mus - 6353 przepisów (strona:211/424)

Fit Leniwe 153

Proste danie okraszone musem truskawkowym. Idealne na szybki obiad w sezonie truskawkowym lub poobiedni deser dla większych łasuchów. Pyszne, lekkie i szybkie leniwe. Przypominają knedle, ale ich smak jest zupełnie inny. To bardzo prosta i zdrowa wersja która mam nadzieję przypadnie wam do gustu.   Składniki: 300g chudego twarogu, jajko, 6 łyżek mąki ryżowej,... Artykuł Fit Leniwe pochodzi z serwisu

Fit Food Brunetki
Torcik czekoladowy z malinami (bez pieczenia). 170

Pora na deser. I to nie byle jaki, bo czekoladowy. Dla mnie, zdeklarowanej czekoholiczki, to prawdziwa uczta dla zmysłów :) Jego dodatkowym atutem jest to, że nie wymaga pieczenia. W musie pominęłam cukier, ale ta wersja jest tylko dla odważnych ;), lubiących smak gorzkiej czekolady. Już za moment wakacje, na które czekam chyba bardziej niż moje dzieci ;) Pilnowanie ich planu dnia

zadanie-gotowanie
Mus czekoladowy z aquafaby z prażonym mango 119

lodówki na około 1h, aż stężeje. W międzyczasie pokroić w kostkę mango, wrzucić na rozgrzaną patelnię i trzymać, aż zmięknie ok 4 minut. Posypać cynamonem i wymieszać. Wyłożyć na mus czekoladowy i przystroić listkami mięty. * Zagotować wodę w garnku, nad garnkiem postawić miskę z czekoladą i rozpuszczać czekoladę, regularnie mieszając. 1 porcja zawiera ok.: 295 kcal 5 g białka

Katarzyna Skórska - dietetyk kliniczny
Racuchy gryczane z jabłkami i truskawkami 193

szklanka) mąki gryczanej 1 banan 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej olej rzepakowy (do smażenia) Do podania: truskawki ( u mnie około 6 sztuk) 1 łyżeczka wiórek kokosowych (lub musu kokosowego) 1 łyżka migdałów Przygotowanie: Mąkę przesiać do miski, dodać sodę oczyszczoną, wymieszać. Dodać zmiażdżonego banana, mleko i jajko i wymieszać składniki rózgą na jednolitą masę bez grudek. Jabłko obrać, pokroić na ćwiartki

Katarzyna Skórska - dietetyk kliniczny
Sorbet z mango i banana 148

Banana również obrać ze skórki i pokroić w plasterki. 3. Wodę przestudzić, dodać miód i dokładnie wymieszać. 4. Mango i banana przełożyć do blendera kielichowego i zmiksować do postaci musu. Następnie wlać wodę wymieszaną z miodem, sok z cytryny i całość dokładnie zmiksować blenderem. 5. Gotowe przełożyć do plastikowego naczynia, zamknąć szczelnie i wstawić do zamrażalnika na około 6 godzin

Szalona Kuchnia Eweliny
Rolada szpinakowa z truskawkami - super fit 218

śmietany kremówki 3 płatki żelatyny 3 łyżki ksylitolu/cukru dodatkowo: truskawki cukier puder/zmielony ksylitol Wykonanie: szpinak ułożyć na sitku do rozmrożenia. Rozmrożony dokładnie odcisnąć z wody. Zblendować z olejem na mus. Spróbuj z małą ilością oleju, gdyby rozdrabianie szło dość opornie dodaj resztę jajka z cukrem ubij na jasny puch. Do masy jajecznej wmiksuj przygotowany szpinak, następnie na małych obrotach

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Deser truskawkowo-banananowy z chia 193

nasiona chia. Dokładnie wymieszać i odstawić na ok 1 godzinę aby nasionka napęczniały. Truskawki przełożyć do rozdrabniacza i lekko rozdrobnić. Następnie dodać obrane banany. Całość rozdrobnić, można na gładki mus lub tak aby były wyczuwalne małe kawłki owoców. Do szklaneczek lub pucharków nałożyć po 3-4 łyżki zmiksowanych owoców. Następnie na zmiksowane owoce wyłożyć jogurt z nasionami chia. Na wierzch

Monia miesza i gotuje
LEMONIADA ARBUZOWA 173

łyżki miodu Wykonanie: Arbuza pozbawiamy skóry, usuwamy pestki i sam miąższ wrzucamy do kielicha blendera. Wyciskamy sok z całej cytryny, dodajemy do arbuza i blendujemy na gładki mus. Następnie całość przecedzamy przez sitko do dzbanka. Dodajemy wodę mineralną oraz miód i dokładnie mieszamy. Gotową lemoniadę chłodzimy w lodówce lub podajemy z kostkami lodu

