umytych truskawek. Resztę truskawek też oczyścić z szypułek, opłukać, dodać do miksera, dodać cukier i razem wszystko zmiksować. Do niskich szklaneczek umieścić najpierw śmietanę zabarwioną lekko truskawkami , na wierzch mus truskawkowy i zrobić kleks ze śmietany. Można przed podaniem jeszcze troche schłodzić. Ozdobić miętą
Camilla w kuchniosolonej wodzie. Ugotowany wyjąć z garnka, rozciąć saszetki i wysypać na talerze. Truskawki oczyścić z szypułek, opłukać, dodać do blendera, wsypać cukier i cukier waniliowy i zmiksować na mus, dodać śmietanę i razem zmiksować przez chwilkę, Powstałym sos polać po ryżu, udekorać truskawkami i miętą. Od razu podawać
Camilla w kuchnigarnka i gotować. Gdy woda będzie ciepła wsypać kaszę manną i dokładnie wymieszać, aby nie powstały grudki. Gotować na wolnym ogniu. W międzyczasie banana rozgnieść widelcem za gładką masę. Mus bananowy wymieszać z gotującą się kaszką i jeszcze chwilę pogotować. Gotową mannę przełożyć do miseczki i podawać z ulubionymi dodatkami
tost z dżememSłodkie a zarazem delikatne ciasto do popołudniowej kawy. Dla mnie poezją jest mus śliwkowy z smakiem pomarańczowej galaretki. Po prostu rozkosz dla podniebienia. Coś pysznego. Biszkopt: 6 jajek 1 szklanka mąki 1 szklanka cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia Olejek pomarańczowy Krem budyniowy: 500 ml mleka 2 łyżki cukru 1 budyń śmietankowy (na 3/4 litra) 50 g margaryny Masa śliwkowa
VioletoweKucharzeniealuminiową, wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 st. C i pieczemy przez ok. 50 min. aż dynia zmięknie. Następnie odlewamy sok, miąższ przekładamy do naczynia i miksujemy na gładki mus. Gotowe puree przekładamy do wyprażonych słoiczków, zakręcamy i pasteryzujemy 3 razy przez ok. 20 – 30 min (w zależności od wielkości słoiczków). sposób II: Dynie kroimy na średnie kawałki
Domowy Smak JedzeniaPOLEWIE CZEKOLADOWO-ORZECHOWEJ SERNIK PIERNIKOWY SERNIK Z RODZYNKAMI SERNIK NA ZIMNO SERNIK NA ZIMNO Z TRUSKAWKAMI SERNIK NA ZIMNO Z WIŚNIAMI SERNIK Z RODZYNKAMI NA KRUCHYM SPODZIE SERNIK Z MUSEM MALINOWYM SERNIK CZARNO- BIAŁY SERNIK Z BRZOSKWINIĄ SMACZNEGO Czekam na Państwa opinie i cenne rady. Jeśli zostawicie tutaj swój ślad, łatwiej mi będzie trafić
W kuchennym oknie EwyByły gołąbki ...i zostało trochę ugotowanego ryżu..[ ja prawie zawsze gotuję więcej, potem są kotleciki lub ryż zjadany jest tylko z dżemem lub musem owocowym na słodko]..i tak oto są kotleciki ryżowe.. 1 szkl. ryżu cebula 2 jajka 5 dkg sera żółtego sól,pieprz, wegeta natka pietruszki bułka tarta do panierowania Ryż ugotować na sypko.Cebulę pokroić
Moje domowe kucharzeniesię z korzenia wszewłogi górskiej, korzenia galgantu, korzenia lukrecji i cząbru ogrodowego- 100 g Przygotowanie : Obrane gruszki gotujemy na miękko, ( można ewentualnie dodać jedną pigwę do smaku) Do musu dodajemy 8 łyżek rozgrzanego miodu ( odszumowanego) oraz 100 g mieszanki ziołowej Mieszamy dokładnie i gotujemy chwilę Przekładamy do idealnie czystych słoiczków, najlepsze będą nie używane takie zakupione nowe w sklepie , powinny
