mus - 6353 przepisów (strona:279/424)

Serniczki fit z chia i młodym jęczmieniem na zimno 174

silikonowych foremek wylej białą masę, wstaw do zamrażarki na 10 minut. Na wierzchu wylej masę zieloną, wstaw do lodówki do stężenia na ok. 4 godz. Przed podaniem polej musem truskawkowym

SzczyptaSmaQ
Semifreddo truskawkowe 118

zdziwcie się zdjęciom, które odbiegają od tych obecnych. Ten przepis zrobiłam w 2010r. Nabyłam wtedy truskawki, ale niestety okazały się być mało słodkie. Więc zrobiłam deser lodowy semifreddo z musem truskawkowym. Bazą był przepis z "Mojego gotowania" z lipca 2010. Czytaj więcej

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Chałwowe lody z kaszy jaglanej. 122

żeby nabrały puszystej konsystencji. Jeśli jednak nie masz takiej możliwości, wyjmij je z zamrażarki kilka-kilkanaście minut przed zjedzeniem, żeby trochę odmarzły. Lody możesz polać np. roztopioną czekoladą lub musem owocowym.  Lody są bardzo sycące i mocno chałwowe - nielubiącym chałwy nie przypadną do gustu.  Ilość miodu można stopniować wg swoich upodobań.   Lody przed zamrożeniem muszą być

Powiedz dietom nie
Naleśniki z bananami i bitą śmietaną 170

naleśnika, a tym samym z całego ciasta – 6 naleśników. Gdy jedna strona będzie się już łatwo przesuwać po patelni, odwracamy naleśnik. Usmażone naleśniki przekładamy na talerz, a następnie smarujemy musem bananowym i bitą śmietaną. Składamy naleśniki w dowolny sposób. Smacznego! Dlaczego zamieściłem ten przepis? Po pierwsze: każdy powinien wiedzieć, jak się robi naleśniki. Żaden przepis nie jest zbyt prosty

Proste-przepisy.pl
Czasu brak i konfitura z rabarbaru z pijanymi rodzynkami 161

cukier z wodą aż do powstania syropu. Dodać rabarbar, gotować na małej mocy palnika, aż rabarbar się rozpadnie, a konfitura zgęstnieje.  Rodzynki razem z rumem zmiksować blenderem na mus. Dodać do konfitury, wymieszać, gotować jeszcze kilka minut. Gorącą konfiturę przełożyć do wyparzonych słoiczków, mocno zakręcić, ewentualnie zapasteryzować. Smacznego! U mnie sezon rabarbarowy trwa, dopóki w sklepach można znaleźć

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Tiramisu truskawkowe 148

sztywno, a następnie przekładamy do żółtek z mascarpone. Masę przekładamy do rękawa cukierniczego ( gwiazdka końcówka) i wykładamy połowę masy na herbatniki z truskawkami. Teraz następna warstwa namoczonych herbatnikowi w musie z truskawek i reszta masy .Tiramisu trafia do lodówki przynajmniej na 4-6 godzin. Krok 4 Wyjmujemy tiramisu z lodówki i posypujemy wiórkami z truskawkowej czekolady

Różowa kuchnia
MAKARON Z SEREM I TRUSKAWKAMI 147

dente. Odcedzamy. 1 szklankę truskawek kroimy na połówki, resztę blendujemy, dosładzamy do smaku. Biały ser łączymy z serkiem waniliowym, jeśli chcemy możemy dosłodzić. Na makaron wykładamy masę serową, polewamy musem truskawkowym, obkładamy połówkami owoców

Z Majeczką w kuchni
Budyń jaglany z karmelizowanym rabarbarem 97

ognia by nie było rozgotowane. Kaszę gotuję w mleku, następnie miksuję z bananem i pozostałym mlekiem na gładki budyń. Dodaję połowę karmelizowanego banana i miksuję krem ponownie otrzymując gładki mus. Porcję budyniu jaglanego podaję z pozostałym, karmelizowanym rabarbarem i posiekanymi orzechami. Smacznego, Klaudia

