mus - 6353 przepisów (strona:217/424)

Bieda zupka w wersji kremowej 201

nazwa . ,, bieda zupki" to jest cała historia. W zasadzie wzięła się z opowiadań Prababci i Babci - które czasem z musu takie w swoim życiu gotowały. Potem musu historyczno -społeczny przerodziły się w smak i tak juz zostało .Najlepsze jest to , że one ewoluują i za każdym razem smakują trochę inaczej bo zawsze dorzucę coś nowego , albo nie dorzucę czegoś

Buniabaje w kuchni
Spaghetti z sosem mięsnym na śmietance 361

Znalazłam w starych przepisach pomysł na sos do makaronu .Nie jest specjalnie odkrywczy. Felerem jest wykorzystanie ,, kostki bulionowej" - ale czasem jak mus to mus. Nie będę udawać, że nie korzystam w awaryjnych sytuacjach z gotowców albo pół produktów. Dziś miałam urwnie głowy od rana - obiad z wczorajszych ,, resztek" ( po prostu podgrzałam wczorajszą rybę w sosie i podałam

Buniabaje w kuchni
Omlet na słodko : Czerwcowe Wyzwanie Babeczek 190

słodko. Kto mnie zna, ten wie, że poza makaronami uwielbiam słodycze!  Składniki : * 2 jajka * 2 łyżki cukru * 2 łyżki mąki pszennej * łyżka masła * szczypta soli * dodatkowo : jogurt grecki, mus z mango, cukier puder Przygotowanie : Białka ubić na sztywno, dodać po jednym żółtku oraz cukier i mąkę ze szczyptą soli. Całość ubić. Masło rozpuścić na wolnym ogniu, wylać przygotowaną masę(...)przykryciem opiekać z obu stron na złoty kolor. U mnie omlet był podany z jogurtem greckim oraz musem z mango. Całość posypałam cukrem pudrem.  Śniadanie razem ze mną zjadły : Paulina , Gosia , Monika , Magda , Iwona oraz Justyna .   Tym oto sposobem kończymy już wyzwania i idziemy na zasłużony urlop. Do zobaczenia we wrześniu

Magiczne Życie Marty
Mini serniczki z kremem truskawkowym 516

serową rozłożyć w podpieczonych babeczkach, wypełniając mniej więcej 3/4 ich wysokości, lekko wyrównać - serniczki wstawić do piekarnika, piec przez 20 minut - truskawki pozbawić szypułek, umyć i zmiksować blenderem na mus - mus przełożyć do rondelka z żółtkiem, cukrem i sokiem z cytryny, podgrzewać na małym ogniu do lekkiego zgęstnienia masy, cały czas mieszając - po tym czasie masę zdjąć z ognia, dodawać

Smakołyki Bereniki
TORT JABŁKOWY Z KREMEM KARPATKOWYM. Mmmmm... 180

przez sitko i bardzo delikatnie wymieszałam. Wlałam do tortownicy  wyścielonej papierem do pieczenia. Piekłam godzinę w 160 stopniach.  Po wystudzeniu rozkroiłam na 3 części. masa jabłkowa: 750g musu jabłkowego (domowy lub kupny) 3 galaretki agrestowe  Galaretki rozpuściłam w 1/3 ilości sumy gorącej wody, jaka jest potrzebna w normalnych warunkach. Kiedy zaczęły tężec, dodałam zimny mus jabłkowy. Wymieszałam

W kuchni Karmel-itki
PUREE Z DYNI. 168

wielkości nie zapewnią równego podpieczenia. Skórę zostawiam. Tak przygotowaną dynię układam skórą do dołu na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Nie solę, nie skrapiam oliwą - ma to być wyłącznie mus naturalny. Blachę z dynią wkładam do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni.  Piekę ok. 20-30 minut, w zależności od wielkości kawałków. Najlepiej jest sprawdzić widelcem, czy miąższ jest już(...)już dynia jest upieczona czekam, by nieco przestygła. Następnie oddzielam delikatnie przy pomocy noża miąższ od skóry, po czym miksuję go na gładką pulpę przy pomocy blendera. Tak przygotowany mus może być przechowywany do 3 dni w lodówce. Pasteryzacja: Przygotowane puree przekładam do wyparzonych wcześniej słoiczków, zakręcam. Pasteryzuję 25 minut od chwili zagotowania. Pozdrawiam! Karmel-itka

