mus - 6353 przepisów (strona:263/424)

Szybki obiad: Lasagne wegetariańska z dynią i szpinakiem 346

Drobno kroimy chilli i ząbek czosnku, wrzucamy na rozgrzany olej. Kilka sekund smażymy i dodajemy passate pomidorową, doprawiamy solą i pieprzem. Gotujemy 4-5 minut. Ugotowaną dynie miksujemy na mus lub rozdrabniamy widelcem. Naczynie w którym będzie się piekła lasagne smarujemy delikatnie margaryną. Układamy warstwę suchego makaronu (nie gotujemy go wcześniej), na makaron układamy cienką warstwę dyni, na dynię cienka

http://szpilkinamiotle.blogspot.com/
“Minimalist baker” – recenzja 101

minimalistycznego zrobiła z przepisów z tej książki? Bardzo lubię ryż kalafiorowy, burrito i mango lassi, więc na pewno wypróbuję wersję Diany. Dobrym pomysłem są łódeczki z cykorii np. z musem chrzanowym i dodawanie tamaryndowca, który został nam po pad thai do drinków. Minimalist baker specjalizuje się w wypiekach – a ja uwielbiam ciasta warzywne, więc już cieszę się na ciasto

Ugotowane pozamiatane
Klasyczne brownie 174

czekoladowe. Z reguły bez dodatków lub z dodatkiem orzechów. Mocny czekoladowy smak warto przełamać kwaskowym smakiem owoców, jak np. malin czy borówek amerykańskich, dodając je do ciasta lub robiąc mus. Czytaj więcej

Pasja tworzenia
Szpinak, gruszka, topinambur 162

szklanych, dobrze zamkniętych pojemnikach w lodówce do 24 godzin. Smak: Z wyciśniętych składników otrzymujemy gęsty zielony sok . Za sprawą jabłek z gatunku Champion sok bardziej przypomina koktajl lub mus. Przeważa gruszkowo -jabłkowy bukiet z posmakiem ziaren słonecznika, które sprawia topinambur . źródło: www.miod-malina.pl Słonecznik bulwiasty, czyli topinambur - coraz bardziej doceniany

Pij soki wyciskane
68 przepisów na koktajle 299

brzoskwiniowy Koktajl truskawkowy na maślance z miętą Koktajl truskawkowy z suszonymi jagodami goji Kuskus z lazurem i winogronami Kuskus z pomarańczą i marchewką z jogurtem i miodem Kuskus z musem jabłkowym z orzechami włoskimi Koktajl szpinakowo - pomarańczowy Pierniczkowy koktajl z egzotycznymi owocami Truskawkowy koktajl na maślance Truskawkowy koktajl z bananem i miodem Zielony koktajl z młodym jęczmieniem, jarmużem i szpinakiem

Moja smaczna kuchnia
ŚWIĄTECZNA BÛCHE Z MASCARPONE I MIGDAŁAMI 137

mieszkańców domu w Nowym Roku. Francuska świąteczna kłoda do złudzenia przypomina polską roladę. Tradycyjna bûche de Noël jest przełożona kremem maślanym, ale dzisiaj zastępują ją często lżejsze kremy i musy o przeróżnych smakach: czekoladowym, waniliowym, owocowym, kasztanowym, tiramisu i wielu innych. Bûche de Noël występuje również w lżejszym wydaniu-   rolady lodowej. Mało kto robi świąteczną roladę samodzielnie

Smaki Francji współczesna kuchnia francuska
Piernikowa Inka z kawowym sernikiem 192

kawy Inka Klasyczna ½ łyżeczki przyprawy do piernika 3-4 sztuki pierników Wykonanie: Mleko zagotuj, ściągnij z palinka i wlej go do kielich blendera. Dodaj pozostałe składniki i zblenduj na mus. Przelej do szklanki i ciesz się pysznym smakiem piernikowej kawy zbożowej. Kawowy sernik (składniki): 100 g herbatników czekoladowych 50 g masła 1 kg serka twarogowego (z wiaderka) 4 jajka

Kulinarna (nie)codzienność
ŚWIĄTECZNE PIERNICZKI (BEZGLUTENOWE, WEGAŃSKIE) 178

łyżek słodzika (u mnie - 5 łyżek ksylitolu + 5 łyżek cukru kokosowego). Wykonanie: Suche składniki umieszczamy w misce i dokładnie mieszamy. Jabłka kroimy na kawałki i blendujemy na mus, dodajemy do nich mokre składniki. Następnie łączymy z suchymi składnikami. Zagniatamy ciasto i umieszczamy w lodówce na 1 godzinę. następnie odrywamy część i wałkujemy na cienki placek. Wykrawamy wybrane kształty

