mus - 6353 przepisów (strona:224/424)

Kostka tortowa z Nutellą, na migdałowym biszkopcie 72

zapewnione.  Miękki biszkopt migdałowy, Nutella z roztopioną czekoladą z chrupiącym karmelem. Herbatniki nasączone mocną herbatą  i maślana masa z budyniem gotowanym na żółtku i mące. Wykończenie aksamitnym musem z mascarpone,  gorzkim kakao i pokruszonym Daimem. Polecam, dla usprawnienia całej procedury, rozłożyć w czasie wykonanie poszczególnych mas. Najpierw biszkopt.  Gdy się piecze, wymieszajcie Nutellę z czekoladą

Kronika Piekarnika
Najlepszy z tortów kawowych 63

trudno wyszczególnić najlepszy. Dopełniają się wzajemnie i tworzą spójną całość. Konsystencja mas rozpływających się w ustach jest kolejnym atutem. Dolna warstwa bardziej zwarta i spójna, górna puszysta, jak kremowy mus. Ciasto zacnie prezentuje się,  pokrojone na zgrabne trójkąty. Krojenie również nie wymaga zdolności manualnych - wystarczy zamoczony we wrzątku spory nóż. Każdy z kawałków na pozór delikatny i lekki, zawiera

Kronika Piekarnika
Jaglanka kokosowa a'la Rafaello 73

kasza wchłonie całe mleko, zdjąć z palnika i lekko przestudzić. Przestudzoną kaszę zalać mlekiem kokosowym z puszki, dodać syrop klonowy oraz wiórki kokosowe. Całość zblendować na gładką masę. Jeśli mus jest zbyt gęsty, można dodać odrobinę mleka kokosowego. Masę przełożyć do pucharków i posypać wiórkami kokosowymi. Opcjonalnie można dodać na wierzch po 1 oryginalnej kulce Rafaello. Deser przechowywać w lodówce

Świat Domowej Kuchni
CIASTO DYNIOWE Z TWAROGIEM 90

cukier waniliowy 1 budyń waniliowy bez cukru 1 jajko  1/4 szklanka mleka 3/2 % dodatkowo - czekolada do polania  PRZYGOTOWANIE :  Miękkie masło ucieramy z cukrem, następnie dodajemy mus z dyni i jajka, ucieramy. Dodajemy mąkę z proszkiem do pieczenia, mieszamy. Ciasto wykładamy na blaszkę.  Ser przekładamy do miseczki, dodajemy wszystkie składniki i mieszamy.  Na ciasto wylewamy

Kulinarne Fantazje Marioli
Domowy pasztet bez mięsa – pyszny i zdrowy 99

Kaszę przekładamy do miski, wlewamy do niej olej i mielimy za pomocą blendera. Do zmielonej kaszy dodajemy warzywa pokrojone na kawałki, cebulę i fasolę. Całość mielimy blenderem na gładki mus (kaszę i warzywa można również zmielić w maszynce do mięsa). Następnie dodajemy suszone pomidory, zmielone płatki owsiane i przyprawy. Całość wyrabiamy ręką przez 2-3 minuty. Po wyrobieniu masę najlepiej

e-PrzepisyKulinarne
Kruche ciasto kakaowe ze śliwkami 99

tłuszczem, później dodajcie do nich śmietanę i żółtka a na koniec wyróbcie ciasto. Szukasz przepisów na ciasta ze śliwkami? Jeśli tak to wypróbuj nasz przepis na Ciasto z musem śliwkowym. The post Kruche ciasto kakaowe ze śliwkami appeared first on MeCooks Blog

MeCooks
Tarta z rabarbarem 88

pieczeniu rabarbaru. Zobacz inne przepisy na ciasta : Proste ciasto bez pieczenia Biały lion – ciasto bez pieczenia Bananowa krówka – ciasto bez pieczenia Kostka pomarańczowa Cytrynowiec – ciasto cytrynowe Tarta z musem czekoladowym Zobacz też najnowsze przepisy : Kopytka dyniowe Tarta z porami, boczkiem i groszkiem Powidła z piekarnika Sos marinara Lody malinowe bez maszynki Artykuł Tarta z rabarbarem pochodzi z serwisu Okolice Palnika

okolicepalnika.pl
NAJLEPSZA SZARLOTKA TATRZAŃSKA – „NA SŁODKO ZE SWEET DECOR” + KONKURS! 94

