mąk. Kluski dobrze sprawdzają się u mnie w zimowe dni, rozgrzewają i dają energię na cały dzień. Całość : 537 kcal/ B 26/ W 85 / T 10 Omlet jaglany z musem truskawkowym Omlet to danie idealne dla miłośników jajek oraz słodkich wypieków. W wersji wytrawnej smakują prawie jak ciasto J Ich zaleta jest również fakt, że możemy dobrać do nich dodatki
365 dni dookoła kuchniCzas duszenia zależy od wieku królika i rodzaju naczynia. Gotowe mięso powinno odchodzić od kości. Na innego naczynka włożyć gorący seler i jabłka z brytfanki i zmiksować je na mus ręcznym blenderem. Podawać królika na musi selerowo-jabłkowym
Weekendy w domu i ogrodzieMałdrzyki to tradycyjne placki z małopolskie z białego sera podawane na słodko. Można podawać je bez dodatków lub z owocowymi musami. Ja polecam jesiennie śliwki węgierki. MAŁDRZYKI KRAKOWSKIE Składniki: 500 g ser białego 1 jajko 1 żółtko 1 łyżeczka cukru waniliowego 1 łyżka cukru pudru 1 łyżka stopionego masła 3 łyżki mąki olej do smażenia sos: 10 śliwek węgierek
Bon appetit mon amiekompot. Z zamiarem robienia galaretki, gotujemy, aż jabłka zupełnie się rozpadną. Rozrzedzone jabłka przelewamy przez durszlak, wyłożony gazą, do garnka. Pozostawiamy aż większość soku odcieknie. Do garnka przekładamy mus z jabłek, dodajemy cukier i smażymy na małym ogniu około 30 minut mieszając od czasu do czasu, pod koniec dodajemy sproszkowany cynamon. Galaretka z soku jabłkowego Do powstałego po odciśnięciu
Leśny Zakątekprzepis. Zimna to była sobota, chłód wiał równo z pola i deszcz zacinał. Ostatnie gruszki leżały na stole i aż prosiły się, żeby je jakoś wykorzystać. Zrobiłam mus gruszkowy z pieprzem na zimę w słoiczkach. Aż się prosiło by ogrzać dom za pomocą piekarnika i zapachu świeżo pieczonego ciasta i tak powstało to ciasto, na szybko, na już
Kuchnia na wzgórzukoniec dodać olejek spirytusowy waniliowy. Dobrze wymieszać. Przełożenie: Na dno tortownicy o średnicy 27 cm wykładamy upieczone wcześniej kruche ciasto. Na ciasto rozsmarowujemy jeszcze ciepłe jabłka. Schładzamy. Następnie na mus jabłkowy wykładamy całą masę waniliową- lekko schładzamy. Na koniec na wierch masy wylewamy tężejącą galaretkę wiśniową. Wstawiamy do lodówki do całkowitego stężenia. var pfHeaderImgUrl = '';var pfHeaderTagline = '';var pfdisableClickToDel
Ciastka - domowe słodkościnaturalnego jogurtu (nie może być zbyt rzadki) 4 łyżki mąki pszennej 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia odrobina soli himalajskiej w młynku Stovit 2 pełne łyżki startego jabłka („mus” – jabłko trzemy na najmniejszych oczkach) duża szczypta cynamonu 2 łyżeczki cukru pudru + do podania odrobina oleju do smażenia kilka łyżeczek brzoskwini z marakują Naturalnie owocowe Stovit Przygotowanie
Słodkie okruszkipłatków owsianych 150 ml napoju roślinnego 1 czubata łyżka jogurtu kokosowego (50 g) 1,5 łyżeczki cukru kokosowego 2 łyżeczki mąki kokosowej 1 łyżeczka musu kokosowego 1 łyżeczka nasion chia szczypta mielonej wanilii Przygotowanie: Wszystkie składniki przełóż do słoika i dokładnie ze sobą wymieszaj. Odstaw na noc do lodówki. Następnego dnia owsianka jest gotowa
Zdrowie na języku :PŚmiało możecie dołożyć papryczkę chili czy inną pikantną paprykę. Słodycz mango łączy się bowiem bardzo fajnie z pikantnościa papryki. Lubisz mango? Jeśli tak to koniecznie wypróbuj nasz przepis na Mus z mango . The post Salsa z mango appeared first on MeCooks
mecooksEska Agro. Korzystając z autorskich przepisów opracowanych przez Ewę Szabatin i Rafała Maseraka stworzyliśmy pełen witamin i mikroelementów truskawkowy słoik czyli płatki owsiane bez gotowania z syropem klonowym i musem truskawkowym, pyszny chłodnik z awokado z ogórkiem na bazie produktów OSM Krasnystaw, hummus z suszonymi pomidorami, orzeźwiający napój z kiwi wykorzystując do niego sok jabłkowy z imbirem firmy Oryginalny
Kulinaria - potrawy z różnych stron światazapewniam. Kremowy, nie za słodki, nie za kwaśny z polewą śmietankową jest rewelacyjny. Mangowe serca na górze to kwintesencja elegancji i jego uroku. Zapraszam do pieczenia. Wyśmienity sernik z musem z mango. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowaniekrem malinowy: ok. 200 g malin 300 g śmietanki kremówki 30% 250 g serka mascarpone ok. 30-40 g cukru pudru (lub do smaku) wykonanie: Maliny miksujemy blenderem na mus a następnie przecieramy przez sitko aby pozbyć się pestek. Mascarpone miksujemy ze śmietanką oraz cukrem pudrem na sztywny krem ale nie za długo aby masa się nie zważyła. Następnie dodajemy
Domowy Smak JedzeniaPRZECIER - pomidory myjemy, przecinamy na pół i mielimy w sokowniku wolnoobrotowy, na sitku do sorbetu. Jeżeli nie macie sokownika pomidory należy sparzyć, obrać ze skórki, pokroić i zmielić blenderem. Mus w garnku należy posolić ( ma być słony ale nie bardzo słony ), dobrze wymieszać i nalewamy do wyparzonych słoiczków, dokładnie zakręcamy i pasteryzujemy w garnku z wodą około 10 minut licząc
Kulinarne Fantazje Marioliszczypta soli 1/3 łyżeczki cynamonu 1 jajko 50 ml mleka 1 łyżeczka cukru kokosowego (Look Food) 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia olej kokosowy w sprayu (Look Food) dodatki: mus kokosowy (Look Food), masło orzechowe, banan, maliny, wiórki kokosowe Przygotowanie: Płatki zmiel na mąkę i wymieszaj z pozostałymi składnikami. Na patelni rozpyl odrobinę oleju, wylej masę i smaż
Zdrowie na języku :Ppłaska łyżka syropu klonowego lub miodu DO PODANIA : świeże owoce, np.truskawki, borówki, porzeczki; nasiona chia, prażone płatki migdałów WYKONANIE Wszystkie składniki umieszczamy w kielichu blendera i miksujemy na gładki mus. Przekładamy do głębokiego talerza lub miseczki. Dekorujemy świeżymi owocami, nasionami chia i płatkami migdałów
cool and minty