oliwki. Następnie do misy dodajemy warzywa z patelni, doprawiamy  pieprzem, c ałość  mieszamy i wstawiamy  na 3-4 godziny do lodówki

Miód i pieprz
Gołąbki w kapuście kiszonej 150

Polski” . Producentem kapusty jest firma Kiszenie z Tradycją 1950r Sienkiewicz z Czarnej Wsi Kościelnej, 25 km za Białymstokiem. Znana jest z kapusty z beczki kiszonej w główkach, kapusty kiszonej, ogórków kiszonych, soku z kiszonych buraków. Kapusta kiszona w główkach jest wpisana na Listę Produktów Tradycyjnych.  Na dnie beczki kładzie się główki kapusty, na wierzchu układa się poszatkowaną białą

królestwo garów
Cebulowa pasta z tofu 205

Kolejna propozycja na kanapki - pasta z tofu ze smażoną cebulką. Przypomina nieco wegański smalczyk, ale smak pysznej, lekko słodkawej, zarumienionej na oleju cebulki znakomicie dominuje nad resztą. Dodatek ogórka kiszonego podkreśla smak. Obłęd, róbcie! Cebulowa pasta z tofu Przepis na 250 g pasty Potrzebujemy: 2 duże cebule lub 3 średnie 180 g naturalnego tofu Polsoi 2 łyżki płatków drożdżowych(...)Teraz dodajemy pokruszone na mniejsze części tofu, łyżkę oleju, musztardę i przyprawy. Wszystko dokładnie blendujemy. Nasza cebulowa pasta z tofu jest już gotowa. Wystarczy posmarować nią pieczywo, dorzucić kiszonego ogórka i się zajadać.  Smacznego!  Maugo&Paszko

Bananowe Pole

Proponowane wyszukiwania