mus - 6353 przepisów (strona:245/424)

Makaron z musem malinowym (letni obiad) 211

Lato to czas kiedy lubimy zjeść coś szybko i w miarę lekko. Możemy sobie pozwolić, aby od czasu do czasu na naszym stole pojawił się "owocowy

ChilliJemy
CYNAMONOWA JAGLANKA Z MUSEM ŚLIWKOWYM 183

zostawić na kilka minut pod przykryciem, żeby doszła do siebie. W między czasie wrzucamy śliwki do rondelka podlewamy odrobiną wody i gotujemy do miękkości, a następnie blendujemy na mus i polewamy naszą jaglankę <3 SMACZNEGO! Wartość energetyczna*: 328 kcal 12,6 g białka 5,7 g tłuszczów 60 g węglowodanów 3,8 g błonnika

Vroblewska-fitlife
BANANOWA OWSIANKA Z JOGURTEM I MROŻONYMI TRUSKAWKAMI 167

mlekiem. Dodać pół banana pokrojonego w półkrążki i cynamon. Zagotować, zmniejszyć ogień lub nawet wyłączyć i mieszać płatki do uzyskania pożądanej konsystencji (banan powinien się zupełnie rozgotować na mus). Wyjąć truskawki. Przełożyć owsiankę do miseczki. Udekorować na środku jogurtem, truskawki pokroić i ładnie ułożyć, całość posypać chia. SMACZNEGO! Wartość energetyczna* bez nasion chia: 276 kcal 11 g białka

Vroblewska-fitlife
Pełnoziarniste gofry z musem truskawkowym 199

rozsmarowujemy, pieczemy przez 4-5 minut, upieczone układamy na metalowej kratce. Truskawki oczyszczamy z szypułek, myjemy, przekładamy do kubka miksującego i miksujemy na gładką masę. Gofry przed podaniem polewamy musem truskawkowym. Olej kokosowy można kupić w tym sklepie- klik

Bajeczna Kuchnia
Letni deser z owocami 239

 Jest lato i upały nie zachęcają do stania przy piekarniku dlatego pomyślałam, że zrobię deser typowo na taką pogodę .       

Wypieki Rene
Serniki w waflowych pucharkach 192

wolnym ogniu, a do gotujących się wsypujemy galaretkę pomarańczową. Studzimy, a następnie wykładamy na schłodzone serniczki.  3. Białą czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej, polewamy po delikatnie stężonym musie z brzoskwiń. Schładzamy kilka godzin, a przed podaniem dekorujemy świeżą miętą i owocami

Kuchnia w czekoladzie
Sernik truskawkowy na zimno 308

wyłożyć na dnie papierem do pieczenia. Herbatniki zmiksować w blenderze na proszek. Dodać roztopione masło, wymieszać i wyłożyć dno blachy.  Twaróg zmiksować z cukrem pudrem. Wlać zmiksowane na mus truskawki (350 g) i zmiksować. Zimną kremówkę ubić na sztywno i wmieszać lub zmiksować na wolnych obrotach z masą truskawkową. Letnią i rozpuszczoną żelatynę w mleku wlewać wolnym strumieniem

Ala piecze i gotuje
Shake malinowy z lodami 204

charakteru, a dodatek lodu idealnie go schładza :D Składniki (na 8 dużych porcji): 2 litry lodów kostki lodu garść malin 800 ml mleka 1 bita śmietana/śmietana kremówka domowy mus malinowy Wykonanie: Kostki lodu wrzuć do blendera, wlej mleko, dorzuć umyte maliny, dodaj lody i zmiksuj na najwyższych obrotach. Kieliszki oblej sosem malinowym, przelej shake i schłodź w lodówce. Ubij

Kulinarna (nie)codzienność
Ciasteczka i orzeszki bananowe 180

amerykańskie/jagody/porzeczka Sposób przygotowania: Ciasto: Do miski przesiewamy mąkę i proszek do pieczenia, dodajemy cukry i robimy wgłębienie - wbijamy do niego jajka, dodajemy kawałki margaryny i wlewamy zmiksowanego na mus banana. Całość zagniatamy na gładkie i elastyczne ciasto (będzie lekko lepkie, ale nie powinno kleić się do rąk). Przykrywamy folią i chłodzimy w lodówce pół godziny (można dłużej). Wariant

Kolorowy Przepisownik
Czy lody odchudzają? 339

przyjdzie do głowy. Takich lodów nie mrozimy już drugi raz, tylko po prostu jemy zaraz po wyjęciu z blendera. Tu (link) znajdziecie przepis na proste lody bananowe z musem truskawkowym.  Podsumowując od lodów na pewno nie schudniemy, możemy jedynie przytyć. Nie ma tu cudów, nie pomoże nam niska temperatura czy skakanie podczas jedzenia. Jeśli jednak nie potrafimy sobie odmówić

Powiedz dietom nie
Ocet jabłkowy 1691

rano zabraliśmy się do roboty tak skończyliśmy (z krótką przerwą wieczorem na pizzę) około 3:30 w nocy. Ale było warto: kilkanaście litrów octu jabłkowego, kilkanaście różnych dżemów, musów, gotowych jabłek do szarlotki i siedem różnych jabłkowych nalewek. I wszystkie te przepisy zaprezentujemy Wam na blogu, więc w sumie dobrze wyszło. U nas dość dużo się octu używa więc

Marder&Marder Manufacture
KARMELIZOWANE JABŁKA 353

Dodajemy cynamon i wanilię, delikatnie mieszamy. Smażymy przez około 5 minut, jeśli chcemy, aby jabłka pozostały w kawałkach. Lub dłużej, jeśli chcemy, aby jabłka się rozpady i utworzyły gęsty mus. Odstawiamy z ognia, wykorzystujemy od razu lub przekładamy do wyparzonych słoików, zakręcamy i pasteryzujemy przez około 15-20 minut w piekarniku nagrzanym do 100℃ z włączoną funkcją grzanie góra

cool and minty
BUDYŃ JAGLANY Z KARMELIZOWANYMI BANANAMI 226

mocy palnika przez około 12-15 minut, aż kasza wchłonie cały płyn. Miękką kaszę przekładamy do pojemnika lub miski o wysokich ściankach. Dodajemy 1 łyżkę miodu. Blendujemy na gładki mus, stopniowo dolewając sok lub mleko (w takiej ilości, aby otrzymać budyń o konsystencji gęstej śmietany).  Budyń przekładamy do miseczek, na wierzchu układamy karmelizwane banany, polewamy syropem waniliowym

cool and minty
arbuz, dynia, truskawki w galaretkowym pysznym deserze... 176

będzie wierzchem - na dnie rozsypać plastry truskawek, wlać galaretkę agrestową rozmieszaną w 450 ml gorącej wody, schować do lodówki do stężenia na stężałej galaretce poukładać kawałki wafla, wcześniej odmrożony mus dyni w mikrofalówce krótko zagotować, wsypać galaretkę brzoskwinową + 2 listki namoczonej żelatyny wg przepisu na opakowaniu, wymieszać, wystudzić i wlać na wafle, schować do lodówki do stężenia arbuz bez pestek

W Mojej Kuchni Lubię
Owsianka z musem z jagód 150

Kolejna z owsianek na naszym blogu w myśl zasady, że owsianka świetnie sprawdza się na śniadanie z naprawdę szeroką gamą dodatków. Tym razem mus jagodowy - lekko słodki, ale bez przesady - musi dominować smak jagód

Milion Smaków

Proponowane wyszukiwania