mus - 6353 przepisów (strona:258/424)

bananowo- gryczany mug cake 177

wchłonęła całą wodę)- ugotowaną kaszę odstawiamy do ostygnięcia ugotowaną kaszę blendujemy z bananami białka ubijamy razem z ksylitolem na piankę- dodajemy do zblendowanej kaszy i całość dokładnie mieszamy gotowy mus przekładamy do porcelanowych miseczek/kubków i umieszczamy w mikrofalówce na 7 min- nastawiając moc urządzenia na najwyższą

healthy dreams
Raw batony amarantusowe z awokado i migdałami 161

Składniki: 8 łyżek amarantusa ekspandowanego 1/2 awokado 1 banan 2 garści płatków migdałowych  Wykonanie: awokado i banana ugniatamy na "ciapkę", ewentualnie blendujemy owoce mieszamy z amarantusem i migdałami mus przekładamy na papier do pieczenia formując prostokątne formy, po czym je zawijamy i odkładamy na noc do lodówki gotowe batoniki odwijamy z papieru i przekładamy na talerzyk

healthy dreams
curry sajgonki z dynią hokkaido 177

soczewicę gotujemy ok 15 min- mieszamy razem z przyprawami dynię obieramy, kroimy w kosteczkę, po czym pieczemy w 200 stopniach ok 20 min papier ryżowy zwilżamy ciepłą wodą, nadziewamy musem z kaszy i kawałkami pieczonej dynii, po czym zwijamy (sklejamy razem rogi z każdej strony

healthy dreams
drożdżowe placki dyniowo-żytnie nadziane twarogiem 173

drożdży odrobina mleka (do rozpuszczenia drożdży) dodatek: maliny, jogurt naturalny WYKONANIE: dynię obieramy, kroimy na mniejsze kawałki, po czym parujemy do miękkości uparowaną dynię blendujemy na gładki mus białko ubijamy razem, drożdże dodajemy do lekko podgrzanego mleka i je rozpuszczamy mąkę, 2 łyżki ksylitolu, zblendowaną dynię, ubite jajko i rozpuszczone drożdże mieszamy razem- przykrywamy ściereczką i odkładamy

healthy dreams
dyniowy tofurnik z pekanami na zimno 204

zaletą jest posiadanie własnego ogródka, w którym można znaleźć ostatnie sztuki tego jesiennego warzywka. Pewnie, to nie to samo co sezonowa hokkaido, jednak zadowoliłam się tym co mam. Zrobiłam mus dyniowy który stopniowo zużywałam do wszelkiego rodzaju potraw. Ostatnie kilka łyżek trafiło do pysznego tofurnika! Dynia nadająca delikatności, słodycz dzięki ksylitolowi i charakter uzyskany dzięki orzechom pekan. Cóż więcej pragnąć

healthy dreams
a'la tarty z płatków jaglanych z musem quinoa-kaki 157

miseczki quinoę gotujemy w niewielkiej ilości wody ok 13 min (do wchłonięcia całego płynu) kaki obieramy i blendujemy na gładki krem, następnie mieszamy z ugotowaną quinoą i masłem orzechowym musem nadziewamy talaretki i odkładamy je do lodówki na kilka godzin Dwa główne składniki: quinoa i płatki jaglane są prezentem od EkoRein . Sklep oferuje świetnej jakości produkty, gorąco polecam

healthy dreams
Karobowy pudding chia z bananową "kruszonką" 203

odkładamy na kilka godzin/ na noc do lodówki (możemy kilka razy, co 30 min ponownie przemieszać całość) gotowy pudding wyciągamy z lodówki i przygotowujemy kruszonkę banana blendujemy na gładki mus, dodajemy do niego mąkę i dokładnie mieszamy gotową kruszonkę układamy na gotowym puddingu

healthy dreams
Rokitnik - z czym to się je...? 233

cukru 1,5 łyżeczki pektyny Sok z cytryny, wodę i owoce umieścić w garnuszku. Gotować przez 5-10 minut, aż owoce zaczną się rozpadać. Przetrzeć przez sitko (skórki zachować). Mus przełożyć do szystego garnuszka, dodać cukier, zachowując diwe łyżki. Gotować na małej mocy panika przez 10-15 minut. Po tym czasie dodać pektynę wymieszaną z resztą cukru, gotować kilka minut

