mus - 6353 przepisów (strona:244/424)

Naleśniki na maślance z mascarpone i malinami 145

też innym nadzieniem – królewskie danie. Gorąco polecam i życzę smacznego. Zapraszam na: Tradycyjne naleśniki z serem Naleśniki biszkoptowe z serem Naleśniki z kaszy jaglanej Naleśniki biszkoptowe z musem jabłkowym Naleśniki na maślance, z jabłkami Mini niemieckie naleśniki Naleśniki na serwatce   Wydrukuj przepis The post Naleśniki na maślance z mascarpone i malinami appeared first on Moje Wypieki

mojewypiekiinietylko
Owsiane tartaletki z lekkim kremem orzechowym i owocami. Zdrowy deser lub śniadanie. 151

naturalny dokładnie wymieszać z masłem orzechowym i syropem z agawy, tak aby powstał gładki krem. RADA: Zamiast kremu można użyć samego masła orzechowego, gęstego jogurtu naturalnego, serka lub czekoladowy mus z awokado . 6) Na wystudzone spody nakładamy krem i dekorujemy owocami. Artykuł Owsiane tartaletki z lekkim kremem orzechowym i owocami. Zdrowy deser lub śniadanie. pochodzi z serwisu FitSweet

Fitsweet.me
Mus z mango - niebiański 157

Mus z mango to deser nad deserami, w sam raz na wyjątkowową okazję. Delikatnie owocowy, niesamowicie puszysty i lekki jak piórko, bardzo wykwintny i elegancki. Tak pyszny, że trudno przestać go jeść, chciałoby się więcej i więcej. Subtelny i niezwykły smak mango dopełnia rewelacyjna w smaku marakuja. Duet nie do przebicia! Cóż będę więcej pisać, po prostu zrób ten niebiański

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Grillowany oscypek z sosem żurawinowym i orzechami włoskimi 131

orzechami włoskimi. Smacznego To też może Cię zainteresować: → Grillowany ser kozi z buraczkiem, orzechami włoskimi, rukolą i dressingiem z czarnego bzu → Grillowany camembert z sosem rabarbarowym i orzechami pekan → Mus z koziego sera, galaretką czerwonego wina i chipsami z buraczka (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push

Oryginalny smak
Jajka faszerowane pieczarkami 113

Białka odkładamy na półmisek, a żółtka dodajemy do pieczarek wraz z majonezem, szczypiorkiem i przyprawami. Farsz miksujemy tak aby pieczarki sie porozpadały jednak nie na tyle by powstał na mus. Połówki jajek nadziewamy powstałym farszem. Dekorujemy posiekanym koperkiem i kawałkami rzodkiewki. Smacznego

Życie ze smakiem
Pasta z ciecierzycy czerwonej 143

łyżeczki tymianku sól, pieprz     Ciecierzycę zalać wodą na kilka godzin, najlepiej na noc, następnie odlać wodę, zalać świeżą wodą i ugotować do miękkości, odcedzić, zblendować na gładki mus.   Olej wlać do rondelka, rozgrzać dodać poszatkowaną cebulę i smażyć na wolnym ogniu przez około 10 minut, dodać zmiażdżony czosnek, bazylię i tymianek, smażyć kolejne 3 minuty, następnie

Jadło i czytadło
Pomarańczowy deser piankowy 146

kostek białej czekolady 2 łyżki płatków migdałowych 1 grejpfrut Przygotowanie: Pomarańcze obieramy i filetujemy. Sok pomarańczowy Hortex oraz fileciki z pomarańczy przekładamy do blendera i miksujemy na gładki mus, a następnie lekko podgrzewamy. Żelatynę rozpuszczamy w ciepłej wodzie i dodajemy do ciepłego soku pomarańczowego zmiksowanego z pomarańczami. Całość dosładzamy miodem lub syropem z agawy. Mieszamy i odstawiamy do lodówki

Bon appetit mon amie
Maślankowy deser z musem malinowym 107

pucharków lub szklanek i wstawiamy do lodówki. Maliny odmrażamy. Przekładamy do blendera, zasypujemy cukrem pudrem (około 5 łyżek) i dodajemy sok z cytryny. Miksujemy do uzyskania jednolitej masy. Mus wykładamy na tężejący deser. Posypujemy wiórkami kokosowymi

