Koko Yogo to marka oferująca bezmleczne, roślinne produkty wegańskie zawierające bakterie probiotyczne. Dostępne są desery kokosowe oraz jaglane, a także mleko kokosowe i mus z mango. Do testów otrzymałam desery, także to ich recenzje będzie mogli wkrótce przeczytać. Desery Koko Yogo to doskonała alternatywa dla osób uczulonych na mleko i produkty mleczne, osób, które są diecie wegańskiej i bezglutenowej
Zdrowie na języku :PPrzepis bierze udział w konkursie "Przepis Godny Mistrza", potrawa przy pomocy narzędzi dostępnych na stronie Hendi . Mus z pieczonej jarzębiny i pigwowca z wanilią ½ szkl. oczyszczonych korali jarzębiny 5 owoców pigwowca 1 duże jabłko sok z jednej pomarańczy ½ łaski wanilii 20 g cukru 20 ml nalewki z kwiatów czarnego bzu Oczyszczone korale jarzębiny, pigwowce pokrojone w plastry i jabłko
SzczyptaSmaQproszę przepisy na tiramisu z jałowcem czy słodka jałowcówka. Do wykorzystania melisy w przepisach przekonuje nas Laura następującymi przepisami rozgrzewającym naparem na dobry sen czy najdelikatniejszy mus z melisy z wodą z kwiatu pomarańczy. Mięta która tak szybko rozrasta się u mnie w ogródku i przepisy na jej wykorzystanie to Kisiel Mojito, Truskawki z Hotelu St James
Kuchnia na wzgórzuMarzyło mi się zrobienie pasztetu, który byłby delikatny, kremowy (trochę jak mus) i niewymagający pieczenia, ponieważ na obecnym mieszkaniu nie posiadam piekarnika. Czy było to trudne wyzwanie? Nie powiedziałbym. Wystarczyło sięgnąć pamięcią do starych i niezbyt chlubnych czasów, gdy mięso jadałem na co dzień. Był wtedy, jakże okrutny dla gęsi, pasztet strasburski (pasztet z gęsich wątróbek). Jeśli chcesz wiedzieć dlaczego
Blendmanszklanki. 7. Foremki smarujemy masłem i podsypujemy odrobiną bułki tartej i wykładamy do nich nasze kółka z ciasto, obklejając ją całą. W środek wkładamy mus jabłkowy a z ciasta wykrajemy paseczki i wykładamy w kratkę na wierzch. 8. Babeczki pieczemy w 180 stopniach przez około 30 - 40 min. Zostawiamy do wystygnięcia i posypujemy cukrem
Mój pomysł nawoda Wykonanie: Do miski przesiałam mąkę, wsypałam szczyptę soli, dodałam pokrojone w kostkę masło i margarynę, cukier, oraz jajka i żółtka. Drożdże wymieszałam ze śmietaną na gładki mus. Dodałam do miski do pozostałych składników. Wszystko wymieszałam, żeby składniki się połączyły i szybko zagniotłam. Uformowałam z ciasta kulę, przykryłam folią i wstawiłam na 3 godziny do lodówki
Kuchnia u Krysiminut. Po tym czasie sprawdzamy patyczkiem czy dynia jest miękka. Jeśli tak to wyjmujemy i pozostawiamy do ostygnięcia. Odcinamy skórkę i umieszczamy w misce i blenderujemy na gładki mus. Ta odmiana dyni jest dość sucha i mączysta więc dolewamy 2,3 łyżki wody. Gotowe
Kolizje Smakówdrewnianej dodatkowo jeszcze ugniatam te owoce i mieszam by nie przywarły do garnka. Kiedy sok zacznie odparowywać dodaję cynamon i wanilię. Do wyparzonych wcześniej słoiczków wkładam gorący mus. Mocno zakręcam słoiki. Odwracam do góry dnem. Dla bezpieczeństwa również pasteryzuje w garnku z wodą. Zostawiam słoiki do góry dnem do wystygnięcia
Gotowanie Patkiwlać 1/4 szklanki wody i gotować do miękkości śliwek, tortenguss wymieszać w 1/2 szklanki wody i wlać do śliwek, mieszać do zagęstnienia, pałką blendera zmiksować i trochę wystudzić cały mus wyłożyć na wierzch sernika, zostawić w lodówce lub w chłodnym miejscu najlepiej na całą noc - sernik jest bardzo aromatyczny, puszysty i wilgotny...........SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubięwytwory typu cukier farbowany karmelem. Podam wam ilość składników na średni słoiczek. Może dużo, ale wierzcie mi, jak ją zrobicie, to będziecie przemycać ją wszędzie – do pierników, dyni, jabłeczników, musów, będziecie wąchać ją dla samej przyjemności. Ja mam młynek do przypraw i moździerz, ale nie martwcie się – sam moździerz wystarczy, a ten możecie kupić w internecie lub Ikei za około
ladykitchenczasie kasztany nadal są twarde, a skórka od nich ładnie nie odchodzi. Ale wystarczy obniżyć temperaturę pieczenia i potrzymać je w piekarniku nieco dłużej - nie zrobi się mus, nie obawiajcie się. Kasztany nadal będą trzymały fason, i niemal same wyskoczą ze skorupek! Choć nadal trzeba się liczyć z możliwością poparzenia palców... Całą operację należy bowiem wykonać na gorąco ; jeśli kasztanów
Pożeraczka, czyli raz adobrzesmaki i najlepsze sposoby na ich zużycie. Dzisiaj jesieni bez dyni sobie nie wyobrażam. Kupuję zawsze więcej, niż planuję i jestem w stanie zużyć, przerabiam je na mus i zamrażam, żeby nawet późną wiosną móc cieszyć się jej wyjątkowym smakiem. Gdy tylko zobaczyłam te bułeczki u Doroty wiedziałam, że będę musiała takie upiec. Są zachwycające! Po prostu nie można
Pożeraczka, czyli raz adobrzeGalaretka z papierówek i aronii to kolejny tegoroczny przepis na domowe przetwory do słoików. Lubię smak papierówki i ich zapach dlatego wykorzystuję je do przetworów: galaretek, musów i kompotów. A to drugi w tym roku przepis na galaretkę z papierówek, zredukowałam trochę ilość cukru w poprzedniej recepturze, którą przygotowałam tydzień wcześniej: galaretkę z papierówek z wanilią. Chociaż Piotrkowi ilość cukru
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięrondelku, dodać ziarenka z 1 laski wanilii (resztę strączka posiekać, wrzucić do słoiczka i zasypać drobnym cukrem), podgrzać aż cukier się rozpuści, odstawić. Żółtka rozetrzeć na biało, dodać mus z dyni i wymieszać, masę dołożyć do rondelka z letnim mlekiem. Mąkę przesiać, wymieszać z suchymi drożdżami i solą. Dodać mokre składniki, całość wymieszać łyżką, przykryć ściereczką i odstawić
Kuchenne zapiski Edyty