Mango Papaja
Pankejki z syropen klonowym 149

Mąż pokochał syrop klonowy, więc korzystamy i pankejkujemy ile wlezie. Jeśli ktoś syropu nie lubi albo nie ma (nie oszukujmy się, jest dość drogi), to można go zastąpić miodem, musem owocowym, jogurtem... W każdej opcji takie placuszki smakują wyśmienicie. Składniki: 2 czubate szklanki mąki 2 szklanki mleka 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki sody 1/4 szklanki oleju 3 jajka

Cakes By Kejt
Deser chia z sorbetem malinowym + mini relacja z warsztatów 156

Zastanawialiście się jak podać deser chia? Co zrobić by wydobyć z niego jak najwięcej smaku? Mam dla was świetną propozycję! Deser chia podany na sorbecie z truskawek, polany musem bananowo-melonowym. Kwaskowaty, lodowy spód, stonowany środek i słodka polewa- to właśnie to, czego nasze podniebienie pragnie najbardziej. SKŁADNIKI (5 porcji): 70g nasion chia 3 szklanki mleka roślinnego 400g mrożonych truskawek

healthy dreams
Francuska tarta z musem jogurtowym na bazie budyniu 183

wielkich upałach nie chce się jeść, a co za tym idzie gotować, dlatego doszukujemy się szybkich przepisów. I taki właśnie przygotowałam. Dzisiaj przygotowałam szybkie tarty z ciasta francuskiego z musem jogurtowym na bazie budyniu. Owoce jako dodatek, jakie chcecie i ile chcecie :) Porcja 12 mini tart lub 1 duża Składniki: 1 opakowanie ciasta francuskiego 400 ml jogurtu greckiego 2 budynie

Niezły Młynek
Kilka letnich przysmaków 144

Poniżej przygotowałam krótkie zestawienie niektórych moich ulubionych letnich przysmaków. Lody, dwa szybkie ciasta, drożdżówki i zimne napoje. Częstujcie się ;) Domowe lody truskawkowe Kakaowa tarta z musem z rabarbaru i melona, z puszystą bezą Drożdżówki z jeżynami  Najprostsze ciasto z owocami Koktajl maślankowy z truskawkami Napoje arbuzowo-porzeczkowe Błyskawiczna kawa mrożona Orzeźwiający napój z cytryną i świeżą miętą

Codzienna kuchnia niecodzienna
Mango lassi 170

odkrawać kostki mango wprost do kielicha blendera. To samo uczynić z drugą połówką. Pozostałe resztki miąższu dodać do blendera dodać wodę i jogurt, następnie zmiksować go na gładki mus podawać ze świeżo utarym w moździerzu kardamonem Uwagi: W upalne dni dodaj lodowatą wodę lub kostki lodu. Gdy owoc nie jest zbyt dojrzały i słodki dodaj miód lub cukier

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
CIASTO MARCHEWKOWE 196

wrzątku daktyli - 5g kakao (opcjonalnie) + cynamon, proszek do pieczenia, soda oczyszczona (szczypta) + 80ml wody WYKONANIE: 1. Zetrzyj marchewki na tarce, a daktyle zalej wrzącą wodą. 2. Daktyle zmiel na mus. 3. Wszystkie składniki wymieszaj ze sobą i piecz ok 60 min w 150* CAŁOŚĆ:  1350 B40 W180 T44 ROBIŁAM JESZCZE PYSZNĄ OPCJĘ! Skladniki: -3 jajka - 1,5 szklanki mąki

fitolarun.blogspot.com
Tarta kokosowa z mango. 202

mango. Do nadzienia użyłam serka mascarpone i mleczka kokosowego. I to był strzał w dziesiątkę! Powstał pyszny, kremowy, o subtelnym kokosowym smaku deser. Początkowo z mango planowałam przygotować mus. Ostatecznie pokroiłam owoc w cienkie plastry, które ułożyłam na wierzchu tarty. Puentę stanowiły wiórki kokosowe :) Polecam :)   Składniki: Ciasto: 250 g mąki pszennej 150 g zimnego masła 1 jajko

zadanie-gotowanie

Proponowane wyszukiwania