wege (od warzyw na sałatkę) - 1 cebula - ok.100-150g wędzonego boczku - 2 ząbki czosnku - majeranek - sól, świeżo mielony pieprz - 3-4 białe kiełbasy - kilka suszonych grzybów, ale nie jest to mus (ostatnio zapomniałam i też było super) lub bulion grzybowy - woda (do uzyskania odpowiedniej gęstości zupy) - jajka ugotowane na twardo (po 1/2-1 szt. na porcję zupy) Zakwas blenduję razem ze śmietaną
Smaczne ZdroweWiedza – Inspiracje – Tortowe ABC Obserwuj Słodki Pomysł na INSTAGRAMIE. Krem z Bounty to delikatny krem o konsystencji musu, który zachwyci każdego fana kokosowo-czekoladowych batoników. Krem z batonikami Bounty robiłam kilkakrotnie i niestety nie udało mi się uzyskać stabilnego kremu bez dodatku żelatyny. Raz byłam bliska sukcesu. Niestety nie miałam jeszcze okazji, aby ponownie przetestować krem w torcie. Dlatego
Słodki Pomysłwodę. Prawdziwy smak domowych konfitur. Idealny dodatek do naleśnik, tostów, ciast. W ofercie jest bogata gama smaków, a wśród nich znajdziemy m.in. powidła śliwkowe, konfiturę z jagód, malin, żurawiny, mus z malin.... 7) Dodatki Musztarda chrzanowo- miodowa to najlepsza musztarda jaką jadłam. Musztarda jest ostro-słodka z całymi nasionami gorczycy. Idealnie zbilansowany smak ostrego chrzanu i słodkiego miodu dają niezwykłe
Kuchnia MagdaLenywodę. Prawdziwy smak domowych konfitur. Idealny dodatek do naleśnik, tostów, ciast. W ofercie jest bogata gama smaków, a wśród nich znajdziemy m.in. powidła śliwkowe, konfiturę z jagód, malin, żurawiny, mus z malin.... 7) Dodatki Musztarda chrzanowo- miodowa to najlepsza musztarda jaką jadłam. Musztarda jest ostro-słodka z całymi nasionami gorczycy. Idealnie zbilansowany smak ostrego chrzanu i słodkiego miodu dają niezwykłe
Kuchnia MagdaLenykonsystencji. Dodać rozpuszczoną czekoladę. Następnie połączyć masę z mąką, proszkiem do pieczenia, sodą, kakao oraz solą. na końcu powoli wlewać do masy mleko i mieszać aż do uzyskania konsystencji musu (ilość mleka uzależniona będzie od wilgotności użytego sera). Masę przełożyć do formy z kominkiem wysmarowanej cieniutko masłem. Babkę piec w temperaturze 180 stopni przez około 40 minut. Po wystudzeniu babkę
My simple kitchentego karmelizowana młoda marchewka, plasterki pieczarek, listki brukselki i esencjonalny sos. Daniem z poza karty były purpurowe buraczane kopytka z kapustą pak choi, z sosem Alfredo i podwędzanym musem buraczanym, polecone nam przez kelnera. To był strzał w dziesiątkę! Kluseczki były mięciutkie, a charakteru dodawał im świeżo starty przez kelnera chrzan. No i przyszedł czas na deser, czyli
Kulinarne przygody Gatitywysypanej bułka tartą formy na babkę. Piekę około godziny w temperaturze 170 stopni. Po przestudzeniu babkę przekrawam na trzy blaty. 2. Krem malinowy: Maliny miksuję blenderem na jednolity mus. Przelewam do garnka, wlewam wodę i doprowadzam do wrzenia. Wsypuję galaretki malinowe. Mieszam. Odstawiam do przestudzenia. Schłodzoną śmietanę ubijam na sztywno. Dodaję tężejącą galaretkę i miksuję. Kremem przekładam upieczoną babkę
Tradycyjna kuchnia KasiWstawiamy na środkową półkę piekarnika i pieczemy 30 minut, po czym redukujemy temperaturę do 100 stopni C i suszymy jeszcze 2 godziny. Zostawiamy w piekarniku do całkowitego wystygnięcia. MUS MALINOWY: Śmietanę wstawiamy do lodówki minimum 12 godzin przed użyciem. Połowę malin rozdrabniamy widelcem na mniejsze kawałki. Drugą część dzielimy na większe cząstki. Żelatynę wsypujemy do małego rondelka
cool and mintyŚwiąteczny pasztet, pyszny, domowy. Jak zrobić pyszny pasztet na święta? Aromatyczne, smakowite pasztety świąteczne do chleba i jajek na twardo. Najlepsze podawane z chrzanem, ćwikłą, ogórkami kiszonymi, musem żurawinowym albo jabłkowym. Absolutna rewelacja! Zobacz co potrzeba do zrobienia pasztetu w domu i jego przygotowanie krok po kroku. Oto kilka wypróbowanych przepisów na smaczne, domowe pasztety na święta i nie tylko
Moja Książka Kucharskakolorowe i zdrowe potrawy. Sałatka owocowa z nuta papryki ma charakterny smak. Truskawki dodają słodkości, maliny HORTEX odrobiny cierpkości, a pomarańcza egzotycznej nuty. Całość podana na jaglanym placku z musem malinowym. 110 ml mleka 45 g kaszy jaglanej 1 jajko 50 g banana olej rzepakowy 1 łyżeczka sody spożywczej 1 op. serka śmietankowego homogenizowanego plus kilka malin mrożonych HORTEX
Kuchnia w oparachcukrem pudrem, dodać ubitą śmietanę, żelatynę rozrobioną w mleku (żelatynę zalać trzema łyżkami mleka żeby napęczniała, a następnie rozpuścić w trzech łyżkach podgrzanego mleka) i zmiksowane do postaci musu maliny. Całość dokładnie wymieszać pozostawić do lekkiego stężenia. 3. Po tym czasie rozwinąć biszkopt, wylać masę malinowo-serową i ponownie delikatnie zwinąć w roladę, wstawić do lodówki na około 60 minut
Szalona Kuchnia Ewelinycukier i gotujemy jeszcze ok. 5 min. Można pominąć dodawanie alkoholu, ale wtedy sos utraci na smaku . Tak ugotowane, jeszcze gorące mango przekładamy do kielicha blendera. Miksujemy na gładki mus. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Dodajemy ser pleśniowy. Dokładnie ucieramy blenderem, aby nie było grudek. Pod koniec wrzucamy masło (50 g) i mieszamy, aż się roztopi. Doprawiamy solą i świeżo
Kuchnia Łukasza