mus - 6353 przepisów (strona:224/424)

SZKOLENIE CUKIERNICZE CZ.1 W AKADEMII SWEET DECOR ( 23-24.11 ) 86

BAZOWE : biszkopt jasny, biszkopt ciemny, ciasto kruche, ciasto parzone, ciasto drożdżowe, sernik idealny, ciasto bezglutenowe/wegańskie • WYPIEKI NA PODSTAWIE PRZEPISÓW BAZOWYCH: ciasta/torty, tarty, ptysie, drożdżówki, serniki • WYPIEKI Z UŻYCIEM MUSÓW, KREMÓW, ŻELEK • TEMPEROWANIE CZEKOLADY I DEKORACJE NA BAZIE CZEKOLADY – plastry miodu, skały, ziemie • NOWOCZESNE DEKORY: temperowana czekolada, jadalne gąbki, jadalne ziemie, koralowce/tiule, krokanty • NOWOCZESNE I KLASYCZNE FORMY DEKORACJI : m.in. mirror

Ostra na Słodko
Tort kajmakowy z mango 65

następnie dodaję do niej mascarpone, kajmak i kakao i całość delikatnie miksuję na wolnych obrotach. Krem mango: 200 g puree z mango (1 średniej wielkości mango zmiksowane na mus) 150 g śmietanki 125 g mascarpone 2 łyżki cukru pudru (można pominąć, najlepiej spróbować gotowego kremu i zdecydować pod własny smak) 1 łyżka cytryny 2 łyżeczki żelatyny Żelatynę zalewam 3 łyżkami

Słodki sentyment
Kostka tortowa z Nutellą, na migdałowym biszkopcie 69

zapewnione.  Miękki biszkopt migdałowy, Nutella z roztopioną czekoladą z chrupiącym karmelem. Herbatniki nasączone mocną herbatą  i maślana masa z budyniem gotowanym na żółtku i mące. Wykończenie aksamitnym musem z mascarpone,  gorzkim kakao i pokruszonym Daimem. Polecam, dla usprawnienia całej procedury, rozłożyć w czasie wykonanie poszczególnych mas. Najpierw biszkopt.  Gdy się piecze, wymieszajcie Nutellę z czekoladą

Kronika Piekarnika
Najlepszy z tortów kawowych 60

trudno wyszczególnić najlepszy. Dopełniają się wzajemnie i tworzą spójną całość. Konsystencja mas rozpływających się w ustach jest kolejnym atutem. Dolna warstwa bardziej zwarta i spójna, górna puszysta, jak kremowy mus. Ciasto zacnie prezentuje się,  pokrojone na zgrabne trójkąty. Krojenie również nie wymaga zdolności manualnych - wystarczy zamoczony we wrzątku spory nóż. Każdy z kawałków na pozór delikatny i lekki, zawiera

Kronika Piekarnika
Jaglanka kokosowa a'la Rafaello 70

kasza wchłonie całe mleko, zdjąć z palnika i lekko przestudzić. Przestudzoną kaszę zalać mlekiem kokosowym z puszki, dodać syrop klonowy oraz wiórki kokosowe. Całość zblendować na gładką masę. Jeśli mus jest zbyt gęsty, można dodać odrobinę mleka kokosowego. Masę przełożyć do pucharków i posypać wiórkami kokosowymi. Opcjonalnie można dodać na wierzch po 1 oryginalnej kulce Rafaello. Deser przechowywać w lodówce

Świat Domowej Kuchni
CIASTO DYNIOWE Z TWAROGIEM 80

cukier waniliowy 1 budyń waniliowy bez cukru 1 jajko  1/4 szklanka mleka 3/2 % dodatkowo - czekolada do polania  PRZYGOTOWANIE :  Miękkie masło ucieramy z cukrem, następnie dodajemy mus z dyni i jajka, ucieramy. Dodajemy mąkę z proszkiem do pieczenia, mieszamy. Ciasto wykładamy na blaszkę.  Ser przekładamy do miseczki, dodajemy wszystkie składniki i mieszamy.  Na ciasto wylewamy

