śmietanki kremówki 36% 70 g białej czekolady Kremówkę ubijamy na sztywno. W kąpieli wodnej rozpuszczamy białą czekoladę, lekko ją studzimy, po czym delikatnie mieszamy z ubitą kremówką. DODATKI: mus z truskawek 100 g cukierków kolorowych typu M&M 2 - 3 łyżki białej czekolady startej na tarce 1 opakowanie rurek deserowych Pierwszy blat biszkopta cienko smarujemy musem truskawkowym, który
Blondynka GotujeSkładniki na naleśniki: 2 jajka 1/2 szklanki mleka 1/2 szklanki wody mineralnej 2 łyżeczki cukru, płaskie szczypta soli mąka pszenna Dodatkowo: 1 kostka sera białego cukier do smaku Mus Truskawkowy Ser biały zmiksowałam z cukrem na gładki krem. Wykonanie: Ciasto naleśnikowe zawsze robię na tzw. oko. Wbijam jajka, wlewam mleko i wodę, wsypuję cukier i miksuję. Dodaję po trochu mąkę(...)naleśniki składamy na pół i zwijamy, lub zwijamy bez uprzedniego składania i szprycą wciskamy w szpary zmiksowany ser biały z cukrem. Ja na wierzch ułożyłam malutkie kleksiki z musu truskawkowego, którego przepis znajdziecie tu . SMACZNEGO życzy BLONDYNKA
Blondynka Gotujeniczego powstał fajny i szybki smakołyk. Składniki na około 12 sztuk: 1 ¾ szklanki mąki 1 szczypta soli ½ łyżeczki sody 2 łyżki wódki 1 łyżeczka cukru pudru 5 łyżek musu jabłkowego 80 g KASI wegańskiej Dodatkowo: Cukier puder do posypania oponek Wszystkie składniki na ciasto umieszczam w misce i zagniatam. Ciasto będzie elastyczne, jeśli zbytnio będzie się kleić, dodaj jeszcze trochę
Słodki sentymentbitą śmietaną to świetne urozmaicenie tradycyjnego jabłecznika. Do przepisu na biszkopt idealny dodałam 100ml oleju, by ciasto było nieco bardziej wilgotne i nie wymagało już nasączania żadnym ponczem. Do mus The post Szarlotka królewska. Jabłecznik z bitą śmietaną. appeared first on KulinarnePrzeboje.pl
Kulinarne Przebojewzór pana cotta 😉 Zamiast żelatyny użyłam galaretek o smaku cytrynowym i truskawkowym, pominęłam cukier, gdyż galaretki są słodkie i całość podałam w miseczkach waflowych. Oczywiście nie mogło zabraknąć musu owocowego... i tu główną rolę odegrały truskawki 🍓🍓🍓 Pychotka!!! Składniki: (na 2 szt.) 400 ml śmietanki 30% 1/2 op. galaretki cytrynowej 1/2 op. galaretki truskawkowej ok. 300 g truskawek 4 miseczki waflowe
Kuchnia MagdaLenymożna deser ozdobić. Jeśli szukacie przepisu na deser czekoladowy bez awokado polecam “ Deser czekoladowy z bananem, bez cukru, bez tłuszczu, bez nabiału “. The post Krem z awokado, mus czekoladowy z awokado i banana appeared first on Moja Delicja
Moja Delicjamisce zmiksować masło, aż będzie puszyste, dodawać po łyżce zimnego budyniu i miksować do uzyskania puszystego kremu. PRZYGOTOWANIE : Biszkopt przekroić na dwie części, pierwszą przełożyć do formy, rozsmarować chłodny mus jabłkowy, gdyby jabłka były zbyt rzadkie włożyć do lodówki, żeby lekko stężały, na jabłka delikatnie rozsmarować krem budyniowy, przykryć drugą częścią ciasta, lekko docisnąć, schować do lodówki do schłodzenia
KUCHNIA POLSKAwzór pana cotta 😉 Zamiast żelatyny użyłam galaretek o smaku cytrynowym i truskawkowym, pominęłam cukier, gdyż galaretki są słodkie i całość podałam w miseczkach waflowych. Oczywiście nie mogło zabraknąć musu owocowego... i tu główną rolę odegrały truskawki 🍓🍓🍓 Pychotka!!! Składniki: (na 2 szt.) 400 ml śmietanki 30% 1/2 op. galaretki cytrynowej 1/2 op. galaretki truskawkowej ok. 300 g truskawek 4 miseczki waflowe
Kuchnia MagdaLenymasę (należy je uprzednio rozmrozić). Galaretki rozpuszczamy w połowie wody, która jest podana na opakowaniu (czyli dwie galaretki rozpuszczamy w 500ml gorącej wody) i łączymy ze zmiksowanymi owocami. Kiedy mus zacznie tężeć wylewamy go delikatnie na masę budyniową *** *** Ciasto wkładamy do lodówki na kilka godzin *** *** SMACZNEGO *** POLECAM TAKŻE: PRZEPISY NA PYSZNE I EFEKTOWNE CIASTA KLIKNIJ TUTAJ IMPREZOWE HITY! POMYSŁY
Blog z Apetytemekstraktem waniliowym. Miksujemy blenderem do momentu otrzymania gładkiej masy. Dodajemy skórkę z cytryny i mieszamy z papką z mango. 3. Pojemnik plastikowy wykładamy folią spożywczą. Rozkładamy mus z mango. Mrozimy przez min 2 godziny. Po tym czasie wyjmujemy sorbet i umieszczamy go w food procesorze. Pulsacyjnie miksujemy do momentu aż sorbet nabierze aksamitnej konsystencji
vaniliowoczekoladowaRównież do mleka można użyć syropu smakowego – dzięki temu zrobicie taki deser, na jaki tylko macie ochotę. Zobacz również: Naturalny domowy kisiel – tapioka Tapioka – pomarańczowy pudding Waniliowa tapioka z musem ze świeżego mango Tapioka – pudding ze świeżymi owocami
MarcinChefjadłospisie odgrywa ziemniak). Zawiera lekkostrawne węglowodany i niewiele białka. Jest hipoalergiczna i pozbawiona smaku. Nie zawiera glutenu i cholesterolu. Tapioki w postaci mąki używa się jako zagęszczacza do sosów, musów. Tapioka ma neutralny smak, stąd też łączy się ją z miodem, cukrem lub innymi słodkimi dodatkami. Polecana jest alergikom, gdyż jest hipoalergiczna i nie zawiera glutenu. W jej składzie odnajdziemy
Tylko pysznieDziś coś innego. Puree z dyni znajdziecie również pod nazwami: mus z dyni lub przecier z dyni. Do przygotowania puree z dyni najbardziej moim zdaniem nadaje się dynia Hokkaido, chociaż inne gatunki dyń jadalnych również z powodzeniem wchodzą w grę. Moje puree z dyni wykorzystuję do ciasta, do sosów, zup, past do chleba a nawet dodaję do różnych zapiekanek, klusek
Gotowanie-ukbiałego , u mnie Z Wielunia "mój ulubiony " - 350 ml śmietanki 30 % , u mnie Gostyńska - szklanka cukru pudru - 3 duże płaskie łyżki mąki ziemniaczanej - kilka kropel olejku waniliowego - 4 jajka Mus orzechowy : - 250 g mascarpone ( z lodówki ) - 250 g masła orzechowego ( temp pokojowa) - pół szklanki cukru pudru - 150 ml śmietanki 30 % ( mocno schłodzona ) Na wierzch : - 25 g mlecznej czekolady
Wypieki Rene