Proste PotrawySezon dyniowy uważam za otwarty ! Na pierwszy ogień - risotto. Dzięki musowi z pieczonej dyni risotto jest niezwykle kremowe. A jego kolor, tak intensywny wprawia w zachwyt. Risotto możecie śmiało zajadać bez dodatków, ale jeśli myślicie o bardziej sytym posiłku, podajcie je z kurczakiem. Składniki: 200g ryżu arborio 2 cebule szalotki 150 ml białego wytrawnego wina 500-600 ml bulionu drobiowego
kolorowotorcikowoascii-theme-font:minor-latin; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-fareast-language:EN-US;} Dziś prosty i bardzo smaczny pieczony jogurt z musem owocowym. Ja wybrałem maliny, który nadały daniu dodatkowej nutki kwaśności. Możecie wybrać dowolne owoce sezonowe. Korzystając z okazji chciałbym podziękować wszystkim odwiedzającym bloga, dzięki Wam udało się pokonać magiczną granicę
Jedz zdrowo żyj zdrowo!LEKKI I PUSZYSTY MOŻNA GO ZROBIĆ Z MUSEM TAK JAK JA ,LUB PO PROSTU Z OWOCAMI NA WIERZCHU I GALARETKĄ,JA ZAWSZE MROŻĘ ZMIKSOWANE TRUSKAWKI Z ODROBINĄ CUKRU W POJEMNICZKACH PO OK. 0,5 L I CIESZĘ SIĘ SMAKIEM TRUSKAWEK PRZEZ CAŁY ROK,POLECAM TEN PRZEPIS BO JEST PROSTY I SZYBKI DO ZROBIENIA-A POSMAKUJE KAŻDEMU do tego ciasta potrzebne
Swojskie jedzonkojako nutkę owocową użyłam tych, które rosną w moim sadzie i cieszą zarówno oko, jak i podniebienie. Smak jest zaskakujący, dzięki żelatynie zestalony, jednak bez przesady. Wspaniała alternatywa musu na śmietance lub jogurcie. Składniki: 400ml zsiadłego mleka 200ml mleczka kokosowego 100ml kwaśnej śmietany 6 cukierków "Trufli" 3 łyżki cukru 1 łyżeczka soku z cytryny 2 łyżeczki żelatyny (płaskie) 2 łyżki
Cakes By KejtSkładniki na 4 osoby 4 kawałki łososia 5 brzoskwiń 1 cebula 150 g śmietany (18%) oliwa sól,pieprz Wykonanie 1 brzoskwinie zmiksować do tego musu dodać pieprzu i soli do smaku oraz łyżkę oliwy . Następnie w tym soku zamarynować kawałki łososia . Odstawiam rybę do lodówki na godzinkę . Niech sobie tam naciąga smaczków brzoskwiniowych. W tym czasie na patelni
Eli Gotowaniedobrze rozgrzanej patelni z odrobiną tłuszczu. Naleśniki są bardzo elastyczne i nie wysychają, dzięki czemu można je przygotować także na później. Doskonale pasuje do nich zarówno farsz słodki (musy owocowe, dżemy, domowa nutella z daktyli), jak i farsze wytrawne (brokuł z fetą, szpinak czy soczewica z pomidorami). Według Tosi takie naleśniki są najlepsze, bo zwykle zjadała jednego, a gryczanych pożarła
Przepysznik - BLW i nie tylkoKolejny z moich ukochanych smaków dzieciństwa. Co roku czerwiec upływa mi pod znakiem truskawek podawanych na setki sposobów, na ciepło, na zimno, w musie i w kompocie, a nawet w postaci zupy. Wszystkimi tymi przepisami, zdatnymi do tego, by podać je maluchowi od 8 miesięcy wzwyż (oczywiście, jeśli nie ma alergii), chętnie się z wami podzielę. Zatem wszystkich miłośników truskawek
Przepysznik - BLW i nie tylko