mus - 6353 przepisów (strona:251/424)

JAGODOWA ROZKOSZ 123

łyżki wody.Postawić na średni ogień i gotować , aż powstanie dosyć gęsta masa .Wystudzić , dodać 4 łyżki oleju , zmiksować na gładko.  Do miski przesiać mąkę , dodać sól i mus jagodowy wystudzone.Aby nie zabarwić  skóry dłoni miksujemy mikserem z hakami na jednolite ciasto.Odstawiamy na 30 minut przykryte ściereczką , aby ciasto odetchnęło. Ciasto wałkujemy partiami na obsypanej mąką stolnicy

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Ciasto wegańskie z masłem orzechowym bez cukru, bez glutenu 329

podgrzewać mieszając, aż składniki się roztopią i połączą, zdjąć z ognia. Nadzienie: 3. Orzechy nerkowca osączyć i przełożyć do blendera, dodać pozostałe składniki na nadzienie i zmiksować najlepiej na mus. Nadzienie przełożyć do blaszki, na wierzch wylać połowę orzechowego karmelu i nożem przemieszać masy, robiąc esy – floresy. Ciasto wstawić do zamrażarki na około 2-3 godziny. Jeśli za bardzo się

Mała Cukierenka
Owocowe coś na kanapkę i na wynos 114

wiem jak to nazwać , bo mus to nie jest, ani dżem...po prostu takie "coś". ;) Składniki: dwa kiwi jedno średniej wielkości jabłko łyżeczka miodu Przygotowanie: Owoce obieramy i kroimy na drobną kostkę. Jabłka prużymy z odrobiną wody do miękkości. Dodajemy kiwi, chwilę podgrzewamy. Na koniec dodajemy miód. Świetnie smakuje na kanapce z białym serem! Można zapakować w pudełeczko i zabrać

Lena Gotuje
Przepisy na Wigilię i Boże Narodzenie 286

jabłkiem Śledzie w śmietanie z koperkiem  Śledzie pod pierzynką Śledzie z papryką i ogórkiem SERNIKI Sernik z łezką Sernik śmietankowy Sernik z łezką na czekoladowym spodzie Sernik z musem brzoskwiniowym   Seromak świąteczny Sernik pomarańczowy na cynamonowym spodzie CIASTECZKA Babeczki świąteczne Ciasteczka czekoladowe Ciasteczka cynamonowe CIASTA  Piernik długodojrzewający Babka z likierem kawowym Śmietanowiec z galaretkami Ciasto czekoladowe

Lena Gotuje
Ryż z jabłkami i serem śmietankowym 164

jabłkowy i smażyć ok. 20 minut. – Serek śmietankowy wymieszać z cukrem wanilinowym. – Układać w naczyniu żaroodpornym na przemian warstwy: połowę ryżu, serek, mus jabłkowy i resztę ryżu. – Na wierzchu ryż posypać cynamonem. – Całość zapiec w piekarniku przez 30 minut w temp. 180 st C. – Podawać

To co kocham
"Delicje i łakocie" Paulina Krajewska - recenzja 165

dużo :-) Książka podzielona jest na trzy części - małe łakocie, większe łakocie i łakocie do picia. Małe łakocie to batony kokosowe, owsiane, energetyczne, marcepan, trufle, kremy, desery, lody, lizaki, musy, pralinki, sosy i inne. Jest ich dużo, wszystkie smakowite, aż ślinka cieknie na sam widok. Znajdziemy tutaj też bardzo ciekawe przepisy na lody z zielonej herbaty, pieczone kulki z batatów, honeycomb

kruche babeczki
Czym pachnie Paryż? – wpis kulinarny 144

cukiernie. To w nich można nabyć różne rodzaje bagietek, gotowe kanapki, które są niezwykle popularne w Paryżu oraz wszelkiego rodzaju słodkości, od croissantów z przeróżnym nadzieniem po tartaletki z musem, kremem lub sezonowym owocem. Bagietkowe kanapki mają najwieksze powodzenie – mieszkańcy Paryża czy turyści jedzą je dosłownie wszędzie – na małym pikniku w parku, w metrze, w czasie zwiedzania

