Świetną alternatywą dla słodyczy: czekolad i ciast są desery na bazie jogurtu i owoców. Mus z dojrzałego mango jest tak słodki, że spokojnie zastąpi Wam cukier w tym deserze. Do tego dodałam płatki zbożowe oraz kwi i borówkę amerykańską oraz odrobiną masła orzechowego z migdałów (bez soli, bez cukru ani oleju palmowego!). Zapraszam i serdecznie polecam przepis :) Czytaj więcej
Ana Mari's worldpewno przetestuję tartę z botwiny i koziego sera, pizzę z buraczanym pesto i kaszanką, makaron z jeżynami i kurkami, kompot z rabarbaru i truskawek z zielonym pieprzem, pasztet z musem z rabarbaru, śledzia z rabarbarem lub ze skorzonerą, pieczoną skorzonerę z boczkiem, chłodnik z jarmużem, raviolo z pasternakiem i płynnym żółtkiem, oraz pasternak pieczony z gruszkami i figami. A tymczasem
Ugotowane pozamiatanekokosowy i mieszaj aż do jego całkowitego rozpuszczenia. Do powstałej masy dodaj 1-2 łyżki kropli miętowych i przez 5 minut miksuj aby jaknajbardziej napowietrzyć masę. Wystudzone ciasto wypełnij musem czekoladowym i wstaw na godzinkę do lodówki aby masa stężała. Gotowe możesz delikatnie przypruszyć cukrem pudrem oraz z gałką domowych wegańskich lodów oraz ze świeżymi listkami męty. Smacznego
greenscarfwyciągnąć owoce, zblędować na masę owocową i zostawić do dekoracji Do gotującego kompotu wlewamy mąkę i mieszamy aż powstanie gładka masa. Gotowy kisiel przelewamy do salaterek i ozdabiamy musem owocowym Smacznego
Klaudynkowa kuchniazbyt gęste dolewamy mleka. Naleśniki smażymy na patelni w silikonowej obręczy o kształcie serca. Możemy wykorzystać też foremki. Owoce obieramy i kroimy na mniejsze kawałki. Miksujemy je na gładki mus z dodatkiem jogurtu naturalnego
VioletoweKucharzenienaturalnego kakao 2 łyżki siemienia lnianego 2 banany 2/3 szklanki cukru pudru lub innego słodzidła ok. 60 g oleju kokosowego mąka Banany zblendować z odrobiną wody na gładki mus. Olej kokosowy roztopić. Płatki owsiane zmielić w malakserze z siemieniem lnianym, kakao i rozkruszonymi wcześniej waflami ryżowymi na drobny ,,pył". Wymieszać wszystkie składniki w misce za pomocą łyżki wsypując stopniowo
Kuchnia EllieRurki z kremem budyniowym Ciasto kruche z rabarbarem, jabłkiem i budyniową pianką Lody kawowe (z 3 składników, w 5 minut, bez maszyny) Lodowa kawa mrożona Sernik na zimno z musem jabłkowym Ciasto "Stefanka" Spodobał Ci się ten wpis? Udostępnij go! :) Będzie mi bardzo miło, jeśli zdecydujesz się przygotować coś według przepisu z bloga. Smacznego
Kolorowy Przepisownikłasuchów i fanów czekolady, czekoladowy mazurek to pozycja obowiązkowa w menu wielkanocnym. Zrobić go można na wiele sposobów, wypełniając ganachem, musem, oblewając czekoladą. Mazurek czekoladowy przygotowałam z czekoladowym ganachem, dżemem porzeczkowym dla przełamania smaku oraz z gotową masą krówkową, dla dodania słodyczy. Masa krówkowa stanowi w mazurku także element dekoracyjny. Mazurek czekoladowy ozdobiłam złotymi czekoladowymi jajkami oraz posypkami w złotym
kolorowotorcikowomoje ulubione pomysły na Wielkanocne pyszności, zapraszam! Śniadanie Pyszna sałatka jajeczna Sałatka jajeczna z paluszkami krabowymi Moje ulubione marynowane jajka w majonezie na łódeczkach z cykorii Marynowane jajka faszerowane musem z tuńczyka Marynowane jajka nadziewane z sałatką z łososia Jajka herbaciane nadziewane guacamole Sałatka jajeczna z makrelą i porem Pasta z makreli z suszonymi pomidorami Sałatka jajeczna z awokado
karmelowyOstatnio nasiona chia robią furorę w internecie, więc postanowiłam na własnej skórze wypróbować czy faktycznie warto w nie zainwestować. Nie przypuszczałam, że w połączeniu z kremowym mleczkiem kokosowym i musem owocowym mogą tak znakomicie smakować. Posiadają w swoim składzie błonnik dający uczucie sytości i wpływający na szybszą przemianę materii oraz mnóstwo witamin i minerałów. W przeciwieństwie do lnu, który
Czekoladowa muffinkagodzina Składniki: 200g jedwabistego tofu (silken) 30g suchej kaszy jaglanej 140ml mleka kokosowego do gotowania kaszy 50g mąki kokosowej 2 jajka (w wersji wegańskiej 100g rozgniecionego banana lub 100g musu jabłkowego (kliknij po przepis) ) 5g (1 łyżeczka) oleju kokosowego 5g (1 łyżeczka) ksylitolu 15g (1 łyżka) mąki ziemniaczanej 30ml syropu klonowego nasionka wyskrobane z 1/2 laski wanilii sok wyciśnięty
Book of spellsśmietankę ubić z cukrem pudrem. Do ubitej śmietanki dodać serek mascarpone. Całość dobrze zmiksować na gładki krem. Krem wyłożyć w zagłębienie bezy. Na wierzchu ułożyć dowolne owoce lub polać musem owocowym ( np. z malin lub mango ) Smacznego
kolorowotorcikowoznajdziecie garść informacji. Powracając do puddingu- jest bezglutenowy, bezmleczny i bezjajeczny. Cukier możecie zastąpić innymi substancjami, choćby syropem z agawy. Na wierzch puddingu możecie położyć owoce sezonowe lub musy owocowe.... ten przepis jest z sosem z mango. Pudding 2 puszki mleka kokosowego. 1/3 szklanki tapioki (używam drobniejszych kuleczek) 1/4 szklanki cukru trzcinowego (lub białego, lub syropu z agawy
Piekarz-Kucharz-Garkotłukwlać szklankę wody i zagotować. Gotować kilka minut do czasu aż daktyle się rozpadną i zacznie powstawać gęsta ,,marmolada". Odstawić garnek do przestudzenia. Zblendować daktyle z bananami na gładki mus a'la karmel. Piekarnik nagrzewać do 180 stopni C. W jednej misce wymieszać ze sobą suche składniki : mąkę ryżową, sodę oczyszczoną i cynamon. Płatki owsiane zalać w miseczce ciepłą
Kuchnia Ellieporcje. Do jednej dodać starte jajka, chrzan i posiekany szczypiorek, doprawić ewentualnie do smaku, wymieszać dokładnie. Do drugiej dodać groszek z puszki, doprawić do smaku solą, zmiksować blenderem na mus. Formę wyłożyć folią, wylać warstwę z groszku, włożyć na kilka minut do zamrażarki aby szybko stężała, gdy masa zastygnie wyjąć i wyłożyć masę jajeczna, wygładzić łyżką. Włożyć na całą
Wanilia i Kardamon