Kuchnia MagdaLeny
Jagodowy chłodnik 133

żar leje się z nieba. Składniki: 500ml kefiru 200g jagód 100ml śmietany 30% 3 płaskie łyżki cukru pudru 200g makaronu kolanka sól Wykonanie: 1. Jagody umyć, zblendować do postaci musu. 2. Następnie dodać kefir, śmietanę oraz cukier puder. Całość dokładnie wymieszać i wstawić do lodówki żeby się schłodził. 3. Makaron ugotować al dente w lekko osolonej wodzie. 4. Chłodnik podawać

Szalona Kuchnia Eweliny
Sernik z białą czekoladą i jagodami 240

końcowego odzyskałam całą radość i satysfakcję z tej pracy. Muszę przyznać, że jestem z siebie dumna. Kakaowy spód pięknie wyrósł i świetnie dopasował się do delikatnej masy sernika. Jagodowy mus doskonale zwieńczył całość dodając słodko-kwaśną nutkę pełną skondensowanej witaminy C.  Koniecznie zróbcie na jakieś spotkanie w rodzinnym gronie - urodziny babci/dziadka czy imieniny kuzynki! Każda okazja jest dobra

Kuchnia Ellie
Truskawkowy zawrót głowy – smoothie i puddingi 241

Truskawka to pyszny owoc o właściwościach prozdrowotnych. W gorące dni warto przyrządzić z nich koktajle, puddingi czy musy. Sezon na truskawki trwa, korzystajmy więc z z tych smacznych darów natury. Truskawki… Truskawka zawiera witaminę C (szklanka owoców pokrywa 150% dziennego zapotrzebowania na witaminę C i jedną dziesiątą na kwas foliowy), witaminy z grupy B i witaminę PP oraz wapń

Strefa Zdrowego Żywienia
Słodko-kwaśny romans maliny z cytryną 196

serową . frużelina malinowa: Maliny podgrzewamy w garnku z cukrem i sokiem z cytryny. Kiedy zrobią się miękkie i zaczną się rozpadać przecieramy przez sito, aby pozbyć się pestek. Malinowy mus ponownie podgrzewamy dodając mąkę ziemniaczaną wymieszaną w 3 łyżkach wody. Żelatynę mieszamy z 2 łyżkami wody i wlewamy do sosu malinowego, mieszamy do rozpuszczenia. Zdejmujemy z ognia i studzimy. Płatki

Bon appetit mon amie
Tort truskawkowy cheesecake 243

czas leci. Oczywiście, że mamusia upiekła synowi tort. Solenizant zażyczył sobie tort truskawkowy cheesecake. Jest to naprawdę prosty tort przełożony kremem z śmietankowo serowym z dodatkiem truskawkowego musu. Oprócz kremu zrobiłam również truskawkową galaretkę. Tort truskawkowy cheesecake to tort na puszystym biszkopcie. Wypróbowałam nową odmierzania składników do biszkoptu. Zazwyczaj biszkopt piekę z 5 jajek. Tym razem przyszykowałam 3 jednakowe szklanki

codojedzenia
Torcik 3 Smaki 255

czekolady, wymieszaj. Dodaj do 1/3 masy części masy i wymieszaj, Przelej na schłodzony spód. Wstaw do lodówki. 4 łyżeczki żelatyny rozpuść we wrzącej wodzie (ok.6 łyżek) Wymieszaj z musem malinowym i 1/3 masy. Wyłóż na czekoladową masę lekko już stężałą i wstaw do lodówki. 4 łyżeczki żelatyny rozpuść we wrzątku, gdy przestygnie wymieszaj z pozostałą masą serową. Wyłóż na masę

Różne smaki w kuchni
Truskawkowe ciasto z adwokatem 582

Truskawkowe ciasto z adwokatem Przepyszne i bardzo efektowne ciasto z musem truskawkowym, kremem śmietankowym oraz polewą adwokatową. Polecam!     Składniki na biszkopt: 4 jajka 3/4 szklanki cukru 3/4 szklanki mąki krupczatki 2 łyżki mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka proszku do pieczenia   Truskawkowe nadzienie: 50g żelatyny 1 kg truskawek 100g cukru   Krem: 7 łyżeczek żelatyny 300g śmietany kremówki

Blog z Apetytem

Proponowane wyszukiwania