Składniki: pomarańcz (1 szt.) banan (1 szt.) Czas przygotowania: 5 min Liczba porcji: 1 Przygotowanie: Obieramy i kroimy owoce. Przy pomocy blendera zamieniamy w mus
Weganka gotujeSkładniki: grejpfrut czerwony (1 szt.) pomarańcz (1 szt.) Czas przygotowania: 5 min. Liczba porcji: 1 Przygotowanie: Owoce obieramy, kroimy na kawałki i przy pomocy blendera zamieniamy w mus
Weganka gotujePrzygotowanie: Obieramy i kroimy banana i grejpfruta. Przy grejpfrucie zostawiamy jak najwięcej białej skórki, żeby nie stracić zawartych w niej składników. Następnie przy pomocy blendera zamieniamy wszystko w mus. Przelewamy do szklanki i mamy pyszny deser. Jest gęsty, więc polecam użycie łyżeczki
Weganka gotujeOstatnio mieliśmy przyjemność przygotować tort dla Frisco.pl . Tematem przewodnim dla nas były wiśnie i postanowiliśmy wykorzystać je w kilku wariantach - do nasączenia tortu, przygotowania frużeliny wiśniowej i pysznego wiśniowego musu! Tort został przygotowany z czekoladowego biszkoptu, opatulony czekoladowym kremem i polany czekoladowym ganache! Poczęstowaliśmy tortem kilkanaście osób i nie było osoby, której by nie smakował! Jest czekoladowy, wiśniowy
Plate of JoyNasz mus truskawkowy to właściwie galaretka ale bez żelatyny, za to z agarem. Jest to przede wszystkim bardzo zdrowy wyrób, dla niemowlaków idealny, bo nie zawiera cukru - słodziłam go nieco sokiem jabłkowym. Łasuchom na pewno nie posmakuje, natomiast dzieciom nie przyzwyczajonym do cukru jak najbardziej - Oskar wyjadą go garściami. Potrzebujemy: 1 kg truskawek 300 g soku z jabłek (najlepiej świeżo
MamaOskarkajuż ostatni z mirabelkowych przetworów jakie udało mi się zrobić z tych leśnych owoców. W tamtym roku zrobiłam mus z węgierek i okazał się być wspaniałym dodatkiem do różnych wypieków. Myślę, że z tym będzie podobnie. Ma o wiele ładniejszy kolor i delikatniejszy smak. Jest szybki i prosty wykonaniu. Wczoraj jeszcze widziałam mirabelki na drzewkach, więc może komuś się jeszcze
Wiem co jemdzielimy na dwie części. Każdą z nich rozwałkowujemy na blaszczce i pieczemy dwa placki w temperaturze 200 stopni przez około 20 minut, aż wierzch się nie zezłoci. Składniki na mus jabłkowy (za wyjątkiem galaretek) umieszczamy w rondelku i gotujemy, aż wszystko się ze sobą połączy. Zdejmujemy z ognia. Do gorącej masy wsypujemy galaretki i mieszamy do ich całkowitego rozpuszczenia. Masę
My simple kitchenBiszkoptowy bananowo-kokosowy omlet*; z musem mango, truskawkami i wiórkami kokosowymi *z mąki kokosowej , na olejku kokosowym Ostatnio jak robiłam sobie podobnego omleta na kolację strukturowo wyszedł lepiej, ale kompletnie nie pamiętałam dokładnych proporcji z jakich go wtedy robiłam, a co przy tej mące jest ważne, no nic może nie wyględny
More food, love and dreamsKokosowa tapioka z musem z mango i truskawkami; Oh.. moje przygody z dzisiejszym śniadaniem, były cudowne. Namoczyć, nie moczyć? Dobra namoczyłam, ale rano.. co to, dziwnie smakuje i jak z tego mają się zrobić takie fajne przezroczyste kuleczki? Zrobię nową, a z tego co innego..zalałam inne, ale koniec końców ugotowałam te z nocy
More food, love and dreamswielbicielom truskawek, serników i deserów na zimno. Moja dzisiejsza propozycja nie jest trudna do wykonania. Ciasto nie tylko uroczo wygląda ale także wybornie smakuje. Delikatny biszkopt przełożony musem z truskawek na to przepyszna masa serkowa- czego chcieć więcej? A wam jak podoba się moja Truskawkowa rozpusta;> Polecam bardzo;) Biszkopt: 4 jajka 4 łyżki mąki
Krakowskie smaki Anidobrym jedzeniem! Bo jedzenie właśnie w CRUDO było wyśmienite! Zjedliśmy na obiad ryby i były przepyszne - delikatne i rozpływające się w ustach, a szef kuchni poczęstował nas swoją specjalnością - musem z gorzkiej czekolady - powiemy Wam zupełnie szczerze - lepszego nie jedliśmy! Mamy nadzieję, że w tym sezonie choć raz przyjedziemy do Trójmiasta. I już wiemy gdzie skierujemy swoje pierwsze kroki! CRUDO
Plate of Joyrondelka, podwiewamy odrobiną wody i prażymy do miękkości. Dosładzamy do smaku miodem, dodajemy podprażone wcześniej i posiekane orzechy – mieszamy. Kromki chleba smarujemy masłem ( od spodu ), układamy porcję musu, przykrywamy, dociskamy i smażymy – robimy to albo na patelni z odrobiną oliwy, w piekarniku, albo na grillu. Podajemy na ciepło z gałką lodów, bitą śmietaną, albo kruszonymi bezami. Smacznego
Ostra na Słodkojogurtowy owsiany szejk z nerkowcami; mus bananowy i truskawkowy Miało być w paski, ale truskawki się zbuntowały, no cóż, bywa :P Swoją drogą jak ten szejk owsiany fajnie zgęstniał przez noc ^^ Bo skoro wiosna, czy lato to i deszcz i burze, no cóż mam dobry humor to wybaczam
More food, love and dreamsTaki deser to chyba szczyt rozpusty. Jeśli kochacie egzotyczne smaki, koniecznie przygotujcie sobie podobny smakołyk. Mając wszystkie składniki, jest szybki i prosty w przygotowaniu, a co
Głodni Wrażeń - fit przepisypapierem do pieczenia i pieczemy w 180*C przez około 45 minut do tzw. suchego patyczka. Studzimy, kroimy na dwa blaty, jeden kruszymy. owoce blendujemy na mus, dosypujemy żelatynę, delikatnie podgrzewamy i łączymy z serkiem mascarpone, krem wykładamy na spód ciasta( możemy go wcześniej nasączyć ponczem z soku z cytryny i wiśniówki- w proporcjach
Luźna Kuchnia