W kuchni Karmel-itki
BLOGERCHEF 2 - III PÓŁFINAŁ, 14.03-16.03.2014, KOMBORNIA 158

polędwiczki wieprzowej (nie spożywam mięsa od jakiegoś czasu), pozycja 1. z menu. fot.: Karmel-itka. / krem buraczany fot.: Karmel-itka. / barwena fot.: Karmel-itka . / amouse bouche fot.: Karmel-itka . / mus z białej czekolady Menu kolacji: - polędwiczka wieprzowa sous vide z trawą żubrową i galaretką z czerwonej kapusty - krem buraczany z pieczonym kozim serem - amuse bouche - barwena na purée z pieczonej(...)marchewki, paluszki ziemniaczane w cieście filo z czarnym sezamem - mus z białej czekolady i orzecha laskowego z palonym cukrem trzcinowym i żelką żurawinową  I tym oto miłym akcentem, zakończył się dzień pierwszy. sobota, 15.03.2014 Zmagania blogerów zaczęły się tuż po śniadaniu, od oficjalnego powitania i wylosowania członków swoich drużyn. Zasady nie zmieniły się od ostatniego półfinału - każdy jest

W kuchni Karmel-itki
Mini Torcik Cukierkowy 133

śmietanki kremówki 36% 70 g białej czekolady Kremówkę ubijamy na sztywno. W kąpieli wodnej rozpuszczamy białą czekoladę, lekko ją studzimy, po czym delikatnie mieszamy z ubitą kremówką. DODATKI: mus z truskawek 100 g cukierków kolorowych typu M&M 2 - 3 łyżki białej czekolady startej na tarce 1 opakowanie rurek deserowych Pierwszy blat biszkopta cienko smarujemy musem truskawkowym, który

Blondynka Gotuje
Ażurkowe Naleśniki 159

Składniki na naleśniki: 2 jajka 1/2 szklanki mleka 1/2 szklanki wody mineralnej 2 łyżeczki cukru, płaskie szczypta soli mąka pszenna Dodatkowo: 1 kostka sera białego cukier do smaku Mus Truskawkowy Ser biały zmiksowałam z cukrem na gładki krem. Wykonanie: Ciasto naleśnikowe zawsze robię na tzw. oko. Wbijam jajka, wlewam mleko i wodę, wsypuję cukier i miksuję. Dodaję po trochu mąkę(...)naleśniki  składamy na pół i zwijamy, lub zwijamy bez uprzedniego składania i szprycą wciskamy w szpary zmiksowany ser biały z cukrem. Ja na wierzch ułożyłam malutkie kleksiki z musu truskawkowego, którego przepis znajdziecie  tu .  SMACZNEGO życzy BLONDYNKA

Blondynka Gotuje
Oponki wegańskie 107

niczego powstał fajny i szybki smakołyk. Składniki na około 12 sztuk: 1 ¾ szklanki mąki 1 szczypta soli ½ łyżeczki sody 2 łyżki wódki 1 łyżeczka cukru pudru 5 łyżek musu jabłkowego 80 g KASI wegańskiej Dodatkowo: Cukier puder do posypania oponek Wszystkie składniki na ciasto umieszczam w misce i zagniatam. Ciasto będzie elastyczne, jeśli zbytnio będzie się kleić, dodaj jeszcze trochę

Słodki sentyment
Szarlotka królewska. Jabłecznik z bitą śmietaną. 79

bitą śmietaną to świetne urozmaicenie tradycyjnego jabłecznika. Do przepisu na biszkopt idealny dodałam 100ml oleju, by ciasto było nieco bardziej wilgotne i nie wymagało już nasączania żadnym ponczem. Do mus The post Szarlotka królewska. Jabłecznik z bitą śmietaną. appeared first on KulinarnePrzeboje.pl

Kulinarne Przeboje
DESER W STYLU PANA COTTA 132

wzór pana cotta 😉 Zamiast żelatyny użyłam galaretek o smaku cytrynowym i truskawkowym, pominęłam cukier, gdyż galaretki są słodkie i całość podałam w miseczkach waflowych. Oczywiście nie mogło zabraknąć musu owocowego... i tu główną rolę odegrały truskawki 🍓🍓🍓 Pychotka!!! Składniki: (na 2 szt.) 400 ml śmietanki 30% 1/2 op. galaretki cytrynowej 1/2 op. galaretki truskawkowej ok. 300 g truskawek 4 miseczki waflowe

Kuchnia MagdaLeny
Krem z awokado, mus czekoladowy z awokado i banana 103

można deser ozdobić. Jeśli szukacie przepisu na deser czekoladowy bez awokado polecam “ Deser czekoladowy z bananem, bez cukru, bez tłuszczu, bez nabiału “. The post Krem z awokado, mus czekoladowy z awokado i banana appeared first on Moja Delicja

Moja Delicja
Ciasto z musem jabłkowym 424

misce zmiksować masło, aż będzie puszyste, dodawać po łyżce zimnego budyniu i miksować do uzyskania puszystego kremu. PRZYGOTOWANIE : Biszkopt przekroić na dwie części, pierwszą przełożyć do formy, rozsmarować chłodny mus jabłkowy, gdyby jabłka były zbyt rzadkie włożyć do lodówki, żeby lekko stężały, na jabłka delikatnie rozsmarować krem budyniowy, przykryć drugą częścią ciasta, lekko docisnąć, schować do lodówki do schłodzenia

KUCHNIA POLSKA

Proponowane wyszukiwania