mus - 6353 przepisów (strona:270/424)

Chleb gryczany dla leniwych 211

zawartość kwasu fitynowego) Kiedy czuć, że zaczyna fermentować jest to czas na pieczenie :) Przełóż mieszankę do malaksera, dodaj sól i zmiksuj na w miarę jednolitą konsystencję, ale nie na mus. Grudki kaszy mają być widoczne. Powstała masa jest dość puszysta Dosyp dodatki i wymieszaj, ciasto zrobi się gęstsze, ale wciąż lejące Przełóż do keksówki, wstaw do zimnego do piekarnika, temperaturę

pyszne zdrowości
Wykwintny dżem jabłkowo-śliwkowy 127

początek naszego jabłkowego cyklu. Od dłuższego czasu męczymy was przetworami (w końcu to sezon). Teraz też będzie jeszcze trochę przetworów, ale przewodnim owocem będą jabłka. Będziemy mieć dla was musy, kompoty, dżemy, marmolady i sami nawet nie wiemy co jeszcze. Wiemy, że na pewno będzie smacznie. Więc zaczynamy.       Potrzebujemy: 4 kg jabłek 1,5 kg śliwek węgierek

Marder&Marder Manufacture
Lody jeżynowe bez jajek 234

Zmiksować blenderem i przetrzeć przez sitko. Odstawić do wystudzenia. Mleko skondensowane i kremówkę dobrze schłodzić w lodówce. Śmietankę ubić i stale miksując wlewać cienkim strumykiem mleko. Na końcu dodać mus jeżynowy i wszystko dokładnie wymieszać. Przełożyć mieszankę do pojemnika na lody i wstawić do zamrażarki. Lody dobrze jest przemieszać co jakiś czas. Smacznego :) Kategoria: A-Z SŁODKO , Bez pieczenia , Dania

https:KKuchniaMniam
Recenzja książki "Pszyne chwasty" Małgorzaty Kalemby - Drożdż 149

początkujących) Pasty i sosy (np. Sos pokrzywowo - miętowy) Zupy (np. Zupa z brokuła, mniszka z babki) Dania główne (np. Leczo z żółtlicą i mniszkiem) Desery i wypieki (np. Mus czekoladowo - fiołkowy) Przetwory (np. Galaretka z kwiatów koniczyny) Napoje (np. Sok z pokrzywy) Przepisy są łatwe w wykonaniu i zawierają chwasty łatwo dostępne na naszych polach czy w ogrodach. Na samym

Z miłości do słodkości
Lody malinowe 140

trzyskładnikowe lody malinowe, które może przygotować każdy bez użycia maszynki do lodów. składniki: 400 g malin 400 ml śmietanki 30 % 1 puszka mleka zagęszczonego słodzonego (530g) Maliny zmiksować na mus. Przetrzeć przez gęste sito aby pozbyć się pesteczek. Do miski przelać mleko słodzone. Dodać przetarte maliny i zmiksować. Śmietankę ubić na sztywno i dodać do malinowej masy, delikatnie wymieszać łyżką

Monia miesza i gotuje
Czarny ryż z kurkami, boczniakami i przegrzebkami z pora 121

kurkami i boczniakami . Idealne na jesienne wieczory. Dla spragnionych zdrowych fast-foodów przyrządzimy  burgery z fasoli w bliskowschodnim stylu . Zwieńczeniem naszej roślinnej uczty będzie  fit tarta z musem z malin i białą czekoladą z kokosa , czyli mój ulubiony sposób na łakocie bez wyrzutów sumienia. W sumie przygotujemy 2 przystawki, 2 dania główne i deser.  Patronat nad wydarzeniem

Food Square
Hummus z suszonymi pomidorami 173

połowy cytryny 1 duży ząbek czosnku 2 łyżki oliwy z oliwek sól i pieprz do smaku ewentualnie odrobina wody Ciecierzycę odsączamy (wodę z ciecierzycy można wykorzystać do przygotowania musu czekoladowego lub do upieczenia bezy). Pomidory kroimy na mniejsze części, a czosnek przeciskamy przez praskę. Wszystkie wymienione w przepisie składniki wkładamy do naczynia i blendujemy do uzyskania jednolitej masy bez grudek