Raj dla Podniebienia
LEMONIADA MELONOWA Z MIĘTĄ 118

pół, usuwamy pestki i kroimy na mniejsze kawałki. Kawałki melona wrzucamy do misy blendera. Dodajemy sok z wyciśniętych limonek lub cytryny, miód oraz listki mięty. Blendujemy wszystko na gładki mus, a na końcu dodajemy wodę i mieszamy. Jeżeli chcemy, aby lemoniada była klarowna jak na zdjęciu, przelewamy ją przez sitko. Podajemy schłodzoną

Kuchnia MagdaLeny
PLACKI SEROWO- BANANOWE 547

patelni rozgrzać odrobinę oleju kokosowego. Łyżką wylewać porcje ciasta. Placki smażyć na mniejszym palniku grzewczym na złoty kolor z obu stron. Można podawać posypane cukrem pudrem, z ulubionym sosem, musem owocowym lub z konfiturą

Zrób to smacznie
Sernik na zimno z czerwoną porzeczką 133

cukrem pudrem. Dwoma łyżkami masy hartujemy żelatynę, a następnie wlewamy ją do masy serowej, cały czas miksując. Porzeczki odrywamy z łodyżek, odkładamy na bok garstkę owoców, a resztę blendujemy. Mus porzeczkowy i całe owoce wrzucamy do masy serowej, mieszamy, a następnie wylewamy ją na formę. Wkładamy do lodówki, aż stężeje. Galaretkę rozpuszczamy w 350 ml wrzątku. Odstawiamy do całkowitego wystygnięcia

Kulinarne przygody Gatity
Francuskie z kremem morelowym 127

minut. Osiem połówek moreli odkładam do dekoracji. Resztę miksuję blenderem, dodaję do nich rozpuszczoną żelatyną w odrobinie wody. Śmietanę kremówkę schłodzoną ubijam mikserem z łyżką cukru, i dodaję mus morelowy. Krem wkładam do lodówki do stężenia. Ciasto francuskie kroję na osiem części na kwadraty. Zawijam rogi każdego kwadratu do środka i wstawiam do nagrzanego piekarnika temp 200 stopni

wesoła kuchnia
Mrożony czekoladowy deser z owocami! 160

też użyć gorzkiej czekolady, bądź karobu W/w składniki zmiksuj do pożądanej przez Ciebie konsystencji, dlatego nie podaje ilości dodanego mleka, ja takie desery lubię dość gęste, kiedy mają strukturę musu, Luby, bardziej płynne.  Po prostu zrób tak, jak lubisz! Deser udekorowałam owocami i gotowe

SMYKWKUCHNI
Blue Cactus – recenzja restauracji 132

serem. Całość jest ciężka od sera, smażona i pikantna. Ale przecież nie przyszłam do amerykańskiej knajpy, żeby schudnąć!. Najbardziej smakowało mi taquito czyli rulonik z pieczonej tortilli z musem z kurczaka w środku – będę musiała zrobić je w domu. W zestawie są też sosy i warzywo (słupki marchewki i selera do maczania w dipach). Nie mogłam odpuścić sobie czegoś

Ugotowane pozamiatane
Koktajl z czarnej porzeczki, malin i banana + film 133

łyżki miodu przepis Obranego banana kroimy na mniejsze kawałki i wrzucamy do miski, dodajemy obrane i opłukane czarne porzeczki, maliny i całość blendujemy do uzyskania jednolitej konsystencji. Do musu owocowego dodajemy schłodzoną maślankę, całość dosładzamy miodem i wszystko jeszcze raz miksujemy. Gotowy koktajl przelewamy do szklanek i od razu podajemy.   Artykuł Koktajl z czarnej porzeczki, malin i banana + film

Smakowite Dania
Lody jeżynowo jogurtowe 139

skondensowanego słodkiego 1 szklanka jogurtu greckiego 1 szklanka śmietany 30 % 35 dkg jeżyn Jeżyny przekładam do wysokiego pojemnika i miksuję blenderem. Przecieram przez sitko i odlewam 1/4 szklanki  musu. Śmietanę kremówkę ubijam na sztywno, dodaję mleko skondensowane, połowę porcji jogurtu i mieszam mikserem, na końcu dodaję sos malinowy. Pucharki do lodów okrągłe wykładam folią spożywczą wylewam łyżkę sosu jeżynowego

wesoła kuchnia

Proponowane wyszukiwania