formę/patelnię (u mnie sylikonowa forma) i pieczemy 20 min 180 stopni lub na patelni z obu stron pod przykryciem. 4. Banana rozgniatamy widelcem lub miksujemy na mus i smarujemy omleta. 5. Czekoladę ścieramy na tarce o grubych oczkach i posypujemy (dodatkowo wiórkami). Wartości odżywcze: 526 kcal
Zdrowie i pysznie na talerzumniejsze kawałki. Wrzucamy do garnka, dodajemy odrobinę wody i gotujemy na małym ogniu przez około 1 godz., aż śliwki rozmiękną. Następnie zdejmujemy z ognia i blendujemy na gładki mus. Ponownie stawiamy na mały ogień i dodajemy połamaną czekoladę gorzką oraz mleczną. Mieszamy cały czas, aż czekolada się rozpuści. Następnie gotujemy do momentu, aż powidła zgęstnieją, od czasu do czasu mieszając
Kuchnia MagdaLenyśmietanki do kawy 1 opakowanie borówek cukier puder Ubij mleko ze śmietanką i kawą. Poczekaj, aż mieszanka będzie miała nieco bardziej zwartą konsystencję. Do wysokich szklanek nałóż porcję przygotowanego musu kawowego, następnie dodaj rozgniecione borówki. Powtórz czynność jeszcze raz. Całość posyp cukrem pudrem. Drinki z kawą Myślałeś, że kawa sprawdzi się jedynie w ciągu dnia jako napój pobudzający? Drinki
CodogaraJesteś wielbicielem owocu mango? Lubisz smak sernika na zimno? Do działa :-) Składniki: Masa serowa: • 250 g sera twarogowego mielonego* • 1 torebka galaretki cytrynowej • 200 ml wrzątku Mus z mango: • 1 owoc mango - około 600 g** • 1 pełna łyżka żelatyny w proszku • 50 ml wody • 2 łyżki soku z cytryny
AniaGotuje.plpiec w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni przez ok 30-40 minut do miękkości dyni. Dynię ostudzić, miąższ zeskrobać do miski, a następnie zblendować na jednolitą masę. Gotowy mus (puree) mrożę lub pasteryzuję w słoiku, by móc cały rok się nim cieszyć. Smacznego, Anulla
Fabryka pomysłówwiele. Jest to bardzo uniwersalny owoc, trochę słodki w smaku, ale przepyszny. Możemy zrobić aromatyczne i rozgrzewające zupy krem z dyni, kuszące ciasta dyniowe i muffiny, zaskakujące i pyszne musy i kremy dyniowe, jak również możemy dodawać dynię do innych potraw - ja dorzucam do gulaszu, potrawki warzywnej z ryżem i innych. Czyli możemy jeść dynię na słodko, jak i wytrawnie
dobra gospodyni dom wesołym czynibutelki) pasteryzować 20 minut po czym wystudzić. Tak przygotowany sok można przechowywać wiele miesięcy. Owoców aronii nie wyrzucamy,ponieważ możemy przygotować z niej dżem. Z jabłek natomiast otrzymamy wspaniały mus do jabłecznika
Kolorowa kuchnia Elkisyte, podane z różnymi dodatkami. Z dodatków polecam szereg smakowitości: suszone lub świeże owoce (warzywa) nasiona chia płatki kukurydziane, płatki owsiane miód wiórki kokosowe płatki z czekolady lub migdałowe mus owocowy, kleks bitej śmietany prażone orzechy, bakalie chipsy bananowe ryż preparowany Składniki: 1 mango 2 kiwi 1 pomarańcza 1 banan dodatki: suszona żurawina, orzechy, migdały, świeże owoce – w moim
Zasmakuj Kuchnikawy wlewamy mleczko i dodajemy ewentualnie cukier do smaku. Kawę dokładnie mieszamy i rozlewamy do dwóch szklanek. 2. Jagody kamczackie płuczemy i dokładnie osuszamy, następnie miksujemy blenderem na gładki mus dodając cukru do smaku. 3. Do zimnej kawy dodajemy po porcji lodów, polewamy sosem owocowym, dekorujemy posypką i podajemy. 4. Życzę smacznego
Izabelawkuchnicudowne. Przepis bardzo polecam:) Składniki: Na koktajl: 40 dag jogurtu naturalnego typu greckiego 4 duże banany miód prawdziwy do smaku 4 łyżki otrębów pszennych sok z cytryny według uznania Mus malinowy: 1 szklanka świeżych malin miód prawdziwy do smaku Dodatkowo: 4 małe banany sok z cytryny Wykonanie: 1. Jogurt naturalny, obrane banany, miód i sok z cytryny przekładamy do kubka
Izabelawkuchnisól i aromat. Gotujemy na małym ogniu aż kuleczki tapioki zrobią się przezroczyste i miękkie. Gotowy pudding przelewamy do szklanek i schładzamy w lodówce. Można podać go np: z musem owocowym, lub innym owocowym dodatkiem
Marcepanowa kuchniaobrane kiwi i 2 łodygi selera naciowego. Dodaj około 150 ml wody. Pij od razu. zielony koktajl z selerem naciowym Smoothie bowl : zmiksuj 1 mango z 1/2 banana. Mus przełóż do miseczki. Dodaj pokrojoną w plastry pozostałą część banana oraz garść borówek. Możesz dodać trochę sproszkowanej herbaty matcha. smoothie bow z mango Zupa krem z warzyw: do około 4 łyżek
kolorowotorcikowoukładamy jabłka i pieczemy 20 min w 170 stopniach. Polecam posypać jeszcze na koniec odrobiną cynamonu. *jeśli wybraliście twaróg zamiast białka zmiksujcie go z odrobiną wody i słodziekim. Powstałym musem polejcie naszą szarlotkę 😉 google_ad_client = "ca-pub-9330148888060747"; google_ad_slot = "6542007950"; google_ad_width = 728; google_ad_height = 15; Wartości odżywcze: 524 kcal
Zdrowie i pysznie na talerzuzapraszam Was serdecznie do zakładki DYNIA na blogu, gdzie znajdziecie całą masę pysznych i sprawdzonych przepisów na to warzywo. Dzisiaj natomiast dzielę się z Wami kolejnym pomysłem na syrop-mus do kawy, który jest niezbędny do przygotowania pumpkin spice coffee. Koniecznie zróbcie! PRZEPIS NA PUMPKIN SPICE COFFEE SYRUP - 1/2 szklanki miąższu z upieczonej dyni np. Hokkaido, Muskat bądź piżmowej
SMYKWKUCHNIwyrzucam , można go wykorzystać do zapiekanek, deserów. Jeżyny podgrzewam z cukrem żeby się rozpuścił i miksuję blenderem, przecieram przez sitko. Nie lubię osobiście pestek. Do mleczka dodaję mus jeżynowy . Koktajl schładzam i podaję z miętą
wesoła kuchnia