mus - 6353 przepisów (strona:236/424)

Pomidorowo paprykowa z kurkami 106

pokrojone, paprykę. Smażę na wolnym ogniu aż papryka będzie miękka. Miksuję blenderem. Dzięki temu nie trzeba obierać pomidorów ze skórki bo wszystko ładnie się zmiksuje. Do wywaru warzywnego wlewam mus pomidorowo paprykowy, doprawiam solą, pieprzem, papryką wędzoną, dodaję ser pokrojony, kurki i zagotowuję. Zupę podaję z makaronem, kurkami które odłożyłam do dekoracji, natką pietruszki i kawałkiem sera

wesoła kuchnia
Pieczona owsianka z jogurtem i malinami - wegańska i bezglutenowa :) 191

płatków owsianych bezglutenowych  200 g jogurtu sojowego  150 ml napoju roślinnego  2 łyżki ksylitolu lub erytrolu  1 łyżka wiórek kokosowych  1 łyżka musu kokosowego  Na wierzch garść malin  garstka płatków migdałowych  Przygotowanie: Wszystkie składniki przełóż do miski i dokładnie ze sobą wymieszaj.  Masę rozłóż do dwóch kokilek, na wierzchu ułóż maliny

Zdrowie na języku :P
Pyszne placuszki, które przygotujesz w kilka minut 132

Masę nakładamy łyżkę na patelnię i smażymy na suchej patelni ( tłuszcz mamy już w plackach ), do przyrumienienia placuszków ( niedługo ) . I gotowe :) Można je jeść z dodatkiem owoców, ja miałam mus jabłkowy. Pyszne placuszki, które przygotujesz w kilka minut

Kuchnia na wzgórzu
Jabłkowe mini pączki (z cynamonem) 650

puder) 2 jajka olej do smażenia cukier puder do oprószenia pączków Przygotowanie: Do miski przekładamy cały jogurt naturalny, wbijamy dwa jajka. Dodajemy starte na drobnych oczkach jabłko (taki ala mus) i cynamon (opcjonalnie można dodać cukier). Mieszamy wstępnie składniki. Następnie wsypujemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Całość dokładnie mieszamy ręczną trzepaczką. Rozgrzewamy olej. Małą łyżeczką nabieramy porcje ciasta

Słodkie okruszki
Serniczek dyniowy 217

Składniki: 250 g musu z dyni (ok. 1/2 średniej dyni) 200 ml śmietany 30% 400 g serka waniliowego 3 łyżki żelatyny + 1/2 szklanki mleka 1 cukier waniliowy 1 łyżka … Czytaj dalej Serniczek dyniowy

czarrna od kuchni
Jak upiec idealny biszkopt lekko kakaowy – przepis dla początkujących 172

puszysty, z delikatną skórką, bez proszku do pieczenia, lekko słodki, czyli taki jaki kochacie. Nada się do tortu i do sernika na zimno lub do innego ciasta z kremem, musem czy śmietaną. Z podanych składników wyszły mi 4 szt. blatów o grubości około 1,5 cm i jeszcze jeden niepełny – ten który powstał ze ścięcia górki. Składniki na tortownicę

moj przepis na
Mus piernikowy 122

Mus piernikowy Składniki 250ml mleka migdałowego 2 gruszki ¼ ananasa 1 łyżeczka żelatyny 1 łyżeczka miodu Kilka pierników Kopernik Wykonanie Żelatynę zalewamy zimną wodą by napęczniała następnie dodajemy gorąca wodę w celu rozpuszczenia Z ananasa i gruszki wyciskami sok. Po pojemnika blendera wlewamy mleko migdałowe, sok dodajemy miód i kilka pokruszonych