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Truskawkowiec 188

wystawało. Galaretki rozpuszczamy w 1 szklance wrzącej wody i studzimy. Połowę truskawek miksujemy i łączymy z rozpuszczoną galaretką. Pozostałe truskawki układamy na cieście w formie keksowej i zalewamy tężejącym musem. Ciasto odstawiamy na 2-3 godziny do lodówki by stężało(ja odstawiłam na całą noc). Foremkę z ciastem przykrywamy deseczką i odwracamy do góry dnem. Najpierw zdejmujemy formę, a następnie

Kulinarne życie
Owsianka z jagodami i jogurtem 184

Kolejna propozycja na sycące śniadanie :) Tym razem z musem jagodowym, przygotowanym z mrożonych zapasów. Zmiksowane z miodem i jogurtem utworzą pyszny sos, którym polejemy owsiankę :) Propozycja dla tych, którym znudziły się jabłka i banany jako dodatek do śniadań :) Składniki: 4 łyżki płatków owsianych 200 ml mleka 100 g jagód 1/2 łyżeczki miodu 3 łyżeczki jogurtu naturalnego Płatki umieszczamy w garnuszku

Chocolate Muffin Blog
Sok marchwiowo- owocowy a'la Kubuś 189

garnka, zalewam wodą i gotuję 30 minut. Odstawiam do przestudzenia.  2. Jabłka oraz pomarańczę obieram. Przekładam do sokowirówki i wyciskam sok.  3. Marchewkę miksuję blenderem na jednolity mus. Dodaję pokrojonego banana oraz wlewam sok jabłkowo- pomarańczowy. Wszystko razem blenduję. Gotowy sok przelewam do szklanek i od razu podaję

Tradycyjna kuchnia Kasi
Panna cota waniliowa z malinami 171

zagotuje. 3. Do śmietanki dodajemy namoczoną żelatynę i dokładnie mieszamy. 4. Mieszankę przelewamy do foremek silikonowych i odstawiamy do wystudzenia. 5. Maliny rozgniatamy widelcem. 6. Deser panna cota polewamy musem malinowym. Panna cota jest bogata w: - wapń, który odpowiada za prawidłową budowę kości, - witaminę C(pochodzącą z malin), która jest antyoksydantem, działa przeciwnowotworowo. Wartość odżywcza jednej porcji: \ Porcja waży

Zdrowe odżywianie w pięciu smakach
Gruszka w sosie malinowym 165

wydrążamy gniazda nasienne. 2. Gruszki smarujemy miodem i obsypujemy cynamonem. 3. Pieczemy w 180⁰C przez ok. 30-40 min. 4. Rozgniatamy maliny widelcem. 5. Upieczone gruszki polewamy musem malinowym. Gruszki są bogate w: - błonnik pokarmowy, który zmniejsza poziom cholesterolu, - potas, który odpowiada za prawidłową kurczliwość mięśni. Wartość odżywcza jednej porcji: Porcja waży: ok. 200 g   Energia

Zdrowe odżywianie w pięciu smakach
.1999. omletowo 179

kakaowy omlet z dodatkiem babki jajowatej podany z waniliowym jogurtem sojowym i musem z persymony~ PRZEPIS /1 porcja/ ~40g mąki - u mnie pół na pół ryżowa i gryczana ~15g łupin babki jajowatej Kuchnie Świata ~10g kakao ~60-80ml mleka roslinnego ~1/2 łyżeczki bezglutenowego proszku do pieczenia ~cukier/stevia do smaku Łączymy mąkę, babkę jajowatą, kakao, cukier/stevię i proszek

breakfast of dreams
BRZOSKWINIOWA POKUSA 204

słodkiego. Na dworze zimno, mróz...nie bardzo chce mi się wychodzić z domu przy takiej aurze...Ale pokusa na deser jest silniejsza. Otwieram lodówkę, przeszukuję szafki...Ze słodkiego jedynie mus owocowy, śmietana kremówka( która słodka może być ) i kilka pokruszonych bezików po urodzinach syna...Hmmm.... Tyle wystarczy by przygotować coś słodkiego i pysznego, zobaczcie sami Składniki: słoik powideł brzoskwiniowych

Z Majeczką w kuchni

Proponowane wyszukiwania