mus - 6353 przepisów (strona:272/424)

Najlepszy obiad na szybko, czyli makaron z awokado. 379

zrażać się lekko mdłym smakiem. Cała magia polega na odpowiednim doborze pozostałych składników. Możemy zrobić pastę kanapkową z papryką, czosnkiem i sokiem z limonki, a możemy też spróbować słodkiego musu czekoladowego, przypominającego Nutellę. Ten zielony owoc to naprawdę wszechstronne cudo, któremu zdecydowanie warto dać szansę. Po więcej informacji odsyłam Was do wpisu, w którym wyjaśniam jak wybrać dobre awokado oraz

Powiedz dietom nie
Kakaowe ciasto z morelami 107

moreli Wszystkie składniki wyjąć z lodówki na 2 godziny przed przygotowaniem. Masło stopić, ostudzić, ale nie musi być zupełnie zimne. Jogurt zmiksować z jajkami, cukrem, cukrem waniliowym i musem z bananów. Wlać masło. W misce wymieszać mąkę, kakao i proszek do pieczenia. Suchą mieszankę wsypywać porcjami do masy, ucierając na małych obrotach miksera. Ciasto wyłożyć do średniej prostokątnej blachy

Czerwień i błękit
Brownie mocno czekoladowe 130

rondelka wrzucamy pokruszoną czekoladę mleczną i gorzką oraz masło, na wolnym ogniu rozpuszczamy czekoladę ciągle mieszając. Odstawiamy do wystudzenia. Jajka ubijamy z cukrem na gęstą masę, konsystencja niczym mus. Mąkę oraz kakao przesiewamy. Do jajek wlewamy ostudzoną masę czekoladową, mieszamy i powoli dodajemy przesianą mąkę z kakao, dokładnie mieszamy. Foremkę wykładamy papierem do pieczenia, wlewamy ciasto i wstawiamy do nagrzanego

Gotowanie i blogowanie
Rozwój dziecka w 19. miesiącu życia (1 rok i 7 miesięcy) 155

wieku będzie mieć takie osiągnięcia. Szczególnie, jeśli późno zaczęło chodzić. Jakie sprawne paluszki Sprawność dłoni i paluszków dalej się rozwija. Zuzia już zakręciła samodzielnie nakrętkę od tubki musu owocowego. Tylko nie umiała odkręcić, więc się zezłościła. Myślę, że jedzenie samodzielne łyżeczką i widelcem dla większości dzieci w tym wieku jest normą. Warto pozwalać dziecku uczenia się tego jak najwcześniej

Anioszek w kuchni
Lody jeżynowo porzeczkowe 187

łyżki ksylitolu lub cukru Przygotowanie 24 godziny przed szykowaniem lodów misę maszyny do lodów wstawić do zamrażalnika – zgodnie z instrukcją Jeżyny i porzeczki opłukać, zmiksować, przetrzeć przez sitko.  Mus jeżynowy i porzeczkowy wymieszać ze śmietanką, mlekiem i ksylitolem. Masę wstawić do lodówki na co najmniej 4 godziny a najlepiej na  całą noc. Dalej postępujemy zgodnie z instrukcją

Stare Gary
Mus czekoladowo-pomarańczowy II 172

Mus, sos, krem. Jego konsystencja zależy od ilości dodanej śmietanki. Może być podawany na zimno lub ciepło. Niezwykle słodki. 50 gram czekolady (1/2 tabliczki) 1/2 pomarańczy 3 łyżki śmietanki 18% lub 30% Czekoladę połamać, wrzucić do rondelka. Dodać śmietankę i podgrzać do rozpuszczenia. Pomarańczę obrać ze skórki, pokroić na cząstki i przetrzeć blenderem. Dodać do rozpuszczonej czekolady, dokładnie wymieszać

Czerwony Gupik
Pralinki bardziej truskawkowe 129

Pralinki z musem truskawkowym w białej i różowej czekoladzie. Jeszcze pyszniejsze niż poprzednie. Dochodzę do wprawy. 100 gram białej czekolady 1/5 łyżeczki czerwonego barwnika spożywczego 100 gram truskawek 1 łyżka cukru Czekoladę podzielić na 2 części i każdą z nich rozpuścić w kąpieli wodnej  w osobnym kubeczku. Do jednej dodać barwnik i wymieszać aż czekolada będzie jednolicie różowa. Pomalować

