#aquafaba #ciecierzyca #czekoladagorzka #deser #mango #cynamon #mięta Co to w ogóle jest aquafaba? To płyn pozostający po gotowaniu ciecierzycy i innych strączków – czyli woda w garnku, w puszce lub w słoiku. Aquafabę odkrył Joël Roessel, francuski kucharz w 2014. Jego celem było znalezienie alternatywy dla jajek. Składa się głównie z białek i skrobi. Polecana jest dla alergików na białka jaja kurzego oraz osób, które chcą urozmaicić swoją dietę. Serdecznie polecam, ponieważ ubóstwiam ten smak. A poza tym jej ko... czytaj dalej...
Jestem dyplomowanym dietetykiem i nauczycielem akademickim. Dodatkowo prowadzę zajęcia o zdrowym odżywianiu dla dzieci oraz warsztaty kulinarne. Prywatnie w wolnych chwilach uprawia jogging, jogę i z zamiłowaniem gotuje. Prowadzę bloga z przepisami i wskazówkami dietetycznymi: www.skorskadietetyk.com