Emskie Smaki
CZEKOŚLIWKA- DOMOWA NUTELLA 141

Składniki: 3 kg węgierek 1,2 kg cukru 4 łyżki cukru waniliowego 8-10  łyżek kakao Wykonanie: Wydrążone śliwki przepuszczamy przez maszynkę do mięsa. Dodajemy cukier do powstałego musu i gotujemy ok. 2,5 godz na wolnym ogniu. Pod koniec gotowania dodajemy cukier waniliowy i kakao. Dobrze mieszamy, aby kakao się rozpuściło, gotujemy jeszcze ok 5 minut. Gorące przekładamy

Z Majeczką w kuchni
Jabłka w cieście waniliowym 139

piekę z tych, które spadły, lecz te na drzewach już są coraz słodsze :) Jest to takie ciasto - nieciasto, bardzo szybkie, zrobione w tak ekspresowym tempie jak ciasto biszkoptowe z musem jabłkowym , jedzone na ciepło i nakładane na talerzyki łyżką - jak zapiekanka . Najlepiej smakuje ze śmietaną lub lodami waniliowymi. Jabłka w cieście waniliowym okrągła foremka żaroodporna 21 cm Jabłka: 4 jabłka

Posadzone i zjedzone
Mus - konfitura z wiśni peruwiańskiej z figa i śliwką kalifornijską 105

ViolaPassion  Kolejna konfitura. Wymyślona o tako na poczekaniu Szukałam czegoś do mięsa, a akurat te produkty miałam pod ręką. Stąd też się wziął ten mus  który jest wspaniały do mięsa jak i do kanapki. Bardzo prosty przepis : 1 słoik  5 fig 10 wiśni peruwianskich Garść śliwki suszonej kalifornijskiej 1 szklanka cukru 1 szklanka wody 1/2soku z limonki

Viola cooks with passion
Kuchnia "fusion" - jak zaistnieć w świecie kulinarnych tuzów 151

nasiona goji, daktyle, sok z grillowanych buraków, czarny miód egipski, mięta, lawenda, przyprawy. Przystawka Lostæti vitlaus úlfalda (smakołyk szalonego Wielbłada). Składniki: galaretka z malin, olej kokosowy rafinowany, smalec gęsi, mus gruszkowy, chipsy z leśnych grzybów, przyprawy

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Puree z pieczonej dyni 130

piekarnika na 30-60 minut, w zależności od wielkości kawałków ( trzeba sprawdzać ich miękkość widelcem ). Upieczoną dynię odstawić do przestygnięcia, następnie oddzielić od skórek i zmiksować blenderem na gładki mus. Jeśli puree wyjdzie zbyt wodniste, można odcisnąć nadmiar soku przeciskając je przez czystą ściereczkę, lub gazę. Tak przygotowane puree, możemy przełożyć do słoiczka i przechowywać w lodówce około

NiePieprz.pl
Truskawkowo-malinowy "budyń" z quinoy 182

dziś wymyśliłam taki oto deserek, coś pomiędzy koktajlem, musem, a budyniem z soczystymi malinami, truskawkami i odrobiną kokosa. Pycha :)  Składniki: 1 szklanka ugotowanej białej quinoy 50 ml mleka kokosowego 1 łyżka miodu, lub jakiegoś roślinnego słodzidła 8 truskawek 20 malin 1 łyżka sproszkowanego siemienia lnianego płatki kokosa do dekoracji Wykonanie: Quinoę blendujemy z mlekiem kokosowym, miodem, siemieniem lnianym, około

Quinoa Raz!
Malinowe ptasie mleczko chia w wersji fit, wegańskie 513

jednak za szybko wylałam białą masę na różową i ta różowa schowała się w białą i jej nie widać, dlatego jeśli chcecie żeby wasze ptasie mleczko było idealne musie poczekać :)  moje jak zwykle wyszło nie tak jak trzeba, taka moja natura, niecierpliwość i nieustanny pośpiech, możecie też zmniejszyć o połowę składniki warstwy malinowej i zrobić moją wersję z tylko

zdrowa vege kuchnia
Ketchup z cukinii. 122

Mieszamy co kilka chwil aby cukinia nie przywarła do dna. Następnie dodajemy przecier pomidorowy i doprawiamy do smaku. Gotujemy około 5 min. Ketchup studzimy i blendujemy na jednolity mus. Następnie przekładamy do słoików i pasteryzujemy około 15 min. Gotowe! Smacznego

Radość kipiąca uśmiechem.

Proponowane wyszukiwania