mus - 6353 przepisów (strona:235/424)

Deserek dyniowy 194

Składniki: 1 galaretka, u mnie z pianką, stąd dodatkowa warstwa 300 ml musu z dyni 300 ml jogurtu greckiego 2 łyżki cukru pudru 2 łyżki żelatyny + 1/2 szklanki mleka … Czytaj dalej Deserek dyniowy

czarrna od kuchni
Jak zrobić domowy ocet jabłkowy ? 135

obejrzałam sporo treści w  internecie oraz w książce APTEKA NATURY Jadwigi Górnickiej. Zebrane Wiadomości wykorzystałam do zrobienia własnego octu. Jabłek jest pod dostatkiem, więc oprócz soków, szarlotek i musów możne chcecie zrobić też ten eliksir zdrowia Do wykonania octu jabłkowego potrzebne są dobre jabłka, niepryskane, z drzewa rosnącego jak najdalej od autostrad i ulic.  7 grubo pokrojonych jabłek

AZgotuj!
KUCHENNA APTEKA #18 - DYNIA 127

Dynia to warzywo sezonowe występujące jesienią. Kojarzy się ona głównie z Halloween, ale również znalazła szerokie zastosowanie w kuchni, zarówno w daniach słodkich - ciasta, dżemy, musy, czy placuszki, jak i wytrawnych - zupy, gulasze, kotlety, czy jako baza do dań głównych. Jednak warto wiedzieć, że dynia jest warzywem bogatym w składniki odżywcze, które korzystnie wpływają na funkcjonowanie organizmu. Niestety przez większość

Kuchnia MagdaLeny
Staropolska szarlotka babci Jasi 171

włożyć do zamrażarki na czas robienia nadzienia. Nadzienie:   Jabłka oskrobać pokroić na kawałki, skropić sokiem z cytryny, przełożyć do garnka, zasypać cukrem i uprażyć . Pod koniec zagęścić mus łyżką mąki ziemniaczanej rozrobionej w 2 łyżkach zimnej wody.  Masę zestawić z ognia, wystudzić.  Piekarnik   nagrzać do temp 180* c na grzaniu góra dół. Zimną masę rozłożyć

Wanilia i Kardamon
Nowe jesienne menu - Stekówka - steki i burgery 137

gęstość - są po prostu w punkt. Nie za gęste, nie za rzadkie, a do tego o wspaniałej aksamitnej konsystencji. Połączenie szczawiu i jajka to nie tylko klasyka, ale totalny mus. Smak bez zarzutu - propozycja dla fanów słono-wytrawnego smaku. 😏 👉 Krem z pora z chrupiącymi grzankami To jest zdecydowanie mój faworyt! Jestem fanką pora i kocham zupy z grzankami

Cooking Monster
Restauracja Róg Mysikrólika na warszawskim Ursynowie 108

puree z cukinii i sosem z małży i jarmużem Udko z kaczki confit z domowymi kopytkami Naszą kolację w Rogu zwięczył pyszny deser, a mianowicie bazyliowa panna cotta z musem truskawkowym. Uwielbiam bazylię w słodkich daniach i odsłonach, więc dla mnie ta panna cotta, to była prawdziwa rozkosz dla podniebienia. Bazyliowa panna cotta Róg Mysikrólika Warszawa, ul. Puławska

Kulinarne przygody Gatity
Puree z dyni – jak zrobić? 93

Puree z dyni na dwa sposoby Puree z dyni ma bardzo szerokie zastosowanie. Mus z dyni można wykorzystywać zarówno do ciast, muffinek, zup, placuszków i wielu, wielu innych dań. Przygotowanie puree z dyni pozwala zamknąć w słoiczku jesień, dzięki czemu smakiem dyni możemy cieszyć się przez cały rok. W poniższym poradniku przedstawię dwa sposoby przygotowania... Tryb czytania Artykuł Puree

kurkanielotka.pl
Konfitura ze śliwek i fig 148

cukru Konfitura z aronii i śliwek Konfitura pomarańczowa z imbirem i goździkami Konfitura pomarańczowa z kardamonem Konfitura cytrynowa z cynamonem Konfitura gruszkowo-pomarańczowa Konfitura z jarzębiny z gruszkami Mus śliwkowy Dżem dyniowy z pomarańczami Konfitura gruszkowa z nutka wanilii Konfitura ze śliwek i fig Czas przygotowania: 120 minut + czas oczekiwania Składniki: 1000 g dojrzałych śliwek węgierek 6 sporych dojrzałych