SWEET DECOR. Jesteście NAJ NAJ NAJ! Pamiętajcie, że tych słodkości nie zabraknie i teraz regularnie, co tydzień razem będziemy Wam każdy tydzień osładzać! Ostatnio pokazywałam Wam fantastyczny SERNIK Z MUSEM Z MLECZNEJ CZEKOLADY , a dziś zapraszam na smaki jesieni – na stole zagości SZARLOTKA! Tak, tak, to właśnie pyszna SZARLOTKA TATRZAŃSKA jest kolejnym przepisem, który Was w sobie rozkocha

Ostra na Słodko
Jogurtowa panna cotta 119

dosłownie oznacza "gotowana śmietanka". Oryginalnie deser też przyrządzany jest, jak sama nazwa wskazuje, ze śmietanki, którą podgrzewa się razem z żelatyną i cukrem, miesza z różnymi dodatkami (np. wanilią, musem owocowym, skórką cytrynową), po czym wylewa do okrągłej foremki, w której stygnie i wtedy przybiera jej kształt. Podawana jest zazwyczaj z owocami lub sosem owocowym. Ja dziś przygotowałam nieco odchudzoną

Z notatnika dietetyka
Tofurnik bananowy z masłem migdałowym i daktylowym musem czekoladowym 70

Tofurnik ma konsystencję podobną do sernika, jest kremowy i delikatny, a przy tym pełen białka. Ja proponuję Wam dzisiaj Read More Artykuł Tofurnik bananowy z masłem migdałowym i daktylowym musem czekoladowym pochodzi z serwisu Fly me to the spoon - Dorota Domino

Flymetothespoon
Z ŁĄKI NA TALERZ: Dżem z owoców czarnego bzu z lawendą 97

przy okresowych przeziębieniach. Resztę poraz pierwszy upchnęłam w słoiczku pod postacią dżemu z dodatkiem aromatycznej lawendy i kilkoma kroplami orzeźwiającej cytryny. Taki dżem możecie przetrzeć przez sitko, uzyskując czarny mus ale możecie też zapomnieć (jak ja) o tym, że te czarne owocki mają pestki i pozostawić je w całości. Te małe pesteczki bzu są tak kruche, że podczas jedzenia dżemu

Kuchnia w Słońcu Skąpana
Odwrócone ciasto ze śliwkami. 115

zjadłabym jeszcze. Jakie to pyszne.... Niby zwykłe ciasto, a ma w sobie coś.  Jest wilgotne, mięciutkie z dodatkiem białej czekolady, a śliwki po upieczeniu  smakowały jak mus. Ja byłam zachwycona. Będę robić często i z różnymi owocami.  Bardzo Wam polecam. Wypróbujcie i napiszcie jak smakowało.  Składniki: 100 g. masła 180 g. cukru 3 jajka

Agusiowe smakołyki
Jagodowa kostka 136

Masa jagodowa: Galaretki rozpuścić w 400 ml gorącej wody, ostudzić. 1 szkl jagód podgrzać w garnuszku z cukrem aż się rozpadną, przetrzeć przez sito. Serek utrzeć z musem jagodowym, cały czas miksując wlewać galaretkę. Do masy dodać pozostałe jagody, wymieszać.  Dno i boki foremki wyłożyć folią aluminiową. Ułożyć pierwszy blat biszkoptu, wylać 2/3 masy jagodowej. Następnie przykryć drugim biszkoptem

Smakołyki Asi
Sernik malinowy ombre na zimno 78

miksując. Masę dzielimy na dwie części, jedna większa druga mniejsza (mniejsza będzie na wierzch, więc może jej być nie dużo). Większą część wylewamy na schłodzony spód i porcjami nakładamy mus z malin, zostawiając odrobinę na wierzch. Następnie za pomocą patyczka lub noża mieszamy delikatnie tworząc koło (owoce z kolorem się rozejdą po masie). Wkładamy do lodówki, aby nieco stężało (drugiej

zdrowo i aktywnie