Kulinarne Fantazje Marioli
Domowy pasztet bez mięsa – pyszny i zdrowy 94

Kaszę przekładamy do miski, wlewamy do niej olej i mielimy za pomocą blendera. Do zmielonej kaszy dodajemy warzywa pokrojone na kawałki, cebulę i fasolę. Całość mielimy blenderem na gładki mus (kaszę i warzywa można również zmielić w maszynce do mięsa). Następnie dodajemy suszone pomidory, zmielone płatki owsiane i przyprawy. Całość wyrabiamy ręką przez 2-3 minuty. Po wyrobieniu masę najlepiej

e-PrzepisyKulinarne
Kruche ciasto kakaowe ze śliwkami 94

tłuszczem, później dodajcie do nich śmietanę i żółtka a na koniec wyróbcie ciasto. Szukasz przepisów na ciasta ze śliwkami? Jeśli tak to wypróbuj nasz przepis na Ciasto z musem śliwkowym. The post Kruche ciasto kakaowe ze śliwkami appeared first on MeCooks Blog

MeCooks
Tarta z rabarbarem 88

pieczeniu rabarbaru. Zobacz inne przepisy na ciasta : Proste ciasto bez pieczenia Biały lion – ciasto bez pieczenia Bananowa krówka – ciasto bez pieczenia Kostka pomarańczowa Cytrynowiec – ciasto cytrynowe Tarta z musem czekoladowym Zobacz też najnowsze przepisy : Kopytka dyniowe Tarta z porami, boczkiem i groszkiem Powidła z piekarnika Sos marinara Lody malinowe bez maszynki Artykuł Tarta z rabarbarem pochodzi z serwisu Okolice Palnika

okolicepalnika.pl
NAJLEPSZA SZARLOTKA TATRZAŃSKA – „NA SŁODKO ZE SWEET DECOR” + KONKURS! 90

SWEET DECOR. Jesteście NAJ NAJ NAJ! Pamiętajcie, że tych słodkości nie zabraknie i teraz regularnie, co tydzień razem będziemy Wam każdy tydzień osładzać! Ostatnio pokazywałam Wam fantastyczny SERNIK Z MUSEM Z MLECZNEJ CZEKOLADY , a dziś zapraszam na smaki jesieni – na stole zagości SZARLOTKA! Tak, tak, to właśnie pyszna SZARLOTKA TATRZAŃSKA jest kolejnym przepisem, który Was w sobie rozkocha

Ostra na Słodko
Jogurtowa panna cotta 116

dosłownie oznacza "gotowana śmietanka". Oryginalnie deser też przyrządzany jest, jak sama nazwa wskazuje, ze śmietanki, którą podgrzewa się razem z żelatyną i cukrem, miesza z różnymi dodatkami (np. wanilią, musem owocowym, skórką cytrynową), po czym wylewa do okrągłej foremki, w której stygnie i wtedy przybiera jej kształt. Podawana jest zazwyczaj z owocami lub sosem owocowym. Ja dziś przygotowałam nieco odchudzoną

Z notatnika dietetyka
Tofurnik bananowy z masłem migdałowym i daktylowym musem czekoladowym 64

Tofurnik ma konsystencję podobną do sernika, jest kremowy i delikatny, a przy tym pełen białka. Ja proponuję Wam dzisiaj Read More Artykuł Tofurnik bananowy z masłem migdałowym i daktylowym musem czekoladowym pochodzi z serwisu Fly me to the spoon - Dorota Domino

Flymetothespoon
Z ŁĄKI NA TALERZ: Dżem z owoców czarnego bzu z lawendą 90

przy okresowych przeziębieniach. Resztę poraz pierwszy upchnęłam w słoiczku pod postacią dżemu z dodatkiem aromatycznej lawendy i kilkoma kroplami orzeźwiającej cytryny. Taki dżem możecie przetrzeć przez sitko, uzyskując czarny mus ale możecie też zapomnieć (jak ja) o tym, że te czarne owocki mają pestki i pozostawić je w całości. Te małe pesteczki bzu są tak kruche, że podczas jedzenia dżemu

Kuchnia w Słońcu Skąpana
Odwrócone ciasto ze śliwkami. 113

zjadłabym jeszcze. Jakie to pyszne.... Niby zwykłe ciasto, a ma w sobie coś.  Jest wilgotne, mięciutkie z dodatkiem białej czekolady, a śliwki po upieczeniu  smakowały jak mus. Ja byłam zachwycona. Będę robić często i z różnymi owocami.  Bardzo Wam polecam. Wypróbujcie i napiszcie jak smakowało.  Składniki: 100 g. masła 180 g. cukru 3 jajka

Agusiowe smakołyki

Proponowane wyszukiwania