mus - 6353 przepisów (strona:279/424)

Jaglanka z musem jagodowym 129

sezonie na jagody zdarza mi się je dodawać codziennie do wszystkiego do czego tylko pasują. Są krótko i są pyszne, więc trzeba z nich korzystać ile tylko da radę. Mus jagodowy bardzo dobrze się sprawdza do takich dań jak jaglanki czy owsianki, bo łatwo się miesza i dobrze pasuje do ich konsystencji. Takie śniadanie jest słodkie, pożywne i potrafi zaspokoić

Milion Smaków
Makaron z truskawkami 208

mniej niż zwykle) al dente według przepisu na opakowaniu. Truskawki opłukać w chłodnej wodzie, osączyć i odszypułkować. 2/3 truskawek zmiksować w blenderze z cukrem waniliowym, resztę przekroić na połówki. Mus truskawkowy wymieszać z odcedzonym makaronem i pokrojonymi truskawkami. Smacznego

Pełny talerz
Sorbet truskawka+szpinak/ Strawberry- Spinach sorbet 210

This dessert takes only 3 minutes to make. Porcja: 4 osoby Składniki: 200g liści szpinaku 200g truskawek mrożonych 2 banany 3 łyżki miodu Wykonanie: Wszystkie składniki blendujemy na gładki mus. Podajemy od razu do zjedzenia. Smacznego!!! Ingredients: 200g of frozen strawberries   200g of spinacanas     2 bananas 3 spoons of honey  Instructions:  Blend all ingredients

Apetyt na Zielone
51. Orkiszowe placki z mascarpone z sosem bananowym 230

kremu kokosowego* (stała część mleczka kokosowego wytrącona po wcześniejszym włożeniu do lodówki)   - 2 banany   *jeżeli nie mamy pasty czy kremu kokosowego, można zmiksować 2-3 banany na mus, a będzie równie pyszne! Wszystkie składniki na ciasto miksujemy w malakserze lub blenderem na jednolitą konsystencję bez grudek. Smażymy na patelni muśniętej olejem kokosowym bądź oliwą z oliwek na średnim

Be Fit Be Strong
Deser jaglany z kiwi 246

szklanka kaszy jaglanej banan 2 łyżeczki ksylitolu 4 kiwi Wykonanie: Kaszę gotujemy i studzimy. Następnie  miksujemy ją  razem z bananem i cukrem.  Kiwi miksujemy na mus. Wszystko razem przekładamy warstwami do pucharków. Smacznego

ciastkarnia na kruchym spodzie
Sernik na zimno z truskawkami 197

serem mieszając za pomocą łyżki. Masę serową wylać delikatnie do tortownicy na biszkopty i truskawki.Odstawić do lodówki.Galaretki rozpuścić w szklance gorącej wody. Pozostałe truskawki zblendować na mus i połączyć z galaretką , odstawić do lodówki aż galaretka zacznie lekko tężeć.Wylać całość na zastygniętą masę śmietanową. Odstawić ciasto do całkowitego stężenia do lodówki

Moje domowe kucharzenie
Deser malinowy 185

blendujemy w blenderze kielichowym. Czekoladę ścieramy na tarce lub bardzo drobno siekamy. Użyłam czekolady  Lindt Excellence 85 % Cacao . Do pucharków lub miseczek nakładamy po łyżce puddingu mlecznego, następnie musu malinowego. Czynność powtarzamy. Na wierzchu układamy borówki amerykańskie i przysypujemy startą czekoladą. Deser malinowy podajemy schłodzony. Działanie przeciwgorączkowe, ścigające, przeciwzapalne, rozkurczowe - to potrafią tylko maliny. Owoce te są także bogate

My Chcemy Jeść
Sorbet bananowy, bez maszynki 217

chłodzenia zamrażalnika. Upewnić się, że owoce nie są bardzo mocno zmrożone, by nasz blender się nie zepsuł. U mnie wystarczyło około 2 godziny. 2. Zamrożone owoce blendujemy na gładki mus 3. Nakładamy za pomocą łyżki do lodów. Bądź w razie potrzeby chłodzimy w zamrażalniku do uzyskania pożadanej gęstej konsystencji. Na zdjęciu sorbet od razu po zmiksowaniu. Smacznego :) Zobacz także: Sorbet

KreatywnePiny
Mus bez pestek z czerwonych porzeczek, słodzony daktylami 204

tego momentu gotujemy całość, ciągle mieszając, przez 15 minut. Po tym czasie powstałą masę należy przetrzeć przez gęste sito, aby pozbyć się pestek z porzeczek. Po przetarciu mus należy ponownie zagotować. Gorący płyn wlewamy do wyparzonych słoiczków, dobrze zakręcamy i stawiamy do góry dnem. Po wystygnięciu, możemy położyć je w normalnej pozycji. Skomentuj

MamaOskarka
Proste jaglano jabłkowe placuszki 248

jabłko i dokładnie mieszamy. Zostaje wrzucić na patelnię i usmażyć. Placuszki są w smaku lekko słodkawe dlatego ja nie dodawałam cukru, ani miodu, polałam jej jedynie przed zjedzeniem odrobiną musu malinowego i posypałam płatkami migdałowymi

Cynamonowe szczęście
Recenzja książki Kuchnia włoska krok po kroku 184

Ostatni siódmy rozdział to  słodkości , który zawiera porady, m.in. jak przygotować dekoracje z czekolady czy karmel. Znajdziemy przepisy na bezy, krem cukierniczy, semifreddo, budyń, mus owocowy, sorbet, krem ganache, polewę czekoladową oraz marcepan. Przed każdym rozdziałem zostały pokazane potrzebne niezbędne przyrządy kuchenne wraz z ich opisem. Na końcu książki znajdziecie słowniczek

Marta Gotuje
Trójkolorowa stefanka bez pieczenia 339

niej znowu układamy herbatniki. Czynność powtarzamy z białą masą. Ciasto odstawiamy do wystudzenia. Galaretki rozpuszczamy w 400 ml wrzątku. Truskawki miksujemy i mieszamy z zimną, ale jeszcze płynną galaretką. Mus wylewamy na herbatniki, które nakrywają białą warstwę. Ciasto odstawiamy do lodówki na kilka godzin

e-PrzepisyKulinarne
Truskawkowy puch (bez pieczenia) 207

cały czas miksując. Wlać do tortownicy na biszkopty. Odstawić do zastygnięcia, najlepiej na całą noc. Pozostałe truskawki zmiksować z cukrem i  udekorować ciasto. Podawać  kawałki ciasta polane musem. truskawkowy puch

O kuchni z uczuciem
Truskawkowy milkshake. Radość jest prosta! 267

tego nowe jogurtowe Big Milki z truskawkami - Big Milk Yogurt Strawberry.  Wyprodukowane na naturalnym jogurcie mają jedynie 110 kcal, są pysznie kremowe i kryją w środku rześki mus truskawkowy! Dla mnie ideał, tym bardziej, że dostępne też są w wersji z karmelem!!! (wyobraźcie sobie, jak bosko musi smakować karmelowy shake!) Wystarczy, że dorzucicie garść słodkich, dojrzałych truskawek i dodacie

KUCHARNIA

Proponowane wyszukiwania