mus - 6353 przepisów (strona:270/424)

Lody jeżynowe bez jajek 245

Zmiksować blenderem i przetrzeć przez sitko. Odstawić do wystudzenia. Mleko skondensowane i kremówkę dobrze schłodzić w lodówce. Śmietankę ubić i stale miksując wlewać cienkim strumykiem mleko. Na końcu dodać mus jeżynowy i wszystko dokładnie wymieszać. Przełożyć mieszankę do pojemnika na lody i wstawić do zamrażarki. Lody dobrze jest przemieszać co jakiś czas. Smacznego :) Kategoria: A-Z SŁODKO , Bez pieczenia , Dania

https:KKuchniaMniam
Recenzja książki "Pszyne chwasty" Małgorzaty Kalemby - Drożdż 154

początkujących) Pasty i sosy (np. Sos pokrzywowo - miętowy) Zupy (np. Zupa z brokuła, mniszka z babki) Dania główne (np. Leczo z żółtlicą i mniszkiem) Desery i wypieki (np. Mus czekoladowo - fiołkowy) Przetwory (np. Galaretka z kwiatów koniczyny) Napoje (np. Sok z pokrzywy) Przepisy są łatwe w wykonaniu i zawierają chwasty łatwo dostępne na naszych polach czy w ogrodach. Na samym

Z miłości do słodkości
Lody malinowe 142

trzyskładnikowe lody malinowe, które może przygotować każdy bez użycia maszynki do lodów. składniki: 400 g malin 400 ml śmietanki 30 % 1 puszka mleka zagęszczonego słodzonego (530g) Maliny zmiksować na mus. Przetrzeć przez gęste sito aby pozbyć się pesteczek. Do miski przelać mleko słodzone. Dodać przetarte maliny i zmiksować. Śmietankę ubić na sztywno i dodać do malinowej masy, delikatnie wymieszać łyżką

Monia miesza i gotuje
Czarny ryż z kurkami, boczniakami i przegrzebkami z pora 128

kurkami i boczniakami . Idealne na jesienne wieczory. Dla spragnionych zdrowych fast-foodów przyrządzimy  burgery z fasoli w bliskowschodnim stylu . Zwieńczeniem naszej roślinnej uczty będzie  fit tarta z musem z malin i białą czekoladą z kokosa , czyli mój ulubiony sposób na łakocie bez wyrzutów sumienia. W sumie przygotujemy 2 przystawki, 2 dania główne i deser.  Patronat nad wydarzeniem

Food Square
Hummus z suszonymi pomidorami 175

połowy cytryny 1 duży ząbek czosnku 2 łyżki oliwy z oliwek sól i pieprz do smaku ewentualnie odrobina wody Ciecierzycę odsączamy (wodę z ciecierzycy można wykorzystać do przygotowania musu czekoladowego lub do upieczenia bezy). Pomidory kroimy na mniejsze części, a czosnek przeciskamy przez praskę. Wszystkie wymienione w przepisie składniki wkładamy do naczynia i blendujemy do uzyskania jednolitej masy bez grudek

Emskie Smaki
CZEKOŚLIWKA- DOMOWA NUTELLA 144

Składniki: 3 kg węgierek 1,2 kg cukru 4 łyżki cukru waniliowego 8-10  łyżek kakao Wykonanie: Wydrążone śliwki przepuszczamy przez maszynkę do mięsa. Dodajemy cukier do powstałego musu i gotujemy ok. 2,5 godz na wolnym ogniu. Pod koniec gotowania dodajemy cukier waniliowy i kakao. Dobrze mieszamy, aby kakao się rozpuściło, gotujemy jeszcze ok 5 minut. Gorące przekładamy

Z Majeczką w kuchni
Jabłka w cieście waniliowym 140

piekę z tych, które spadły, lecz te na drzewach już są coraz słodsze :) Jest to takie ciasto - nieciasto, bardzo szybkie, zrobione w tak ekspresowym tempie jak ciasto biszkoptowe z musem jabłkowym , jedzone na ciepło i nakładane na talerzyki łyżką - jak zapiekanka . Najlepiej smakuje ze śmietaną lub lodami waniliowymi. Jabłka w cieście waniliowym okrągła foremka żaroodporna 21 cm Jabłka: 4 jabłka