Qchnia po prostu
NALEŚNIK Z NADZIENIEM KOKOSOWYM I MUSEM TRUSKAWKOWYM 113

skyr, kokos) Mieszamy wszystko razem (ja użyłam blendera boo w naleśnikach z nadzieniem serowym nie lubię grudek)  do uzyskania niezbyt gęstej masy. W razie potrzeby dodajemy jogurtu.  mus truskawkowy - to nic innego jak mixowane truskawki, bez dodatku cukru.  Do tego kawusia ii dzień staje się piękniejszy

BezglutenowaIzabela
SZARLOTKA!!! 156

obieramy, ścieramy na tarce lub kroimy na małe kawałki. Dodajemy 2-3 łyżki cukru oraz cynamon. Nadzienie jest już gotowe - jednak można zasmażyć na patelni  w celu uzyskania musu. Formę na ciasto smarujemy masłem, możemy podsypać również bułką tartą. Połowę ciasta wykładamy na dno blachy, na to wykładamy jabłka. Z pozostałego ciasta odrywamy kawałeczki i przykrywamy jabłka.  Pieczemy

BezglutenowaIzabela
Filipa18 – recenzja 126

Prosecco, przez interesującą Cavę, aż po znakomite szampany, spośród których jeden mnie absolutnie zachwycił. I zimna przystawka: Łosoś gravlax/kozi ser/mus z bakłażana/sorbet cytrynowy – łosoś świetnie zamarynowany, lekko pikantny mus z bakłażana, dla mnie idealny, odrobina koziego sera, a wszystko to przełamane sorbetem cytrynowym. Uważam, że danie idealnie zbalansowane, bez żadnych fałszywych tonów. Choć ja osobiście wolę gravlaxa serwowanego

Kate's Kitchen
SPAGHETTI Z AWOKADO I SZPINAKIEM 149

oliwek parmezan sól pieprz A jak to zrobić: Makaron ugotować al`dente. Szpinak opłukać, osuszyć, zmiksować z obranym ze skóry awokado, czosnkiem, 1 łyżką startego parmezanu i oliwą. Mus przełożyć na patelnię, podgrzać doprawiając do smaku solą i pieprzem. Dodać makaron i wszystko delikatnie wymieszać. Podawać z pokrojonymi pomidorkami i startym parmezanem

Kuchnia w opałach
Biszkopt z białą pianką i galaretką truskawkową 189

pomysł na bardzo smaczne i lekkie ciasto. Do biszkoptu nie dodałam proszku do pieczenia, a biała masa składa się z jogurtu greckiego oraz ubitych białek. Warstwa truskawkowa to połączenie musu truskawkowego oraz galaretki. Polecam przygotować poniższe ciasto biszkoptowe, ponieważ jestem pewna, że będziecie zachwyceni jego smakiem 😊 Przy okazji, do warstwy truskawkowej możecie wykorzystać mrożone owoce.  Składniki na formę

Ugotować
Jabłkowa Fantazja 1754

Zimową porą bardzo często mamy ochotę na "coś słodkiego". Dziś polecam przepis na pyszne ciasto z musem jabłkowym. Ciasto jest lekkie i orzeźwiające. Każdemu przypadnie do gustu. SKŁADNIKI: Biszkopt: 3 jajka, ½ szklanki cukru, ½ szklanki mąki, 2 łyżeczki kakao, ½ łyżeczki proszku do pieczenia, Masa budyniowa: 500 ml mleka, 2 opakowania budyniu śmietanowego, 1 opakowanie cukru waniliowego, 200g masła, 3 łyżki cukru

Tradycyjna kuchnia Kasi
Kopiec kreta 157

lepsze niż to ze sklepu, a Was po skończonej pracy będzie rozpierała duma;) Podstawę stanowi pyszne, wilgotne czekoladowe ciasto, zaś środek skrywa kawałki bananów przykryte bitą śmietaną z dodatkiem musu bananowego i tartej czekolady. Pycha! Ciasto: 2 szkl. mąki pszennej 1 szkl. cukru 1 szkl. mleka (w temp. pokojowej) 1 szkl. oleju 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki sody

Smaki Na Talerzu

Proponowane wyszukiwania