Czerwony Gupik
CZEKOLADOWE KREMOWE CIASTO ( bez mąki, bez pieczenia ! ) 200

kokosowym miksujemy w blenderze lub ubijamy ręcznie, tak aby powstał krem. Mleko kokosowe miksujemy na bitą śmietanę i przekładamy ją do kremu, delikatnie łącząc ze sobą obie masy. Gotowy mus przelewamy na spód ciasta. Ciasto polewamy czekoladą, możemy posypać je dowolnymi dodatkami. Odstawiamy do lodówki na 4 godziny (jeśli lodówka słabo chłodzi, to na ostatnie 30min ciasto należy przełożyć

Kasia Sarna
CIASTO Z BATATÓW (proste) 202

Wraz z końcem lata na moim talerzu zrobiło się bardzo pomarańczowo - jem teraz dużo dyni, marchwi i batatów. Te ostatnie smakują mi zwłaszcza w wersji słodkiej. Regularnie robię mus z tego przepisu - klik , a wczoraj zdecydowałam się na ciasto. Dobrze, że upiekłam niedużą porcję, bo wszystko od razu zjadłam ;) Czytaj więcej

Kasia Sarna
CZEKOLADOWY PUDDING JAGLANY Z CYNAMONOWĄ ŚLIWKĄ 175

rozpuszczamy w szklance  mleka, podgrzewając je i mieszając. Do napęczniałych płatków dolewamy stopniowo mleko  i rozdrabniamy blenderem, aż do uzyskania konsystencji puddingu. Deser układamy warstwowo: pudding jaglany + mus śliwkowy. Dekorujemy kawałkami czekolady. Podajemy na ciepło lub na zimno. Smacznego

WYSPA SZCZĘSLIWA
Malinowa pantera 270

łyżek cukru 5 łyżeczek żelatyny Żelatynę zalewamy wodą i odstawiamy do napęcznienia. Maliny zagotowujemy z cukrem, a następnie przecieramy na sitku, by pozbyć się pestek.  Do musu malinowego dodajemy żelatynę i podgrzewamy mieszając aż żelatyna się rozpuści. Wykładamy na poprzedni placek i przykrywamy ostatnim. Ja swoje ciasto dodatkowo udekorowałam rozpuszczoną czekoladą

Cynamonowe szczęście
Sierpniowa jesień i lody. Ciągle jeszcze letnie 167

lawendę, zagotować. Zdjąć z palnika, zostawić pod przykryciem na 15-60 minut (im dłużej, tym smak lawendy będzie intensywniejszy). Odcedzić. Morele umyć, osuszyć, usunąć pestki. Zmiksować blenderem na gładki mus. Dodać mascarpone, cukier puder i lawendową kremówkę, połączyć.  Schłodzić w lodówce, a następnie przełożyć do maszyny do lodów, postępując według instrukcji. Gdy maszyna skończy pracę, przełożyć do plastikowego pojemnika

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Sernik na zimno z kokosowym spodem i musem owocowym od góry 162

wiaderka do miski i wymieszaj z cukrami. Dodaj powoli żelatynę. Wmieszaj śmietanę  delikatnie. Wyłóż na przygotowany spód i  schowaj ponownie do lodówki aż się wszystko zetnie. MUS:  - 2 galaretki owocowe - duża puszka brzoskwiń Wodę z brzoskwiń z doprowadź do wrzenia, zestaw i dodaj galaretkę. Zostaw do przestygnięcia, dodaj brzoskwinie i wszystko razem potraktuj blenderem na jednolitą masę

Pasje Jolki
Sernik na zimno z borówkami 170

sytuacji galaretki agrestowe najlepiej rozpuszczać oddzielnie, aby ostatnia nie stężała zbyt mocno. Sernik na zimno najlepiej kroi się na drugi dzień, przechowywać oczywiście w lodówce. Zobacz również: Sernik z musem z brzoskwiń

Kuchcik gotuje

Proponowane wyszukiwania