Posadzone i zjedzone
Mus - konfitura z wiśni peruwiańskiej z figa i śliwką kalifornijską 108

ViolaPassion  Kolejna konfitura. Wymyślona o tako na poczekaniu Szukałam czegoś do mięsa, a akurat te produkty miałam pod ręką. Stąd też się wziął ten mus  który jest wspaniały do mięsa jak i do kanapki. Bardzo prosty przepis : 1 słoik  5 fig 10 wiśni peruwianskich Garść śliwki suszonej kalifornijskiej 1 szklanka cukru 1 szklanka wody 1/2soku z limonki

Viola cooks with passion
Kuchnia "fusion" - jak zaistnieć w świecie kulinarnych tuzów 159

nasiona goji, daktyle, sok z grillowanych buraków, czarny miód egipski, mięta, lawenda, przyprawy. Przystawka Lostæti vitlaus úlfalda (smakołyk szalonego Wielbłada). Składniki: galaretka z malin, olej kokosowy rafinowany, smalec gęsi, mus gruszkowy, chipsy z leśnych grzybów, przyprawy

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Puree z pieczonej dyni 133

piekarnika na 30-60 minut, w zależności od wielkości kawałków ( trzeba sprawdzać ich miękkość widelcem ). Upieczoną dynię odstawić do przestygnięcia, następnie oddzielić od skórek i zmiksować blenderem na gładki mus. Jeśli puree wyjdzie zbyt wodniste, można odcisnąć nadmiar soku przeciskając je przez czystą ściereczkę, lub gazę. Tak przygotowane puree, możemy przełożyć do słoiczka i przechowywać w lodówce około

NiePieprz.pl
Truskawkowo-malinowy "budyń" z quinoy 187

dziś wymyśliłam taki oto deserek, coś pomiędzy koktajlem, musem, a budyniem z soczystymi malinami, truskawkami i odrobiną kokosa. Pycha :)  Składniki: 1 szklanka ugotowanej białej quinoy 50 ml mleka kokosowego 1 łyżka miodu, lub jakiegoś roślinnego słodzidła 8 truskawek 20 malin 1 łyżka sproszkowanego siemienia lnianego płatki kokosa do dekoracji Wykonanie: Quinoę blendujemy z mlekiem kokosowym, miodem, siemieniem lnianym, około

Quinoa Raz!
Malinowe ptasie mleczko chia w wersji fit, wegańskie 520

jednak za szybko wylałam białą masę na różową i ta różowa schowała się w białą i jej nie widać, dlatego jeśli chcecie żeby wasze ptasie mleczko było idealne musie poczekać :)  moje jak zwykle wyszło nie tak jak trzeba, taka moja natura, niecierpliwość i nieustanny pośpiech, możecie też zmniejszyć o połowę składniki warstwy malinowej i zrobić moją wersję z tylko

zdrowa vege kuchnia
Ketchup z cukinii. 125

Mieszamy co kilka chwil aby cukinia nie przywarła do dna. Następnie dodajemy przecier pomidorowy i doprawiamy do smaku. Gotujemy około 5 min. Ketchup studzimy i blendujemy na jednolity mus. Następnie przekładamy do słoików i pasteryzujemy około 15 min. Gotowe! Smacznego

Radość kipiąca uśmiechem.
Marmolada z papierówek 198

psują się. Jest jednak sposób, aby choć w minimalnym stopniu zatrzymać ich smak i zapach na dłużej: możemy zrobić przetwory. W tym roku z papierówek zrobiłam pyszny, lekki mus idealny do ciast czy deserów. Pokusiłam się także o zrobienie całych papierówek w waniliowym syropie , które są ciekawym pomysłem na oryginalny prezent. A to tylko część sposobów na papierówki. Dzisiaj pora

Codzienna kuchnia niecodzienna
Sos z pieczonych pomidorów bez obierania 208

ułożyć na blaszce, skropić oliwą, posypać solą i pieprzem, dodać świeże zioła i czosnek, piec ok 2h w 120 stopniach, następnie pomidory przełożyć do blendera i zmiksować na gładki mus, spróbować i doprawić, solą, pieprzem, czosnkiem, ziołami prowansalskimi, do blendera można też wrzucić dodatkowo świeżą bazylię, sos przelać do słoików i pasteryzować ok. 15-20 minut). źródło przepisu Przepis dodaję

FitKot

Proponowane wyszukiwania