Przepis na : śniadanie
Jajko jest idealne na śniadanie, nie tylko Wielkanocne, smakuje zawsze, nawet podane solo. Terrina jajeczna z ostrzejszym akcentem czyli chrzanem i zielonym groszkiem na kefirze będzie hitem świątecznego poranka. Składniki: Forma 10/18 cm 40 dag kefiru naturalnego 3 jajka 4 listki żelatyny Dr.Oetker 2 łyżeczki chrzanu 3 ząbki czosnku ½ puszki zielonego groszku Pęczek szczypiorku Sól i pieprz do smaku Szczypta cukru Sposób przygotowania: Jajka ugotować na twardo, wystudzić, zetrzeć na tarce jarzynowej o gr... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...