Kulinarne pyszności Molki
ciasto z połówkami jabłek 1875

trzeba kroić ani trzeć na tarce. Wystarczy obrać, przekroić i wydrążyć gniazda nasienne. Dzięki temu ciasto przygotujecie bardzo szybko, a podczas pieczenia połówki jabłek zamienią się w pyszny mus. składniki: 2,5 szklanki mąki 2 pełne łyżki cukru pudru 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia cukier waniliowy 1 jajko 250 g masła 150 g serka waniliowego  6 - 8 jabłek

babka w formie
Jogurtowiec z galaretkami 109

masa stężeje. Gotowe ciasto dekorujemy odłożonymi galaretkami i ewentualnie owocami. Smacznego (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); To też może Cię zainteresować: → Sernik na zimno z borówkami → Mini serniczki na zimno z musem z mango i lustrzaną polewą → Gerbera 3D w galaretce na spodzie z serka z wanilią → Pianka z mango, kremem budyniowym na biszkopcie → Pomarańczowe brownie z kremem dyniowym

Oryginalny smak
Jak przygotować wigilijną kolację 112

się klasycznych składników. Kutię można zapiec w cieście francuskim w formie pasztecików, polecam też wszelkie wariacje na temat wigilijnych ciast – szczególnie cenię sobie połączenie sernika z makiem, do tego mus z wiśni, malin lub żurawiny. Polecam wypróbować karpia w formie quiche (spód z ciasta kruchego z majerankiem, do tego rozdrobniony, wcześniej upieczony karp z rodzynkami, posypany migdałami, zalany śmietaną

Cztery Fajery
Domowa konfitura z żurawiny do mięsa, serów i pasztetów 110

gotować 5 minut, temperatura 80, prędkość 1-2 Przełożyć do słoiczków. Ja dodatkowo go pasteryzuję przez 10-15minut, ale nie jest to konieczne. Jeśli lubicie żurawinę w formie musu lub sosu, to wystarczy dodać więcej soku z pomarańczy lub wody, a na końcu całość zmiksować - otrzymacie wówczas pyszny sos żurawinowy ze świeżej żurawiny, który można podawać na ciepło

Cztery Fajery
PIERNIKOWE POWIDŁA ŚLIWKOWE 141

mniejsze kawałki. Wrzucamy do garnka, dodajemy odrobinę wody i gotujemy na małym ogniu przez około 1 godz., aż śliwki rozmiękną. Następnie zdejmujemy z ognia i blendujemy na gładki mus. Ponownie stawiamy na mały ogień i dodajemy połamaną czekoladę gorzką oraz mleczną, a także przyprawę do piernika. Mieszamy cały czas, aż czekolada się rozpuści. Następnie gotujemy do momentu, aż powidła zgęstnieją

Kuchnia MagdaLeny
Śliwkowy deser z pierniczkami i czekoladą 251

szklaneczek wsypać połowę rozkruszonych pierników, wlać warstwę śliwkową, wsypać pozostałe pierniki i odstawić do przestudzenia. Dobrze schłodzoną śmietankę kremową ubić na sztywno z cukrem pudrem i cynamonem. Wlać odłożony mus śliwkowy i zmiksować. Krem przełożyć do rękawa cukierniczego z końcówką dużej gwiazdy i nałożyć na warstwę piernikową. Udekorować deser kawałkiem piernika. Smacznego :) # APPETYTNAKOPERNIKA Przepis bierze udział w konkursie „APPetyt

https:KKuchniaMniam
Szarlotka z chrupiącą kruszonką 127

miękkiego oleju kokosowego lub margaryny roslinnej szczypta soli Nadzienie: 1 kg dowolnych jabłek łyżka cynamonu 2 łyżki cukru sok z połowy cytryny 100 g dżemu morelowego/brzoskwiniowego lub musu jabłkowego, u mnie to był dżem z dyni i jabłek z tego przepisu: Dżem z dyni i jabłek Przygotowanie: z podanych składników na ciasto zagnieć ciasto i wylep 2/3 formę lekko posmarowaną

greenscarf

Proponowane wyszukiwania