Jeść, by żyć w zdrowiu
Przyprawy 214

granatem i hummusem z dyni z kozieradką i gałką muszkatołową, tatar jagnięcy z nasturcją, okonia morskiego z wanilią, czarny makaron z boczniakami, kalmarami i miso albo sezamki z musem z mango i kremem waniliowym na deser. Ewa pochodzi z Algierii, ale wychowała się w Polsce. Jej przepisy łączą to, co najlepsze w kuchni Maghrebu, kuchni śródziemnomorskiej i polskiej. Serio warto

GRUBY WAŁEK
Wyciskarka Artnico – recenzja + FILM 184

którego wrzucie owoce czy warzywa. Dodatkowo macie 2 pojemniki na sok i resztki, popychacz i niepozorną, ale bardzo przydatną szczoteczkę do czyszczenia . Możecie sobie kupić jeszcze sito do musów czy ketchupów oraz tacę do rozrzedzania soków, o czym w dalszej części wpisu. Z CZEGO WYCISKAĆ SOKI W ARTNICO SX-90? Możemy robić soki w sumie prawie ze wszystkiego

Powiedz dietom nie
Rurki z kremem truskawkowym 171

jest eksperymentalny. Rurki były smaczne, jednak krem jak dla mnie zbyt mało truskawkowy - czuło się zaledwie truskawkową nutę. Wymaga dopracowania :) Rurki z kremem truskawkowym Płat ciasta francuskiego 1 szklanka musu z truskawek 250 g serka mascarpone 50 g masła cukier puder truskawki do dekoracji Coasto francuskie pokrój na długie paski i nawń na foremki do rurek wysmarowane małem. Upiecz

Gotuj Sam!
Deser lodowy podwójnie truskawkowy 113

słodkie. Zmiksuj  truskawki z jogurtem i od razu wyłóż do pucharków. Jeśli chcesz podać deser później wstaw  lody w pojemniku do zamrażalnika. Porcje lodów polej musem truskawkowym i posyp pokruszonymi bezami. Udekoruj całymi truskawkami

Gotuj Sam!
Coś na ząb czyli owsianka, wisienka, gruszka i jabłuszko. 119

szklanki wydrylowanych  wiśni 2 łyżki kremowego twarożku 2 kostki gorzkiej czekolady Wiśnie do dekoracji Przygotuj  owsinkę  'Coś na ząb' wg przepisu. Wydrylowane wiśnie włóż do musu i przesmaż je razem do chwili aż lekko zgęstnieje.  Ostudź. Do pucharków nałóż porcję masy gruszkowej, masę jabłkowo-wiśniową. Na górze ułóż po łyżce twarożku. Posyp każdą porcję wiórkami czekolady

Gotuj Sam!
Dynia makaronowa pieczona, z kurczakiem i pomidorami 256

ciasta - dynia makaronowa najlepsza do upieczenia a jej włóknistego miąższu użyć zamiast makaronu co możecie zobaczyć w dzisiejszym przepisie - dynia piżmowa, inaczej butternut, najlepiej sprawdza się w zapiekankach , ale mus też będzie wyśmienity Wszystkie dynie, bardziej lub trochę mniej, nadają się na zupy. Są jeszcze inne gatunki dyni, ale te wymienione chyba są u nas teraz najłatwiej dostępne i znane

Smaczna Pyza
Chrupiące, cynamonowe i złociste medaliony żytnie! Obalamy śniadaniowe wymówki z Lubellą! 127

metalowej puszki, gdzie możemy przechowywać je do 2 tygodni.  Cynamonowo -żytnie medaliony możecie spożywać z kubkiem kawy czy herbaty, ale równie dobrze smakować będą z jogurtem czy musem owocowym. Są przepyszne!!! Uwielbiam ;-))) OBALAMY ŚNIADANIOWE WYMÓWKI Z LUBELLĄ! DZIEŃ ZDROWEGO ŚNIADANIA! A Wy macie swoje przepyszne pomysły na zdrowe śniadania poza domem? Życzę Wam smacznego śniadania! I pięknego dnia

SMYKWKUCHNI

Proponowane wyszukiwania