Kulinarne przygody Gatity
Ciasto dyniowe z miodem, orzechami i kremem mascarpone 179

przykryć folią aluminiową i piec w piekarniku nagrzanym do 180’C przez około 1 godzinę – do miękkości. Upieczoną dynie studzimy, obieramy ze skórki i blendujemy mikserem na mus. Tak przygotowane puree możemy przechowywać w lodówce maksymalnie do 5 dni. Możemy je także poporcjować i zamrozić, a następnie używać do przygotowywania ciast i deserów *** *** Przygotowanie ciasta: jajka miksujemy

Blog z Apetytem
Serniczek dyniowy z oreo i chia 161

Składniki: 400 g musu z dyni 400 g jogurtu greckiego (1 duży kubeczek) 3 łyżki cukru pudru 3 łyżki żelatyny 2-3 płaskie łyżki chia 1/2 szklanki mleka herbatniki galaretka 1 … Czytaj dalej Serniczek dyniowy z oreo i chia

czarrna od kuchni
Chlebek jabłkowy 109

odstawić, aż zmiękną Jabłka umyć, wyciąć gniazda nasienne i pokroić w kostkę (można obrać, ja idę na łatwiznę  😝) Jabłka zblendować z jogurtem, żółtkami i namoczonymi daktylami na gładki mus Dodać mąki i przyprawy, wymieszać Białka ubić na sztywną pianę, dodać do masy i delikatnie połączyć Wylać do formy (u mnie silikonowa, w przypadku innej może być konieczne natłuszczenie formy

HealthyCreations
Powidła śliwkowe z przyprawami korzennymi. 141

Wystudzić i przechowywać w chłodnym miejscu. Drugiego dnia, ponownie podgrzać śliwki. Następnie przełożyć na sito i przetrzeć drewnianą łyżką, w ten sposób pozbędziesz się z powideł nieestetycznych skórek. Przetarty mus przelać do garnka, dodać cynamon, kardamon i goździki. Gotować na najmniejszym ogniu 3-4 godziny, mieszając co jakiś czas, aby powidła nie przypaliły się. Gdy powidła zgęstnieją*, przełożyć

Codziennik Kuchenny
Serniczki w pucharkach z musem brzoskwiniowym i bitą śmietaną 134

dekoracji), dokładnie mieszamy. Masę przelewamy do pucharków. Ponownie wkładamy do lodówki do całkowitego stężenia.  3. Śmietanę ubijamy z cukrem pudrem i śmietan fixem. Wykładamy do pucharków, polewamy musem brzoskwiniowym i posypujemy posypką. Dekorujemy pociętą w cienkie plastry brzoskwinią

Szefowa kuchni
Restauracja Bulaj | Sopot – Miejsca ze Smakiem 148

przełamał słodkość samej bezy i komponował się świetnie, wraz z mocno owocowym sosem, który lubię do takich deserów najbardziej. Jako drugi deser zamówiliśmy coś fit, a właściwie tapiokę z musem z mango i marakui. Takie połączenie musiało smakować, chociaż ja nie zamieniłabym mojej bezy… obym tylko po tych wypadach sama nią nie została Wieczór w Restauracji Bulaj minął niesamowicie szybko

Kuchnia Bazylii
KUCHENNA APTEKA #16 - JABŁKA 112

antonówka, papierówka, jonagold, gala, golden delicious, champion czy ligol. Jabłka są uniwersalnymi owocami, gdyż pasują zarówno do deserów, jak i dań wytrawnych. Można z nich przyrządzić m.in.: soki, dżemy, musy, cydr, surówki do obiadów, ciasta, różnorakie desery, a także dobrze komponują się z mięsami, takimi jak kaczka, gęsina czy wieprzowina. Najlepiej jednak jeść je na surowo razem ze skórką. Powinno

Kuchnia MagdaLeny

Proponowane wyszukiwania